Reklama

Reklama

Pomsta

(seriál)
USA, (2011–2015), 66 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Mike Kelley

Hudba:

Fil Eisler

Hrají:

Madeleine Stowe, Emily VanCamp, Henry Czerny, Josh Bowman, Nick Wechsler, Gabriel Mann, Ashley Madekwe, Connor Paolo, Christa B. Allen, Barry Sloane (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(89)

Otec Amandy Clarkeové byl neprávem odsouzený na doživotí za zločin, který nespáchal. Po sedmnácti letech přijíždí do městečka Hamptons mladá Emily, která rozjíždí plán pomsty za toto nespravedlivé obvinění. Emily je totiž ve skutečnosti Amanda, která je rozhodnutá, že za utrpení jejího otce zaplatí všichni, kteří jej kdysi zradili... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

jafuska 

všechny recenze uživatele

Po první sérii mohu říci, že je zde velmi netradiční seriál, který nemusí každého bavit, zde se jedná hlavně o pomstu, kde tento název velmi výstižně vystihuje celý seriál pozor SPOILER- , otec který je uvězněn ve vězení za terorismus, který ale nespáchal, a právě zde začíná velmi zařilý děj sympatiční herci, hlavně hlavní hrdinka, těším se na druhou sérii, která doufám, bude taky tak zdařilá jako první a právě tento žánr, kde je honba se pomstít každému kdo si to zaslouží, ano tak to můžu, to mě hodně baví se na to dívat. ()

Niki__Niki 

všechny recenze uživatele

1.série byla celkem fajn a osud hrdinů, těch dobrých i špatných, mě začal opravdu zajímat. 2.sérii jsem asi jen už z hecu překousávala, abych věděla, jak to tedy dopadne. Seriál jsem hodnotila jako průměrný až na herecké obsazení- to je skvělé. Ať už Madeleine Stowe či Joshua Bowman, který se skvěle vyvíjí. Pak ale přišla třetí série a seriál se stal jedním z mým velice oblíbených. Postavy začali být lidštější, do příběhu se začali hodně zatahovat city, což někdy dělá situace opravdu emotivními a překvapujícími. Děj není tak komplikovaný, spíš až překombinovaný, což seriálu ublížilo např.ve 2.řadě. No těším se, jak se bude vše vyvíjet a opravdu doufám, že se seriálu bude dařit tuhle laťku udržet. ()

Reklama

sulimo 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě tak trochu pobaví ti démonicky vychytralí ňujorčané, co pro zisk a postavení kujou pikle, která jsou démonicky vychytralá. Realita je ovšem jiná, v Southamptonu žije obrovská banda pitomců, jejichž průměrný věk je sedmdesát a jejichž íkvé dost možná dosahuje záporných čísel, že nevim, o čem mluvim? Vim. Bohužel, tři měsíce s těmito neschopnými existencemi, na tomhle přeceňovaném místě, mě málem stálo morální zábrany, které mi nedovolují vraždit pro kreténismus a absurdní manýry těchto jedinců. Tahle životní zkušenost mi dovoluje se u těchto seriálu od plic zasmát, za nepřetržitého zvedání žaludku. ()

Mišísek 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že po prvním pěti minutách se mi chtělo zvracet, byla jsem zmatená a rozladěná - všechno zároveň. Ale pak se to změnilo - a já si seriál naprosto zamilovala. Emily/Amanda je naprosto úžasná, umí dělat skvělý poker face a seriál obsahuje tolik nečekaných zvratů (k lepšímu), že se to snad ani nedá očekávat. Zatím jsem v první polovině první série, takže uvidíme kam to povede, ale zatím musím rozhodně hodnotit kladně. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Hlavně první série je natřískaná dějem a zvraty, že se člověk nestačí divit co Emilyina černá fixka dokáže. Seriál se hodně opírá o herce, kteří jsou hlavně na "špatné" straně geniální. Madeleine Stowe i Henry Czerny byli ve svých rolích neskutečně silní a herecky celý seriál táhli. Vedle neustálých zvratů má Pomsta hodně zajímavé prostředí té nejvyšší smetánky městečka Hamptons. Poslední série už je sice trochu navíc, ale bral jsem to alespoň jako dlouhou rozlučku s celou touhle partou, které vládl excentrický Gabriel Mann je své životní roli. Pokud přijmete hromadu logických i scénáristických nesmyslů jako jsou geniální počítačové programy fungující jak ze Star Treku nebo aplikace, díky které se z Vaše telefonu stane nástroj zkázy, bude Vás Pomsta bavit minimálně stejně tak dobře jako mě. Emily, Jacku, Nolane, Victorie, Danny, Conrade, bylo to fajn! :) ()

Galerie (1 041)

Zajímavosti (6)

  • Pôvodne mala mať úvodná séria 13 epizód s uzavretým dejom, avšak potom, čo seriál získal titul najpopulárnejšieho projektu televízie ABC, scenáristi zápletku predĺžili a finále vyvrcholilo 22 epizódou. (nikenzi)
  • Po filmu Pomsta (1990) se jedná již o druhý projekt s originálním názvem Revenge, na kterém Madeleine Stowe spolupracovala. (Agita)

Reklama

Reklama