Reklama

Reklama

Černý anděl

(seriál)
  • USA Dark Angel
USA, (2000–2002), 31 h 10 min (Minutáž: 43–86 min)

Hudba:

Joel McNeely

Hrají:

Jessica Alba, Michael Weatherly, Richard Gunn, J.C. MacKenzie, Valarie Rae Miller, John Savage, Jensen Ackles, Alimi Ballard, Martin Cummins, Kevin Durand (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Geneticky vytvořené mladé ženě se podařilo utéct z vojenské laboratoře a okamžitě splynout se světem lidí. Pracuje jako oni a dokonce poznává lásku. Snaží se však najít prototypy lidí jako je ona.... (oficiální text distributora)

Recenze uživatele Laerry k tomuto seriálu (2)

Černý anděl (2000) 

Přesně takhle si představuji postapokalyptickou budoucnost. Chaos, špína, bída... a jako jediná obrana proti tomu všemu je všudypřítomný černý humor. Sci-fi moc nemusím, kvůli tomu, jak se vždycky snaží brát smrtelně vážně a důležitě, i když se na scéně odehrávají kraviny nejtěžšího kalibru (nemluvě o trapných kostýmech a rekvizitách) - ale DA je oproti tomu civilní a místy i komorní příběh o přežívání lidského druhu - mezi který se přimíchají geneticky upravení jedinci a snaží se zapadnout... Oni za svůj "mutantní stav" nemůžou, přesto je lidi odsuzují a nenávidí - a TOHLE není sci-fi, ale bohužel každodenní realita. Zvláštní věc je, že i přes své nesporné kvality, má seriál poměrně nízké hodnocení - a přitom jeho tvůrcem je "veleslavený" James Cameron. ()

Temný anděl (2000) (S01E01) 

Jedno z nejlepších seriálových vyobrazení postapokaliptické budoucnosti. Žádný ze soudobých náslodovníků se Dark Angelovi doposud nevyrovnal. ()

Související novinky

Pilná včelka Cameron

Pilná včelka Cameron

27.12.2006

Nepočítajíc dokumentární štěky a televizní produkce typu Černý anděl, James Cameron toho za poslední dekádu moc nevyprodukoval. Ono je pravda, že po oscarovém kombajnu typu Titanic ani nebylo kam… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno