Reklama

Reklama

Krok za krokem

(seriál)
Komedie / Rodinný / Romantický
USA, (1991–1998), 58 h 40 min (Minutáž: 22 min)

Kamera:

Tony Askins

Hrají:

Patrick Duffy, Suzanne Somers, Sasha Mitchell, Bronson Pinchot, Staci Keanan, Angela Watson, Christopher Castile, Brandon Call, Josh Byrne, Christine Lakin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(160)

Zatímco manželé Carol a Frank se mají rádi, jejich děti z prvních manželství se upřímně nenávidí a dělají si samé naschvály. (oficiální text distributora)

Recenze (847)

Oskar odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad uděluju opravdu výjimečně, ale v tomto případě nemůžu jinak. Krok za krokem je v mých očích schematická propaganda nejhrubšího zrna, maskovaná make-upem zubící se laskavosti. Matka, okázale zvládající kariéru i rodinu, neškodně troubovitý tatík, nezvedené dětičky, které vždycky provedou něco opravdu strašlivého (třeba si dovolí mít vlastní názor nebo se pokusí vymanit z bachařského dohledu rodičů), aby se za to mohly deset minut omlouvat a po tomto exemplárním pokání si se svými trapiči padnout do náruče. Nakonec se zdvihne kostnatý prstík, pronese se patetické ponaučení a nějaká ta bodrá replika na závěr... Nechutné. V každé epizodě je zaklíčováno podprahové sdělení: "Američané! Nevybočujte nám z řady! Nestarejte se o nic než o sebe, vláda řídí vaše životy za vás. Žijte průměrným životem pěšáků, do ničeho se nikdy nepleťte a budete v bezpečí. Když se budete často odvolávat na Boha a sem tam dáte pár starých hadrů na charitu, budete z obliga. A hlavně, hlavně si pamatujte, že kdo není jako vy, je špatný a je třeba ho převychovat." Krok za krokem je obludný zarudlý vřed, hnisající na tváři sitcomu. 0% ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Přespříliš moralizující sitcom, co sám sebe na konci každé části až neuvěřitelně shazuje nemůže dostat plné hodnocení. I když humorná složka je dobrá, byť nepůvodní. Tvůrci převedli (čti vykradli) osnovu ve Státech podstatně slavnějšího seriálu Plný dům (občas je to plagiátorství až nesnesitelné - viz. malá Lily), ale vytvořili mnohem specifičtější postavy. Právě výkony těchto rozmanitých typů (především Staci Keanan) vytvořili takovou zábavu, která boří i klišé děje. Úroveň mírně poklesla odchodem Sashy Mitchella, který byl obviněn za drogy a napadení manželky, což je zajímavá skutečnost. Dokazuje to, že celý tenhle seriál je jen pohádka, sen. Ale moc příjemný sen. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad úplně první sitcom v českých televizích a tehdy vůbec nejsledovanější pořad. První série mne tehdy jako kluka pubertálního věku nadchla (patřím k těm, kteří odrůstali spolu se seriálem), pak to ovšem šlo silně dolů hlavně kvůli tomu vlezlému moralizování. Ne že by se stále nenašlo dost dobrých vtipů (a proto jsem taky na seriál nikdy nezanevřel), ale můj vrozený odpor k morálním poselstvím pro průměrného Američana to poněkud pokazil. Nemanželský sex? Verboten. Sprostá mluva? Verboten. Vlastní názor? Verboten. Leč Dana a Cody mají v mém srdci místo navždy. A rovněž je třeba pochválit vynikající český dabing. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Najobľúbenejší komediálny seriál môjho detstva s vynikajúcim českým dabingom. Toto je pre mňa seriálová klasika. Cody a Dejna rulez a narozdiel od ostatných mne to moralizovanie nielen že nevadilo, ale práve naopak robilo ten seriál výnimočnejším a hodnotnejším v porovnaní s konkurenciou. Forever in my heart. Hodnotenie je za prvých 5 sérii, výletom do Disneyworldu a odchodom Kouďáka sa to malo radšej skončiť. P.S: Helena Friedrichová vie dobre dabovať ale do spevu by sa púšťať radšej nemala :-) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát ani pět ani odpad, přitom obě tato hodnocení si to zaslouží. Občas srandy kopec na pět hvězd, občas keců plná nůše a věčné objímání na jednu hvězdu za slzy nebo rovnou odpad za trapný kýč. Navíc klasické schéma - čím více dílů, tím větší a větší průser. Ovšem jako děcka jsme na to čučely a nechaly se rády vychovávat. Pět hvězd za Kouďáka, odpad za toho Francouze. ()

Galerie (926)

Zajímavosti (188)

  • Počas prvých piatich sérii bol ako prvý záber na tabulu z nápisom "Port Washington, Wisconsin. Population: 9,338". Port Washington uvádza presne takéto číslo o počte obyvateľov v roku 1990. Ale v roku 1995, kedy bola točená 5. séria, už mal počet obyvateľov 10 616. (Raccoon.city)
  • Zábavný park, který můžete vidět v titulcích, se jmenuje Six Flags a nachází se poblíž Los Angeles. (Handle)

Související novinky

Zemřel herec a komik Fred Willard

Zemřel herec a komik Fred Willard

16.05.2020

Ve věku 86 let zemřel legendární herec a komik Fred Willard, hvězda filmů režiséra Christophera Guesta Vichřice nebo Nejlepší show. Smrt oznámila manželka Guesta Jamie Lee Curtis. Willarda diváci… (více)

Reklama

Reklama