Reklama

Reklama

Medicopter 117

(seriál)
  • Německo Medicopter 117 - Jedes Leben zählt (více)
Německo / Rakousko, (1998–2005), 62 h 18 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Serge Falck, Hanno Pöschl, Sabine Petzl, Roswitha Meyer, Urs Remond, Julia Cencig, Hans Heller, Tom Mikulla, Jo Weil, Edita Malovčić, Heinz Weixelbraun (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Jejich největším nepřítelem je čas. O životě a smrti totiž často rozhodují sekundy. Vrtulníkový záchranný tým doktora Lüdwitze to ví, a tak často riskují svoje životy pro záchranu lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na německé seriály rozhodně "příjemná" změna, při čemž se tedy musíme přenést přes těch pár obvyklých super-explozí všeho, co létá, jede, plove či pouze leze, neustále klišácky stejných epizod a neuvěřitelných hlášek (V originálu má být "hláškami" mimochodem něco naprosto jiného, než to, co na hlášky pasoval jako obvykle povedený dabing.) ()

RoxaNie 

všechny recenze uživatele

Nechápem tie odpady. Nemci vedia točiť seriály a to sa im musí nechať. Seriál bol verný povolaniu, každý príbeh bol nápaditý, zároveň sa prelínal s osudmi záchranárov. Nechýbalo napätie, hudba bola ukážková. Zbožňujem tento seriál a nikdy naňho nedám dopustiť. Rada si ho zapnem aj po rokoch, pretože sa dal pozerať, a aj veľa naučil o ľudskom správaní sa, o morálke, o kolegialite, o tom, že svoju prácu treba vykonávať zodpovedne. Klobúk dole tvorcom aj hercom. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Nechápem čiernu farbu a veľmi nízke hodnotenie, ktoré tento seriál má. Mne prišiel Medicopter 117 svojou témou a prostredím zaujímavý, miestami celkom napínavý a nemal som s ním žiadny problém. Určite by som ho nespomenul, ak by sa ma niekto opýtal na moje najobľúbenejšie seriály, ale hovorím- tá prehnaná kritika mi nejde celkom do hlavy. Jemný nadpriemer a v pohode sledovateľná záležitosť. 60% ()

OliverCZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto mě zaráží nízké hodnocení, rozhodně si to nezaslouží odpad. Už od svých 11 let jsem na tento seriál spěchal ze školy domů, naprosto jsem hltal každý díl. Pamatuji si, jak jsme si v družině hráli na posádku medicoptru 117 a dokonce jsem si plánoval, že až vyrostu budu pilotovat vrtulník. Je to seriál plný sympatických herců, akce a napětí i ten občasný humor tomu nechybí. Samozřejmě tento seriál nelze řadit do reálných věcí ze života, je snad všem jasné, že záchranné posádce vrtulníku nepůjde každou akci o život, a nebudou se účastnit práce policistů, jako tak v některých dílech bylo. Ovšem nejedná se o dokument, a proto nechápu názory některých z vás a snížený počet hvězd jen kvůli tomu, že takto to v reálném životě nechodí. Nevím jaký názor bych na to měl momentálně, ale ve svém dětství jsem rozhodně nekoukal na odpad, naopak jsem se díval na jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, v tě době nejlepších co jsem znal. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Se jen divim, že tak dokonalých vrtulníku s jejích posádkami neni po světě víc... Zvládaji snad všehno - teroristy, zloděje, vrahy, u toho všeho ješte porodí dítě přímo na palubě vrtulníku. Zdravotníci, policie a protiteroristická jednotka v jednom. Tak naivní a nesmyslný serial. Sorry,snad jen jedna * za snahu... ()

Galerie (661)

Zajímavosti (36)

  • Pro potřeby natáčení byl zapůjčen stroj německé letecké záchranné služby Deutsche Rettungsflugwacht (DRF). V létě 2002 bylo natáčení přerušeno, protože vrtulník musel kvůli povodním do služby. DRF ale používá jiné barevné provedení. Design Medicopteru 117 byl navržen speciálně pro seriál. V době, kdy nesloužil filmařům, používal se k ostrým zásahům v jihoněmecké oblasti. Domovem mu byla centrála letecké záchranky v Norimberku, kde sloužil pod označením Christoph 27. Nyní se používá v Bádensku-Württembersku a parkuje v Baden Airparku v Baden Badenu. Od páté řady se používal nový vrtulník, opět to ale byl typ BK 117 a měl i stejný design. Po skončení natáčení v roce 2003 byl přelakován a nyní se ho využívají například k přepravě součástí pro větrné elektrárny v Irsku. (patrik1177)
  • 18. března 2017 byla za 1200 euro vydražena kožená pilotní bunda, kterou v seriálu nosila herečka Sabine Petzl (Biggi Schwerin). (patrik1177)
  • Jako seriálová základna Medicopteru 117 byla použita skutečná základna letecké záchranné služby v St. Johann im Pongau v Rakousku. Původní hangár, známý ze seriálu, spolu s přístavbou byl však v roce 2015 zbořen a nahrazen novým hangárem, který splňuje současná kritéria pro provoz vrtulníků. (patrik1177)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno