Reklama

Reklama

Medicopter 117

(seriál)
  • Německo Medicopter 117 - Jedes Leben zählt (více)
Německo / Rakousko, (1998–2005), 62 h 18 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Serge Falck, Hanno Pöschl, Sabine Petzl, Roswitha Meyer, Urs Remond, Julia Cencig, Hans Heller, Tom Mikulla, Jo Weil, Edita Malovčić, Heinz Weixelbraun (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Jejich největším nepřítelem je čas. O životě a smrti totiž často rozhodují sekundy. Vrtulníkový záchranný tým doktora Lüdwitze to ví, a tak často riskují svoje životy pro záchranu lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (205)

pugs 

všechny recenze uživatele

Ako malý som to sledoval veľmi rád. Ale keď sa z toho pozriem z normálneho hľadiska - je to strašná volovina, ktorá mi nemá čo dať, len akurát tak vyrážku. Osudy hlavných "aktérov" sú vymyslené a scenár napísaný na kolene, čo sa dá od toho čakať? Predsa nemecký Baywatch v uniformách nemeckého záchranného letectva:-) ()

patrik1177 

všechny recenze uživatele

Medicopter 117 si rozhodne nezaslúži takéto nízke hodnotenie. Je to vynikajúci seriál zo záchranárskeho prostredia, no uvedomujem si, že tvorcovia toho mohli veľa vylepšiť. V seriáli sa síce nachádza veľa chýb, no na druhej strane dej je celkom zaujímavý, hudba je skvelá a herecké obsadenie je tiež celkom solídne. Moje hodnotenie: 85%. ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

40%, vím, že je to nereálné a plné hloupostí, ale na německý seriál poměrně slušně propracované charaktery hlavních postav (samozřejmě NA NĚMECKO)!!!!!!!!! A podle mě lepší než Kobra 11, ve srovnání se seriály z jiných zemí samozřejmě neporovnatelné, neboť by asi všechny německé seriály musely skončit v záporných hodnotách..... ()

zdepapepa odpad!

všechny recenze uživatele

Nemyslíte, že seriálů z lékařského prostředí máme už takhle dost? Proč živit ještě něco jako je toto? Inu, Německo. Osobně se divím, že jsme tento koncept ještě nepřevzali, třeba Éro Áro, to by byla slušná podívaná. Ale zpět k seriálu - na co že se tu dá vlastně koukat? Tedy, pokud jste neporodili/-ly dvě děti a nežehlíte zrovna prádlo, doporučuji se mlčky kochat některými vizuálními efekty (na to mají asi Němci výsadu, viz Kobra 11), pár pěknými Němkami a... to je všechno. Klišovitě opakující se epizody netřeba komentovat. Případní fanoušci - vylovte si tenhle film z odpadu, kam ho zahazuji. ()

Brundisson 

všechny recenze uživatele

Nechapem,ako moze niekto napisat na tento serial ze je to odpad!Ja si naopak myslim,ze je jeden z najpodarenejsich nemeckych serialov zo zachranarskeho prostredia vobec.Vobec nebol prehnane akcni.Kazda cast bola ina a venovala sa nielen zachranarskym akciam,ale aj klasickym ludskym problemom jednotlivych postav serialu.Vzdy si ho rad pozriem znova aj ked to bude sta repriza.Ja mu davam 85 percent. ()

Galerie (661)

Zajímavosti (36)

  • Seriál vznikl v koprodukci německé komerční RTL, která produkovala také seriál Kobra 11 (od r. 1996), a rakouské veřejnoprávní ORF, která často spolupracuje s německými soukromými televizemi. (patrik1177)
  • Stejně jako v případě řady amerických seriálů i Medicopter 117 se stal námětem pro počítačovou hru. Nakonec vznikly celkem tři hry, které RTL nabízelo v době vysílání seriálu ve svém e-shopu na internetu. (patrik1177)
  • Pro potřeby natáčení byl zapůjčen stroj německé letecké záchranné služby Deutsche Rettungsflugwacht (DRF). V létě 2002 bylo natáčení přerušeno, protože vrtulník musel kvůli povodním do služby. DRF ale používá jiné barevné provedení. Design Medicopteru 117 byl navržen speciálně pro seriál. V době, kdy nesloužil filmařům, používal se k ostrým zásahům v jihoněmecké oblasti. Domovem mu byla centrála letecké záchranky v Norimberku, kde sloužil pod označením Christoph 27. Nyní se používá v Bádensku-Württembersku a parkuje v Baden Airparku v Baden Badenu. Od páté řady se používal nový vrtulník, opět to ale byl typ BK 117 a měl i stejný design. Po skončení natáčení v roce 2003 byl přelakován a nyní se ho využívají například k přepravě součástí pro větrné elektrárny v Irsku. (patrik1177)

Reklama

Reklama