Reklama

Reklama

Medicopter 117

(seriál)
  • Německo Medicopter 117 - Jedes Leben zählt (více)
Německo / Rakousko, (1998–2005), 62 h 18 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Serge Falck, Hanno Pöschl, Sabine Petzl, Roswitha Meyer, Urs Remond, Julia Cencig, Hans Heller, Tom Mikulla, Jo Weil, Edita Malovčić, Heinz Weixelbraun (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Jejich největším nepřítelem je čas. O životě a smrti totiž často rozhodují sekundy. Vrtulníkový záchranný tým doktora Lüdwitze to ví, a tak často riskují svoje životy pro záchranu lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Renie42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tomhle seriálu jsem vyrůstala. V pubertě jsem si říkala, že budu také lítat s helikoptérou, když ji tam řídila pilotka Biggi. Úplně jsem se v tom viděla. Kromě Kobry 11 je to německý seriál, který opravdu můžu. S rozpětí let vidím, jak některé scény, které mají být dramatické, jsou nakonec tak trochu úsměvné, že by se to doopravdy nemohlo stát. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Nechápem čiernu farbu a veľmi nízke hodnotenie, ktoré tento seriál má. Mne prišiel Medicopter 117 svojou témou a prostredím zaujímavý, miestami celkom napínavý a nemal som s ním žiadny problém. Určite by som ho nespomenul, ak by sa ma niekto opýtal na moje najobľúbenejšie seriály, ale hovorím- tá prehnaná kritika mi nejde celkom do hlavy. Jemný nadpriemer a v pohode sledovateľná záležitosť. 60% ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Německo/Rakouská TV produkce - netřeba nic víc dodávat, to je dostatečná informace o kvalitách seriálu. Nesympatické gesichty, mizerné herecké výkony, podpořené deklamovanými debilními dialogy českých dabérů, scénáře užitečné leda jako hajzlpapíry, otravná hudba, kamera naprd, slaboučké efekty. Kdysi jsem z důvodů, na které si nemůžu vzpomenout (že by nějaký otřes mozku ve spojení s paralýzou, nebo jsem byla u někoho jednoduššího na návštěvě?), přetrpěla 2-3 díly. "Pobřežní hlídka" je vedle "Medikoptéry" veledílo, co by mělo obrážet festivaly. 20% dokonale odpovídá tomuto unylému germánskému "skvostu". ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Náhodou, Medicopter je podle mého názoru velmi dobrým německým seriálem, i když trošku slabší než mojí oblíbení Specialisté a Rex... Tento solidní seriál jsem sice už pár let neviděl, ale když jsem byl malý, strašlivě mě to bavilo a rád jsem na to koukal. Vždycky jsem potom chtěl letět v Medicopteru a nakonec se mi to splnilo... Kdyby tento seriál znovu vysílali, myslím, že bych ho i teď velmi rád uvítal. Ono je to totiž velmi dobré drama s koukatelnou akcí. Pro mě 65% a to až s odstupem času... ()

kukentipla odpad!

všechny recenze uživatele

O čem to je? Další z německých reset-seriálů. Někde za sedmero horami a sedmero eintopfy byla nebyla záchranářská stanice s vrtulníkem. Co já NATO? Popíšu jednu scénu a tím bude řečeno víc než dost. Hrdinní zachránci musí spasit nebožáka na kterého se sesunulo lešení. Pod lešením je spousta rachejtlí. Hrozí tedy velké BUM. Směrem k troskám létají další rachejtle. Záchranáři k vrtulníku připevní obří gong a tím rachejtle odrážejí!!!!!!! Verdikt: RESET ()

Galerie (661)

Zajímavosti (36)

  • Existují 2 různé verze téhle epizody. První původní verze byla odvysílána mezinárodně jako část 04x01, druhá verze byla odvysílána pouze v Německu jako část 05x07. Originální epizoda měla být v domovském Německu původně odvysílána 11. září 2001. Kvůli teroristickým útokům v New Yorku, které se odehrály ten samý den, epizoda odvysílána nebyla, protože některé scény z této epizody pŕipomínali teroristický útok na Dvojčata v Manhattanu. Televize RTL teda musela premiéru o rok odložit. Nastal však problém, v 5. sérii totiž už nehráli Dr. Michael Lüdwitz a pilot Thomas Wächter, takže původní epizodu museli tvůrci prostříhat, scény s Michaelem a Thomasem zahodit a natočit nové scény s novými postavami Jensem, Markem, Ginou a Höpplerem. Tím pádem se nová verze značně lišila. Samotný zásah B-týmu (záchrana pilota a Enrico pilotující letadlo) však zůstal v druhé verzi nezměněn. (patrik1177)
  • 18. března 2017 byla za 1200 euro vydražena kožená pilotní bunda, kterou v seriálu nosila herečka Sabine Petzl (Biggi Schwerin). (patrik1177)
  • K filmování byly často používány i tři vrtulníky najednou. (CrownThomas)

Reklama

Reklama