Reklama

Reklama

Zpátky do školy

(seriál)
Trailer 2
USA, (2009–2015), 41 h 26 min (Minutáž: 22–29 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Hrají:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash, Shelby Rabara, Twink Caplan (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(110)

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (537)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Jj, super seriál, ktery me moc baví. Na takovou vejsku bych chodila moc ráda, takhle moje college experience rozhodne nevypadala. Jedine obrovské minus, ale opravdu obrovske, gigantické mínus je postava Pierce, kterou z celého srdce nenávidím. Chevy Chase je snad nejnesympatictejsi herec na světě a jeho serialova postava je odporna. Skoda, že tam vubec je nebo ze se jako idiot Chevy Chase nezachoval mnohem dřív nez behem 4 sezony. Škoda.. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

První řada - dokonalá. Druhá řada - dokonalá. Třetí řada - taky celkem dokonalá. Čtvrtá řada - úpadek. Pátá řada - dokonalá. Šestá řada - dokonalá, #SaveGreendale #AndAMovie. Geniální krok vrátit zpět showrunnera Dana Harmona. Kvalita zůstala zachována i s odchodem některých ústředních postav a příbytkem nových. Abed > Sheldon. Není to až tak pořad vyloženě pro geeky jako takové, ale znalci filmů a seriálů a trop v nich použitých fakt budou mít žně (já měl). Skvěle namíchaná Greendale 7, i když občas hlavní světlo bere Jeff víc než by bylo zdrávo. I vedlejší postavy si zaslouží zmínku, objevují se tu často, koneckonců jsou všichni na jedné škole, tak ještě aby ne. A když všechno ostatní selže, můžete si dopřát jednu z mnoha parodií - parodií je špatné slovo - spíše poct, vzdání holdu nějakému žánru, ať už westernům, počítačovým hrám, post-apo, animákům, dystopiím nebo obyčejnému policejnímu seriálu. Občas mě zaráží, jak komplexně jsou některé vtipy plánovány, jmenovitě hlavně Britta jako hrdý vlastník použitého iPodu Nano nebo Beetlejuice. Spolu s Parks & Rec a 30 Rockem jsou to geniální seriály, které bohužel u nás zdá se mi nemají takovou komunitu. A to jeden čas běžely vždy ve čtvrtek večer na tvůrčí NBC. Teď už jen čekat jestli film vyjde a jestli někdy admini ČSFD dají možnost změnit hvězdičky na Meow Meow Beenz. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Po 3 častiach zatiaľ vlažných 50%. Vyslovene pruseroidne to nieje, ale kvalitného humoru pramálo. UPDATE (ďalšie 3 časti): Zdvíham o hviezdu, ale na skutočný rozbeh čakám. Stále to je len panické znásilňovanie popkultúry, pri ktorom sa sem-tam zadarí. Typov postavičky pozbierali hádam všetky charakterové klišé aké existujú. 60% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Chtěl tomu snad osud, abych se ke Community dostal těsně před svým (ne)dobrovolným návratem do školní lavice a v Jeffovi se tak našel nejen díky jeho narcismu. Po konci nedostižných Friends se vyrojilo mnoho sitcomů, které si nastavily laťku vysoko (HIMYM, TBBT atd.), ale pak začaly upadat a některé skončily až v nedůstojných pozicích. U jiných je zase jedno, jestli vidím jednu epizodu nebo deset, za ty stokrát omleté fóry a jednoduché charaktery mi ten čas prostě nestojí. Community je tedy pro mě jako zjevení. Od začátku tam lítají hlášky, narážky, urážky, skáče se z žánru do žánru a zároveň to celé má vývoj. Co mě však těší asi úplně nejvíce je originalita. Tvůrci přichází s jedním nápadem za druhým a ono to všechno funguje a to jiskření mezi prakticky všemi postavami je naprosto úžasné. Nízká sledovanost ve Státech je mi záhadou. I já občas nemusím Troye nebo Shirley, ale celá skupina se jinak skvěle doplňuje, a právě její různorodé osazenstvo může (musí) přilákat široké spektrum diváků. Moje nejoblíbenější postavy jsou Jeff, Annie, señor Chang a děkan Pelton. 1. série: 90%, 2. série: 95%, 3. série: 90%, 4. série: 80%, 5. série: 85%, 6. série: 75%. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Community je opravdu nesmírně zábavný seriál, který by si jistě zasloužil větší pozornost i úspěch. Dokonalý casting, skvěle napsané postavy, trefný humor a konečně nějaká ta invence a originalita vychází na jedničku. Tento seriál má zkrátka co nabídnout a paroduje v podstatě vše, co si dokážete představit. Všechno to ale (až překvapivě) drží pohromadě. Po první sérii je to za 5*! :) ()

Galerie (2 047)

Zajímavosti (199)

  • Dan Harmon chcel pôvodne pre rolu Annie nejakú ázijskú alebo latino herečku, no nakoniec obsadil do tejto role Alison Brie. Neskôr však vytvoril postavu Annie Kim (aziatka Annie), ktorú hrala Irene Choi, aby sa aspoň sčasti priklonil k jeho pôvodnej myšlienke. (David_SVK)
  • Dan Harmon vytvoril postavy Jeffa (Joel McHale) a Britty (Gillian Jacobs) podľa seba a svojej bývalej priateľky. (David_SVK)

Související novinky

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

07.05.2023

Stávka scenáristů je momentálně v plném proudu. O tom, proč a za jakých okolností vznikla, jsme vás informovali před pár dny, nyní už ale navíc známe i prvních několik obětí této nepříjemné situace.… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Donald Glover si zahraje mladého Landa

Donald Glover si zahraje mladého Landa

22.10.2016

Letos v prosinci nás čeká Rogue One, první hraný spin-off Star Wars, a v květnu 2018 z hlavní ságy vybočíme znovu. Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street, Lego příběh) chystají sólový film s mladým… (více)

Reklama

Reklama