Reklama

Reklama

Domek z karet

(seriál)
  • Česko Dům z karet (více)
Trailer 2
USA, (2013–2018), 63 h 6 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Předloha:

Michael Dobbs (kniha)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin Spacey, Robin Wright, Michael Kelly, Rachel Brosnahan, Mahershala Ali, Nathan Darrow, Michel Gill, Reg E. Cathey, Sebastian Arcelus, Kate Mara (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(73)

Francis Underwood (Kevin Spacey) vás vezme na dlouhou cestu, během níž si vybírá svou pomstu na těch, kteří ho zradili – včetně členů jeho vlastní vlády i prezidenta Spojených států osobně. Elegantní, prohnaný, metodické a zlý Frank Underwood spolu se svojí manipulativní manželkou Clair (Robin Wright) berou Washington útokem. Příčku po příčce stoupají po hierarchickém žebříku, aby dosáhli toho, po čem tak zoufale touží – po moci. (AXN)

(více)

Videa (25)

Trailer 2

Recenze (771)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

House of Cards! Kevin Spacey! David Fincher! Zprvu ze mě padaly jen tyto výkřiky do prázdna, ale o seriálu jsem vlastně nic bližšího nevěděl. A předlouho jej uchovával ve watch-listu, abych letos do první série konečně vlítnul naplno. A po zhlédnutí první série můžu vykřikovat ještě jedno jméno : Kate Mara! Právě ona stojí čelem manipulářské byrokracii amerického Kongresu a Bílého domu...a samozřejmě proradnému kongresmanovi Underwoodovi. A je přitom tak sexy. Nebo právě naopak? Zdráhám se jakýchkoliv spoilerů, to nepolíbeným nemohu udělat. Stačí jen zkonstatovat, že se na této Netflixovské produkci vyřádilo mnoho schopných tvůrců a i když obvykle platí, že více je někdy méně, zde tomu tak není...Je obdivuhodné, jak si House of Cards drží laťku stále stejně vysoko, ba co víc, stále přidává na obrátkách, aby vás seriál následně úplně dostal. Všichni bohužel víme, co se stalo před poslední řadou a všichni jsme z poslední série byli smutní, ale i tak musím konstatovat...Bravo...95% ()

Niles

všechny recenze uživatele

Zatiaľ mám za sebou len prvý diel a pocit z mimoriadne profesionálne odvedenej práce všetkých tvorcov. Najviac ma zaskočili pohľady a prehovory Kevina Spaceyho do kamery, čo by som v tomto type seriálu vôbec neočakával. Ale je to perfektný ťah pre bližšie spojenie s divákom a jeho intenzívnejšie vtiahnutie do deja. Takto to nepôsobí len ako fiktívny seriál z prostredia veľkej politiky, ale tieto dokumentárne prvky mu pridávajú ešte viac na realistickosti. Pilot sľubuje ešte poriadne pútavé sledovanie. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu: Tohle mám moc rád – žádný hraní na politickou korektnost, ale hezky nám to servírujou takový, jak to opravdu je, a mluví, tak jak se opravdu mluví. A Spacey si to fakt užívá. Ostatně i na Kate Mara jsem zvědav – když si tu roli sama vyhlídla, tak určitě bude mít co předvést. # Po Homeland a The Newsroom nejlepší ze seriálů posledních dvou let, které ukazují USA takové, jaké opravdu jsou. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Moc zajímavé, jak je jednoduché šedým eminencím či jiným politickým sviním, tahajícím z ústraní za nitky, fandit, když se to člověka nedotýká "osobně". Těžko bych Kevina Spaceyho shledával tak fanděníhodným, kdyby ztvárňoval Marka Dalíka či jinou figurku naší politické scény... Jediné, co se z mé strany dá vytknout, je až nechutná jablečnost House of Cards. Jinak panuje naprostá spokojenost a nedočkavost, co se druhé série týče. Dvanácté místo v žebříčku seriálů zcela zasloužené... Samozřejmě, Spacey se nedá nevyzdvihnout a k němu připojuji i skvělou Robin Wright a Michaela Kellyho. Skvělá hudba a nesmírná finálová gradace, kdy se sledování už tak od desátého dílu nedá přerušit. Rozhodně ne na moc dlouho... 2. série se ještě snese, i když to nekonečné přetahování Tuska s Underwoodem mne spíše unavovalo, než bavilo. Už tady začíná větší podíl zahraniční politiky, který mne ve třetí sérii už vyloženě nebavil. Ve třetí sérii už se zároveň začala projevovat nemohoucnost scénáristů, která, jak tipuji, naplno vypukne v sérii čtvrté. Do té nám chybí sice ještě skoro rok, ale jsem rozhodnut seriál opustit a nechat ho žít svým vlastním životem... 80% (1. série - 100%, 2. série - 80%, 3. série - 70%) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Před 30 lety si vzal vidlák z Gaffney Dallasanku z bohaté rodiny. Aniž bychom si toho všimli, zemská osa se toho dne pohnula. Máme tady ženu, která svůj svatební slib popisuje jako sebevražedné balancování na hraně mostu. A muže, který nosí snubní prsten jako znak hanby, protože jeho dívka si zasloužila víc. Ale co víc může chtít? Bez dědiců společně vládnou království. Jejich odkaz je jejich jediným dítětem. ()

Galerie (796)

Zajímavosti (39)

  • Počas piatej republikánskej predvolebnej debaty, dňa 15.12.2015, ktorá sa vysielala v USA celoštátne, bežal počas prestávky v TV falošný republikánsky predvolebný spot znovu kandidujúceho prezidenta USA, Franka Underwooda. Spot bol zároveň spúšťačom reklamnej kampane na 4. sériu House of Cards a stal sa virálnym, keď ho zdieľali všetky americké médiá ešte počas priameho prenosu. Komentáre užívateľov na sociálnych sieťach neskôr naznačili, že spot bol tak dobrý, že zatienil celý obsah prebiehajúcej diskusie a bol jedinou vecou, ktorú si ľudia z daného večera pamätali. (JOZZZKO)
  • Michael Gill (prezident Garrett Walker) a Jayne Atkinson (ministerka zahraničia Cathy Durant) sú v reálnom živote manželia. Režisér David Fincher o tomto nevedel, až kým sa nevytvárali záverečné titulky pre epizódu. (figliar)
  • V seriálu mají téměř všechny postavy mobilní telefon značky iPhone. Jen Frank Underwood (Kevin Spacey) používá telefon značky Blackberry. (Punisher)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

07.08.2022

Dříve jeden z nejváženějších herců v Hollywoodu, dnes chodící černá kaňka, která se v prestižním filmovém či televizním projektu možná už nikdy neobjeví. Kevina Spaceyho v roce 2017 alespoň patnáct… (více)

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

12.11.2020

Za tři týdny startuje na Netflixu výrazně stylizované životopisné drama Mank o postavě H. J. Mankiewicze, scenáristy legendárního snímku Občan Kane, a už nyní je jasné, že to nebude poslední… (více)

Reklama

Reklama