Reklama

Reklama

Tři mušketýři

(seriál)
  • Česko Mušketýři (více)
Trailer 5
Velká Británie, (2014–2016), 27 h 59 min (Minutáž: 54–59 min)

Předloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Hrají:

Luke Pasqualino, Alexandra Dowling, Emily Beecham, Tom Burke, Santiago Cabrera, Peter Capaldi, Tamla Kari, Hugo Speer, Ashley Walters, Jim High (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Seriál zasazený do ulic Paříže 17. století je současným pohledem na klasický příběh o skupině speciálně trénovaných vojáků a bodyguardů majících za úkol chránit krále a vlast. Mladý šermíř d'Artagnan je se svým otcem Alexandrem na cestě do Paříže, když jsou přepadeni v hospodě. Alexandre je zabit mužem, který se vydává za Athose z Mušketýrů. D'Artagnan se v honbě za pomstou vydá do Paříže Athose vyhledat a vyzvat ho na souboj. Mezitím jsou Athos, Porthos a Aramis pověřeni Trevillem, aby vystopovali ztracený kontingent Mušketýrů. Na jejich návratu je Athos konfrontován d'Artagnanem, ještě předtím, než je uvězněn za vraždu. Král nařídí Athosovu popravu. Porthos a Aramis požádají d'Artagnana o pomoc při pátrání po opravdovém vrahovi - a d'Artagnan dostane za úkol získat zpět dopisy, které královskému kurýrovi ukradl člen rudé stráže vydávající se za Athose... (Filmbox)

(více)

Videa (58)

Trailer 5

Recenze (128)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Musketeers s kamennou tváří předhazují ty nejprovařenější klišé a na to, že s historií nemají nic společného, se berou zbytečně vážně. Epizodičnost by nevadila, kdyby některé postavy na několik dílů téměř nezmizely a naopak se nevyzdvihovaly jenom dvě nebo tři. To všechno aniž by existovala červená nit spojující celou sérii. Z mušketýrů svůj part zvládají o třídu líp Porthos a Aramis, ale nejzajímavější postavou je pořád Richelieu bezohledně pracující pro dobro... Francie. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Tak takhle bychom kamarádi, natož na život a na smrt, opravdu nebyli, pánové !! Navzdory české stopě zejména v podobě kameramanů Drdáckého s Málkem či tuzemských hradů a zámků v tomhle dost očékavaném projektu, navzdory mému milovanému tématu i navzdory mé nekonečné snaze neřešit, jak moc si kluci z BBC vytřeli s předlohou Alexandra Dumase prdel, aby si vlastně jen naprosto zbytečně vypůjčili jména hlavních několika postav, musím přiznat, že mě Tři mušketýři zklamali jako dlouho žádný jiný seriál.. Ten totiž i oproti té zde nesmírně haněné šílené bizarní, leč velmi zábavné, mušketýrské moderně bláznivého Paula W.S. Andersona postrádá jak nadhled a vtip, tak především i charismatické, či alespoň sympatické, tváře, když navíc paradoxně nejlépe nejen herecky obstojí právě černý Porthos Howarda Charlese.. Takže co ?? Já po první sérii s tímhle upoceným britským znásilněním francouzské legendy, jíž ten detektivní nádech, či spíš zápach, sluší asi jako praseti podkolenky, končím.. Merde !! ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Jmenuje se to "Mušketýři", takže každý poloblb musí tušit o co jde. Nikoho nepřekvapí výskyt kardinála "Ryšelijé" a fakt, že je to hajz taky ne. Co překvapí je snaha se alespoň trochu vymanit a pobavit (viz "každý sám za sebe" :)). Co zamrzí, je debilita chování postav. Neříkám že furt a stále, ale to co někdy předvádí je tragedie. A může za to scénář, protože jakékoliv vynechání logiky je záminkou pro akci nebo následováno náhodou, která uvede vše na pravou míru a velmi často je základem pro nějaký ten vtípek. Od seriálu tedy nelze čekat žádný zázrak ani extra svěží přístup. Vše je tak nějak napůl a to asi zamrzí ze všeho nejvíc. 2. řada: škoda slov. Druhá řada pokračuje v přesně stejném duchu (stejné neduhy jako jednička...) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak koukat se na to dá. Občas je to i zábavné a vtipné, líbí se mi lokace, s těmi si britští architekti fakt vyhráli, a mnohdy známá česká místa nepoznáte. Jak tady píše Fr, kdyby se to celou dobu chovalo jako historické kriminálky zasazené do nám známého prostředí a se známou třímušketýrovou bandou, neřekne človek ani ň. Ale ono to má hodně kolísavou úroveň, občas se řeší kraviny, některé díly jsou vyloženě nuda, a charisma postav ne vždy funguje - srovnejme třeba manžela madam Bonacieux v Lesterově filmu a zde, a ostatně i záporák kardinál vypadá jak nedomrlá sušinka). Holky docela ujdou, dobře se na ně dívá, ale taky nic moc extra. Všechna ta traumata mušketýrů jsou jak z moderních kriminálek, bez toho by se to také obešlo. Chvílemi seriál ztrácí dech a obsahuje množství hluchých pasáží. Ale hlavně je neakční. Ano, každou chvíli se tam někdo mydlí nebo šermuje, ale proč propáníčka neangažovali nějakého choreografa soubojů? Všechny ty akční prvky, jež by měly být kořením seriálu, jsou nemastné a neslané, a líp to mušektýrům kecá, než že bych viděl nějaké úchvatné šermovací styly. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Velmi rozpačitý britský seriál představující Dumasovi Tři mušketýry po svém, upřímně s předlohou to má společného jenom hlavní hrdiny a jejich charaktery, jinak se tvůrci pustili do vlastních příběhů a konspirací, s čímž problém nemám, přestože jsou očividně cíleně zakomponované dnešní problémy do tehdejší doby a leckdy to působí komicky, nicméně některé příběhy nejsou špatné. Bohužel jsou díly dosti nevyrovnané a zatímco půlka dílů je skvělá, ta druhá mě málem unudila k smrti. Na druhou stranu, přestože je na seriálu vidět nepříliš velký rozpočet, tak se může chlubit krásnými exteriéry z českého prostředí a tvůrcům se také podařil dobrý casting vedlejších herců a navození dobré dobové atmosféry. Největší předností jsou ale skvěle vybraní hlavní představitelé, kterým nechybí charisma a se svými rolemi se perfektně sžili, excelují zejména Santiago Cabrera v roli Porthose a Peter Cataldi coby úlisný Richelieu, kterého řadím snad k nejlepšímu představiteli této postavy ve všech mušketýrských filmech. Moje hodnocení 50%. ()

Galerie (642)

Zajímavosti (10)

  • Seriál se natáčel od března do října 2013 v lokacích v České republice, konkrétně například v klášteře v Doksanech, v zámku v Ploskovicích, v klášteře v Chotěšově na Plzeňsku, na hradě Švihov, v Terezíně, na zámku a zahradách v Kroměříži, na zámku ve Slavkově, na hradě Zvíkov, na zřícenině hradu Zvířetice, na zámku Kačina, v knižnice ve Strahovském klášteře, v Balizice Nanebevzetí Panny Marie na Strahově nebo v ulici Liliova v Praze. Zámek a zámecké zahrady byly filmovány ve Slavkově u Brna, Clam-Gallasov palác v Praze, hrad Křivoklát, hrad Točník, mlýn Štampach, zámek Libochovice, zámek Čimelice, klášter Kladruby, Kostel sv. Jakuba Chvojen, Zámek Sychrov a Adršpach. Filmování druhé série začalo 7. 4. 2014 opět v České republice. V týdnu od 12. do 19. 4. se filmovalo na zámku Dobříš a v okolí, dále se natáčelo na obdobných lokacích jako v případě první série, tedy v Doksanech, Dobříši nebo v Praze v ulici Zlatá a Liliova. (01Zuzana10)
  • Pozíciu majstra a učiteľa šermu pri produkcii seriálu zastával Roman Spáčil, vedúci českej profesionálnej šermiarskej skupiny Merlet. (Durgas)

Související novinky

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

14.02.2021

Klasiku Alexandra Dumase Tři mušketýři už jsme tady měli na mnoho způsobů. Mezi poslední adaptace se řadí například britský seriál od BBC, v němž si zahrála Emily Beecham nebo Peter Capaldi, a ještě… (více)

J. K. Rowling si našla nového hrdinu

J. K. Rowling si našla nového hrdinu

08.09.2016

S Harrym Potterem jsme se rozloučili v roce v roce 2007 (respektive v roce 2011, pokud mluvíme o filmech), letošní rok je ale velkým magickým comebackem. V červenci jsme dostali divadelní hru Harry… (více)

Reklama

Reklama