Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Recenze uživatele Mouchal k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2015) (S01) 

Asi něco jako povinnost pro nás, čekatele na novou sérii WD. Nicméně po zajímavém pilotovi se kvalita nějak zasekla a krom atmosféry vlastně seriál nic moc nenabízí. Rozhodně pokud bychom chtěli srovnávat s první sérií WD, tak z toho toto dílko vyjde s pořádně rozmlácenou hubou. V čem FWD opravdu hodně moc zklamal jsou naprosto nesympatické postavy, které se ještě většinu času chovají jako devět týdnů neořezávaná tužka (čti prostě tupě). Zvlášť v seriálu, kde jde o vyvražďování hlavních postav je to velký problém, protože jsou vám jejich osudy dost ukradený. Žádné strachování o jejich přežití (jako tomu je u Rickovi skupiny, ikdyž i tam se našlo několik výjimek) a jen těžce se do nich lze nějak vcítit. Oblíbenou postavou je tedy pro mě (ikdyž nevěřím, že to řeknu) ta smažka a pak ještě nějaký černoch z konce, co se tam ukázal na pár minut, ale vypadá zajímavě. To je vše. Travis má celou sérii jeden výraz a to výraz naprosto naivního ňoumy, jeho žena vypadá, jak kdyby měla místo lebky kvádr žuly a její dcerka je sice pěkná, ale úplně z ní čiší dnešní oblíbené dilinkovství, kdy je sice zombie apokalypsa, ale ona se tam maluje a hledá hadříky ala laciná coura. Pak nějací portorikánci, kteří vypadají všichni stejně (až na Daniela) a voják, který se v posledním díle zachoval úplně nepochopitelně divně. No prostě nevím no. Je to takový na půl cesty, ale prostě nemůžu odpustit, že seriál, který má pouhopouhých 6 epizod se takhle zoufale táhne. 60% ()

Série 2 (2016) (S02) 

Tvůrci rozhodně neměli lehký úkol v podobě nasměrování dost prabídné první série do něčeho "alespoň koukatelného". No, některé pasáže jsou opravdu vyvedené, ale prostě to furt drhne. Dost. Divák se u této zombie nudokalypsy dost nutí do dalších dílů a rychle zapomíná předešlý děj (můj případ), kdy pak ani neví, z jakého důvodu už se nesetkáváme s některými ještě donedávna hlavními postavami. V tomhle ohledu FtWD prostě originální zomboně (kde si smrt důležitých postav pamatujete celé roky) rozhodně nepředčilo. Postavy jsou vám tu poměrně dost ukradený. Taky aby ne, když je to tam samá béčková reklama na hloupé chování. Příklad z finále: banda po zuby ozbrojených chlápků jde zabrat kolonii, přičemž na ně kolonisti připravili past (It's A Trap!) v podobě hejna zombíků, kteří je všechny schlamstli. Jak ku*va?! Přijde mi, že v tomto seriálu lidé umírají jen proto, aby někdo umíral, protože ty smrti jsou vždy dost směšně přitažené za vlasy. Ale co já se tu budu rozčilovat a nějak víc o tom přemýšlet. Je to prostě laciná náhražka. Nic víc, nic míň. Taky když třeba nemáte peníze na Tatranku, tak si koupíte třeba Jizerku... Ale co pak zjistíte? Že Tatranka je jenom jedna. A že jste fakt zoufale chudej, že nemáte ani na Tatranku... 55% ()

Série 3 (2017) (S03) 

Mírné zlepšení v ohledu zajímavějších postav, ale přetrvávající nesmyslné rozhodování hlavních postav a "líné" psaní z pohledu scénáristů posílají FtWD nejlépe do seriálového průměru, ze kterého se už asi nikdy nezvedne. Troy a Nick to trochu táhli, bez nich by člověk neměl důvod se na to dále dívat, což je na seriál s tolika postavami opravdu velká bída. 60% ()

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama