Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Recenze uživatele hrumsrt k tomuto seriálu (5)

Živí mrtví: Počátek konce (2015) 

Jako velký fanoušek TWD nějak nechápu, jak stejní tvůrci mohou stát i za tímhle projektem. Ano, má to sice vzestupnou tendenci, a když přetrpíte opravdu příšernou úvodní sérii, tak už se na to postupně dívat dá. Jakým způsobem se buduje vztah k postavám, jak jsou dějově ucelené série, to vše je zlé. Nějak nechápou, že bez chodců je zombie apokalypsa úplně o ničem. Chybí mi tam to prosté probojovávání se hordou, strach z pokousání a to ani nemluvím, jak odbyli i samotná klíčová zjištění o nákaze. Ale po čase si na to pomalu zvykám.. S každou další sérií si to stojí v jistých ohledech lépe a při čekání na mateřský seriál slouží dobře, leč spíše nedůstojně. 1. série - 40%. 2. série - 60%. 3. série - 75%. ()

Série 1 (2015) (S01) 

S úspěchem TWD tomu je 5 let a máme tu první spin-off seriál! Fanoušci původní show to hodně kvitovali, protože hlavní seriál začal stagnovat a kvalita i poutavost klesala. Takže si každý rád připomněl tu úvodní depresi z nového světa. No a zatím se to na mateřský seriál ani zdaleka nechytá.. Důvodem je lenivý styl, kterým tvůrci apokalypsu tady uchopili. Všechno jde hrozně pomalu. Sice je fajn vidět ten kus příběhu, který nám v podstatě kvůli Rickově kómatu neukázali, ale jak je to vláčné tak to nemá ten správný drive. Chybí tam chodci prostě! Hlavní postavy se taky zatím neukázali v nejpoutavějším světle, ale budiž příslib jistého Victora Stranda, jehož charizma za dvě minuty zastínilo postavy i s náskokem pěti epizod ;). Ale vzestupnou tendenci to má, takže se jede dál! 40% ()

Série 2 (2016) (S02) 

Rozhodně to je už koukatelnější a lepší než předchozí první série. Ale pořád na míle za mateřským TWD. První půlka na lodi Abigail je fajn jenže je znát, že to není úplně výživný materiál, takže se to po chvíli začne malinko vléct, což však tvůrci odhadnou, a tak se rozhodnou k několik klíčovým rozhodnutím. Původní skupinku rozdělí. Bývalý feťák Nick si jde úplně svojí cestou a místy šlo o nejlepší část série, hustý kam to tahle figurka dotáhne bez fetu. Madison se hodně proplete s Victorem Strandem, oba přidají na drsnosti a na zkušenostech, ale rozhodně to není příslib, jaký nabídl závěr série předchozí. Zatím pro mě platí, že když Strand neřeší něco ze svojí minulosti, tak mi tam úplně nesedí. Oproti Madison, která tu autoritu má a přes celou sérii ukazuje o kolik je lepší postavou než její manžel. Uvidíme, ale tahle žena si to vůdcovství v nějaké komunitě podle mě v budoucnu vybojuje. No a pak je tu samozřejmě naše hlavní duo po vzoru Ricka a Carla, tedy Travis a Chris Manawovi, kteří dokonale ukazují jak nemají vůbec šanci seriál utáhnout a často jen paběrkují. Chris se postupně vyprofiluje v totálně otravnou postavu, avšak vše pro diváka dobře dopadne a překvapivě to Travisovi i uvolní ruce k normálnímu fungování, Snad brzy přijdou i nějací zombieci, jelikož zatím se pořád spíše mluví o ničem, než pořádně něco řešit. Komunita není, chodci jim pořád dávají hrozně na prdel, no snad se to ještě nějak oklepe. 60% ()

Série 3 (2017) (S03) 

Vydržel jsem to a trpělivost sklízí ovoce.. Jak jsem u předchozí série byl nadšený z vzestupné tendence, tak tady už eskalujeme vrchol a několikrát jsem se už opravdu bavil. Tohle mělo rysy značky, kterou se honosí! Přestože pořád si to musí řešit ty svoje divný problémy jako uprchlíci, nedostatek vody atd. Někdo je nadšen, že se řeší opravdový potíže, já vidím strohý linky rozrostlý na několik epizod.. Téměř všechny postavy tady hrají svoje absolutorium, ať už stálice, nováčci, ale hlavně navrátilci. Jedinou výtku mám ku Strandovi, který mi nejprve přišel jako nejlepší postava skrz rozsah charakteru jaký má, ovšem tady moc prostoru nedostal a působí jen do počtu, současně by měl konečně převzít otěže, vždyť doslova každá mužská postava má větší koule. Ještě mě napadá, kolik chvály jsem četl a slyšel na bratry Ottovi, kteří mi přišli fajn, ale jen nic víc. Poprvé se nějak pracuje z chodci, kteří byli doposud úplně přehlíženi a podívejme, jak jsou na scéně můžete vytvářet napínavý situace a nějaký strach o postavy. Baví mě kam to došlo! Konečně se tvůrci nebojí překvapit a nedělají seriál jen proto, aby dobře vypadal, ale hlavně aby bavil! Těším se co bude dál.. 75% ()

Jaký je váš příběh? (2018) (S04E01) 

Co to bylo?! Pokud sledujete jen FTWD nějak se chytíte až při poslední scéně, no a pokud zase jen TWD chytíte se rychleji, ale je to hrozně divný.. Mimořádně divný scénář! Filter měl být jako co... Miluji TWD, nakoukavam pořád spíše průměrný Fear ale tohle je úplná volovina! ()

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama