Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer 1
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Recenze uživatele NikiVai k tomuto seriálu (8)

Série 1 (2015) (S01) 

Kdybych nevěděla, že se to rozjede a seriál nabere na obrátkách, tak bych to po první sérii vzdala. Ano, začíná apokalypsa a se světem se děje něco velmi zvláštního. Tady je to OK a je fajn vidět, kde to vše začalo. Ale ty hlavní postavy to je tragédie. Snad jen Travis působí tak nějak normálně a Alicia je taky jakž takž v pohodě. Ale Madison je protivná a ten její nejdražší Nick, tomu bych dala každou z jedný strany a nechala ho, ať si ho první zombík sežere :)))) Ani Salazarovci u mě nijak extra nebodují. Ještě, že už se na konci série objevil Strand... ()

Série 2 (2016) (S02) 

Druhá série už je o dost lepší, než ta první. Jeden syn dospívá, z druhého se stává psychopat. Baví mě jejich život na lodi i v hotelu. Baví mě vývoj Alice i Ofélie, zatímco první si získává mé sympatie, druhá o ně přichází. V této sérii už přichází napětí a člověk už má tendence našim hrdinům fandit. Jen mám místy pocit deja vu, třeba sklep vs stodola, Shane kouká z okénka auta a tam se kymácí zombík, Maddie v autě kouká z okénka na kymácejícího se zombíka. Prostě stejná dějová myšlenka, jen kulisy jsou jiné. A co je mi fakt s podivem, že mexičtí zombíci jsou nějací mírumilovnější řekla bych. V partě kolem Darryla aspol se pohybují mezi mrtvými tak, že se jejich vnitřnostmi pomažou od hlavy po paty a napodobují i jejich styl chůze, jsou oparní na jakýkoliv zvuk či rychlý pohyb. Tady vede Nick celou osadu lidí, kteří mají na obličeji sotva tři krvavé šmouhy, baví se mezi sebou, klapou jim podrážky a zombíci si jich ani nevšimnou. Takže celkem piánko se v jejich světě pohybovat :))) ()

Série 3 (2017) (S03) 

Třetí série je dobrá! Hlavně jí okořenil Troy. Život na ranči mi sice připomínal život ve věznici, ale spor s indiány tomu dal zajímavý podtext. Vodní nádrž a stanoviště na hrázi mě baví, je to zajímavá pointa. ()

Série 4 (2018) (S04) 

Pozor SPOILER!!! Hurááá, Oba dva protivní Clarkovic jsou najednou pryč. I když musím říct, ač jsem ani Madison ani Nicka neměla ráda, že jejich odchod mohl být zpracovaný líp. Jak odešel Nick je ještě v pohodě, ale u Madison by si to zasloužilo víc prostoru. No nevadí, s jejich koncem ale přichází nová krev a mísí se mezi staré známé. Hlavní je asi příchod Morgana. Jo, toho mám ráda. A taky mám ráda postavu Jacka, to je prostě miláček. Kdežto vypravěčka příběhů si mé sympatie moc nezískala. Přeskakování v čase dalo sice seriálu nový rozměr, ale já tohle moc nemám ráda. A noví hrdinové z trucku za mě taky nic moc a linka s Marthou za mě úplně otřesná. Celkově to má ale spád a pořád dost skvělých okamžiků, abych na to chtěla koukat dál. ()

Série 5 (2019) (S05) 

Mě to pořád baví. Tahle série fičela od radioaktivitou zamořeného území a leteckého dobrodružství až po westernovou kovbojku :)) Nový postavy jsou fajn, návrat Dwighta super. Co je ale pořád otravný je Al a to její filmování, už prosím dost natáčení rozhovorů :/ ()

Série 6 (2020) (S06) 

Až na díl Snění je tahle série zatím nejlepší. Baví mě, jak je každá epizoda primárně věnována někomu jinému. Škoda jen toho, koho zavraždila Dakota, po této postavě se mi bude stýskat. ()

Série 7 (2021) (S07) 

Nějak neví, jak tuto řadu hodnotit. Byla divná, a to jsem se na ni tak těšila. Atmosféra po výbuchu jaderné bomby by mi asi byla milejší, kdybych na to nekoukala v době, kdy tato hrozba je pro svět reálnější, než kdy dřív. Ale tak dobře, když pominu nějakou vlastní přecitlivělost, tak mi tato série přišla moc kulisová, občas mi ty reálie fakt připomínaly kulisy z divadla. OK, jsme v době po výbuchu, krajina je mrtvá, všude samá mlhovina a déšť, prostě spad na každém kroku. Na začátku všichni nosí masky, takže občas člověk dost dlouho neví kdo to vlastně je. Postupem času masky odkládají, protože už je to bezpečnější. No spíš scénáristům došlo, že zamaskovaný seriál moc nepofrčí. Někdo chodí bez masky skoro neustále a je v pohodě, někde se s radioaktivitou v té samé době potká chvíli a ihned smrtelně onemocní. Koně jsou však zřejmě ozáření odolní, chodci ale ne.  POZOR SPOILER!!! I když při výbuchu byli naši hrdinové schovaní v různých krytech, zase se společně shledají. Ale já jsem občas zmatená kdo je vlastně s kým a kdo proti komu, protože naši staří známí prochází různými obraty povahy. Co mě osobně šíleně nebaví jsou epizody plné představ, snů, halucinací .... to mi přijde jako vycpávka a i když nakonec má pro děj smysl, tak je to zdlouhavé a pro mě zbytečné. Dobře, Strand se nám změnil v hlavního padoucha, to je zajímavý obrat. Takže tu máme tým Strand vs tým Morgan. A vůbec Morgan najednou zachraňuje hlavně "Mo" a na ostatní se vykašle? A Alicia, ta je nesmrtelná. To bych ještě zkousla, ale ta její touha pořád jen všem ostatním pomáhat už mi leze na nervy. No a finále? Achjo. Jak já byla ráda, že tahle ježibaba zaklepala bačkorama a ona nám najednou obživne. Když zavřu oči nad zrovna jejím návratem, tak snad přesun do oblasti, kam výbuch nezasáhl, snad slibuje osmou řadu jako lepší podívanou. ()

Série 8 (2023) (S08) 

No, takhle. Sedmička u mě vybouchla na celý čáře. Osmička se alespoň trochu vrátila ke koukatelnosti, ale i tak už mě nebavila. Vrátila se nám Madison, která mě vždycky rozčilovala, z Mo je taky celkem protivný dítě. Nejvíc mě potěšil Troy, no to těšení nemělo dlouhého trvání. Jsem ráda, že už to skončilo, nějak mi přišlo, že už si autoři neví rady kudy a kam to nasměrovat, jen doufám, že ne do LA :))) ()

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama