Reklama

Reklama

Černý anděl

(seriál)
  • USA Dark Angel
USA, (2000–2002), 31 h 10 min (Minutáž: 43–86 min)

Hudba:

Joel McNeely

Hrají:

Jessica Alba, Michael Weatherly, Richard Gunn, J.C. MacKenzie, Valarie Rae Miller, John Savage, Jensen Ackles, Alimi Ballard, Martin Cummins, Kevin Durand (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Geneticky vytvořené mladé ženě se podařilo utéct z vojenské laboratoře a okamžitě splynout se světem lidí. Pracuje jako oni a dokonce poznává lásku. Snaží se však najít prototypy lidí jako je ona.... (oficiální text distributora)

Recenze (50)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Geneticky vyšlechtěné Jessice Alba to neskutečně sekne v jakékoliv poloze jejího omezeného hereckého rejstříku (ovšem postupně se do role vpravuje a topornost mizí). Opravdu se vyplatí koukat i jenom kvůli ní. Jinak se jedná o slušné (podvyživené) akční sci-fi z postkatastrofické budoucnosti (vypadající jako devadesátková "slumová" současnost, kromě špinavého Seattlu se jinam víceméně nepodíváme), které se povětšinou i svými epizodními zápletkami nějak točí kolem hlavního příběhu uprchlé / hledané supervojandy, snažící se žít normální "mladický" život s kámoši v doručovací cykloslužbě. Jako OK, ale v dnešní seriálové době už nemá moc co nabídnout. [Zkouknuta 1. série a nebudu pokračovat.] ()

CBD 

všechny recenze uživatele

Nemohu nabídnout objektivní hodnocení, protože to u srdečních záležitostí dost dobře nejde. První série skvělá, druhá bohužel už jen místy. Atmosféra všudypřítomného útlaku, bezradnost hrdinů i nenaplněné vztahy je to, co tenhle seriál pohání a snad je jen dobře, že namísto toho, aby mu nedošel dech, byl zrušen a hezky (ne)dokončen. ()

Reklama

Heroine odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je hodně filmů, které jsou pouze pro zvyšování sebevědomí pánům (jakýkoli James Bond, téměř cokoli se Schwarzeneggerem, atd.), a je jich i hodně pro zvyšování sebevědomí dámám (tuším že letošní Zkrat nebude výjimka). Tenhle seriál rozhodně patří do té druhé kategorie. Je to ale ryzí béčko se vším všudy, ať už je to pekelný scénář, pokulhávající logika, směšné postavy, příšerné kostýmy, debilní dialogy, pitomý příběh... Je to zkrátka fakt hrůza. Jessica Alba hraje fakt slabě, sexy je asi jako dvanáctiletá chudinka s IQ asi jako brokolice, a k tomu mi připadá strašně ošklivá v obličeji. Ale dobře, dokážu si představit že to leckterý nedospělý chlapec neprokoukne... Že ale nikomu nepřijde už jenom celý ten nápad úplně debilní? Supersexy kočka, silnější než Pipi Dlouhá Punčocha, která skáče po hlavě ze střechy, nosí opnutý leginy a krátký tričko, v noci nikdy nespí ale jezdí na motorce, umí všechny bojový sporty, nikdo jí v ničem nepřemůže, a k tomu je tak NEODOLATELNĚ KRÁSNÁ?!? No sory, ale mě to zní jako totální ptákovina! ()

Laerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesně takhle si představuji postapokalyptickou budoucnost. Chaos, špína, bída... a jako jediná obrana proti tomu všemu je všudypřítomný černý humor. Sci-fi moc nemusím, kvůli tomu, jak se vždycky snaží brát smrtelně vážně a důležitě, i když se na scéně odehrávají kraviny nejtěžšího kalibru (nemluvě o trapných kostýmech a rekvizitách) - ale DA je oproti tomu civilní a místy i komorní příběh o přežívání lidského druhu - mezi který se přimíchají geneticky upravení jedinci a snaží se zapadnout... Oni za svůj "mutantní stav" nemůžou, přesto je lidi odsuzují a nenávidí - a TOHLE není sci-fi, ale bohužel každodenní realita. Zvláštní věc je, že i přes své nesporné kvality, má seriál poměrně nízké hodnocení - a přitom jeho tvůrcem je "veleslavený" James Cameron. ()

Deftie 

všechny recenze uživatele

Päťkrát požuvaný a niekoľkokrát použitý námet. Nehovoriac o absolútne neschopnej Jessice, ktorá sa síce epizódu od epizódy lepšila, ale nevydržala som to bohužiaľ dovtedy, kým som jej aj to herectvo uverila. Čo môže povedať ešte človek ku seriálu, ktorého zvučku doslova neznášal? No, občas sa tam mihli aj schopnejší herci... ()

Galerie (84)

Zajímavosti (15)

  • Datumu narozenin Jamese Camerona si můžete všimnout na poznávací značce Maxiného motocyklu. (TomikZlesa)
  • Logan má narozeniny 11. listopadu 1988. (TomikZlesa)
  • Maxův čárový kód je 332960073452, Zackův 330417291599´a Alecův kód je 331845739494. Tinga má čárový kód 331450074656. Brinův čárový kód je 331280315734. (TomikZlesa)

Související novinky

Pilná včelka Cameron

Pilná včelka Cameron

27.12.2006

Nepočítajíc dokumentární štěky a televizní produkce typu Černý anděl, James Cameron toho za poslední dekádu moc nevyprodukoval. Ono je pravda, že po oscarovém kombajnu typu Titanic ani nebylo kam… (více)

Reklama

Reklama