Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 17
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 17

Recenze (355)

Stegman 

všechny recenze uživatele

Nejlepší epizody (*****): 8 (Tým), 12 (Antropologie), 15 (Identifikační kresba), 16 (Paprsek), 18 (Poslední odvolání), 20 (Duplikát). ______ Kvalitativně vyrovnaný seriál, ostatně jen 2 epizody považuju za podprůměrné (**): 5 (Střela) a 21 (Padělek). Některým dílům nicméně ublížily špatné herecké výkony a dabing, některým zase "akčnost" či "dramatičnost" některých scén. Kdyby se jednou natočil výpravný remake, jsem přesvědčen, že by to byl celosvětový hit. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Davej to shrnul naprosto přesně - DK je špička naší televizní tvorby, poutavě a zábavně mapuje historii kriminalistické vědy za doprovodu výborné hudby a za hvězdného obsazení. Celek si drží vysokou úroveň, některé díly jsou na *****, jiné o něco slabší, ale vezmete-li v potaz, že jde o skutečné případy.... PS: Můj nejoblíbenější díl? Andrej Hryc a obrazy mistra Vermeera. ()

Reklama

hanagi 

všechny recenze uživatele

Jako velká milovnice krimi v různých polohách jsem byla velmi potěšena tímto seriálem, který mapuje vývoj kriminalistiky a dopad nových poznatků vědy na vyřešení zločinů. Zajímavé případy, vycházející ze skutečnosti a skvělé obsazení i režie (opět smekám před panem Moskalykem). Výborně jsem se bavila a navíc se dozvěděla spoustu zajímavých věcí. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Skvělý český! detektivní seriál. Z některých dílů ve svých třiceti i po dvaceti letech od shlédnutí stále čerpám poznatky a pravidla kriminalistiky. Když jsem nyní viděl díl, který jsem si nepamatoval, nemohl jsem ho nedokoukat. Ač v něm hráli moji nepříliš oblíbení herci, jeho obsazení dokonale sedlo. A na Ondru Havelku s otiskama atd nikdy určitě nezapomenu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S tímto starým kriminalistickým seriálem jsem byl velice spokojen. Kdysi jsem na něm vyrůstal, přestože jsem neviděl všechny díly (což jsem teď v poslední době samozřejmě napravil). Jednotlivé série i případy měli různorodou kvalitu, ale většina z nich byla na nadprůměrné úrovni a režisér Antonín Moskalyk mě dokázal mile překvapit. Nejvíce se mi líbily první dvě série, ale ani ta poslední nebyla špatná. Třetí byla dost průměrná. Nicméně si myslím, že si tento seriál zaslouží zcela po právu čtyři hvězdy i zvýšenou pozornost. Ztráta času to rozhodně není! ()

Galerie (409)

Zajímavosti (120)

  • Náměty jednotlivých dílů se inspirují skutečnými událostmi. (Olík)
  • Marie Lafarge (Anke Sevenich) byla odsouzena k doživotnímu vězení s těžkou prací a dopravena do Montpellier k odpykání trestu. Král Louis-Philippe však změnil její trest na doživotí bez tvrdé práce. V době uvěznění napsala knihu „Mémoires“, která vyšla v roce 1841. V červnu 1852, zasažená tuberkulózou, byla propuštěna Napoleonem III. po 12 letech. Usadila se v Ussat v departementu Ariège, kde zemřela 7. listopadu téhož roku ve věku 36 let. Byla pohřbena na hřbitově v Ornolacu. Do konce života tvrdila, že je nevinná. (sator)

Reklama

Reklama