Reklama

Reklama

Medicopter 117

(seriál)
  • Německo Medicopter 117 - Jedes Leben zählt (více)
Německo / Rakousko, (1998–2005), 62 h 18 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Serge Falck, Hanno Pöschl, Sabine Petzl, Roswitha Meyer, Urs Remond, Julia Cencig, Hans Heller, Tom Mikulla, Jo Weil, Edita Malovčić, Heinz Weixelbraun (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Jejich největším nepřítelem je čas. O životě a smrti totiž často rozhodují sekundy. Vrtulníkový záchranný tým doktora Lüdwitze to ví, a tak často riskují svoje životy pro záchranu lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Danoboss 

všechny recenze uživatele

Niektoré epizódy (najmä tie prvé) boli celkom pozerateľné ak človek zrovna nemal čo lepšie na práci, ale čo som nepochopil, prečo vlastne lietajú na záchranárskom vrtuľníku? Veď pri 2/3 prípadov sa nejako zaplietli s teroristami, zlodejmi, mafiánmi či inými ľudmi, čo proti tým doktorom a samotnom vrtuľníku strieľali. Ak by sa toto dialo v reále, že by po každej rutinnej výmene obväzov boli nútení vymeniť celý plášť helikoptéry, rozstrieľanú samopalmi tak dávno by im ministerstvo zdravotníctva pridelilo namiesto toho nejaký adekvátnejší vrtuľník - napríklad taký americký Apache by sa celkom hodil, pár rakiet typu vzduch - vzduch doplnených rotačným guľometom by mohlo stačiť na očkovanie - ak by mali nejaký ťažší prípad, napríklad zlomenú ruku, tak by sa k nim pridalo ešte pár stíhačiek typu F-16 ako doprovod... ()

haffen odpad!

všechny recenze uživatele

Ach, zase tí Nemci. Nevedia to s kinematografiou a aj tak si nedajú pokoj. Všetko, všetko zlé... A úplne by stačil jeden jediný diel. Niečo sa zomelie, priletí vrtuľník, všetko zachráni, pomedzi to sa riešia nejaké banalne vzťahy čo nestoja ani za reč a ide sa ďalej od jedného dielu k druhému. No načo ich točili viac? Skutočný zabijak času. Tak ako sú Nemci špecialisti na zbytočné herné simulátory (traktor, vysokozdvižný vozík, kosenie trávy a pod.), tak aj na serialy. No nedá sa mi inak hodnotiť... odpad! ()

Reklama

pugs 

všechny recenze uživatele

Ako malý som to sledoval veľmi rád. Ale keď sa z toho pozriem z normálneho hľadiska - je to strašná volovina, ktorá mi nemá čo dať, len akurát tak vyrážku. Osudy hlavných "aktérov" sú vymyslené a scenár napísaný na kolene, čo sa dá od toho čakať? Predsa nemecký Baywatch v uniformách nemeckého záchranného letectva:-) ()

Renie42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tomhle seriálu jsem vyrůstala. V pubertě jsem si říkala, že budu také lítat s helikoptérou, když ji tam řídila pilotka Biggi. Úplně jsem se v tom viděla. Kromě Kobry 11 je to německý seriál, který opravdu můžu. S rozpětí let vidím, jak některé scény, které mají být dramatické, jsou nakonec tak trochu úsměvné, že by se to doopravdy nemohlo stát. ()

Alexandre 

všechny recenze uživatele

V rámci německých seriálů rozhodně jeden z těch lepších. Pro mě osobně je to seriál mého dětství. Jednou jsem v televizi zkouknul první díl a pak jsem se neubránil sledování dalších dílů. Postavy se mi silně vryly do paměti a některé jejich záchranné akce taky. Některý díl je nudný, jiný lepší, další zas perfektně vygradovaný - nicméně i tak se to pro mě stalo nezapomenutelnou klasikou. ()

Galerie (661)

Zajímavosti (36)

  • Herci se často pouštěli i do odvážných scén a kaskadéry se nechali dublovat jen v některých případech. Díky extrémním bezpečnostním opatřením nedošlo k žádným vážným zraněním. I při akčních scénách platilo, že na prvním místě je bezpečnost. Serge Falck, který hrál saniťáka Petera Bergera, si na řece Dunaji při natáčení epizody čtvrté řady s návzem „Inferno“ přivodil luxaci zad. (patrik1177)
  • Na natočenie scény zrútenia Medicopteru 117 bol použitý skutočný vrtuľník, z ktorého boli odstránené turbíny. (patrik1177)
  • Stejně jako v případě řady amerických seriálů i Medicopter 117 se stal námětem pro počítačovou hru. Nakonec vznikly celkem tři hry, které RTL nabízelo v době vysílání seriálu ve svém e-shopu na internetu. (patrik1177)

Reklama

Reklama