Reklama

Reklama

Veronica Mars

(seriál)
  • USA Veronica Mars (více)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní
USA, (2004–2019), 50 h 24 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Rob Thomas

Hudba:

Josh Kramon

Hrají:

Kristen Bell, Percy Daggs III, Jason Dohring, Francis Capra, Enrico Colantoni, Ryan Hansen, Teddy Dunn, Michael Muhney, Tina Majorino, Harry Hamlin (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(72)

Obsahy(1)

Veronica Marsová je pravou rukou svého otce, los angelského 'soukromého očka' Keitha Marse, který dříve býval šerifem. Potom se ale v městečku odehrála vražda Veroničiny nejlepší kamarádky, dcery jedné z nejbohatších rodin - Lilly Kaneové. Šerif Mars se vydal po špatné stopě a ze všeho obvinil Lilyina otce, vlivného muže Jakea Kanea, jenže k vraždě se později doznal jistý Abel Koontz a lidé přestali Veroničině otci věřit. Ztratil práci, manželka se odstěhovala a vrstevníci Veronicu vyvrhli ze své společnosti. Alespoň tak to Veronica vždycky viděla. Jenže bylo to opravdu takhle? Byl Abel Koontz opravdu vrahem anebo v tom bylo něco víc? Proč má otec v sejfu i po tak dlouhé době stále složku s Lillyiným případem? A odstěhovala se Veroničina matka vážně jen z důvodů, které byly Veronice řečeny? Odpovědi na tyhle a mnoho dalších otázek se dozvíte v 22 dílném seriálu z produkce režisérů, jenž mají na seznamu např. Ally McBealovou, Chirurgy, Aktu X aj. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (172)

Nijura 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál jsem se začala dívat jen kvůli tomu že hlavní představitelka se jmenovala Veronica. Já vím trochu.... No ale pak se mi seriál tak zalíbil, že jsem se těšila na další díly a potřeboval jsem prostě vědět jak to dopadne. Tento seriál má občas problém s přehledností, v nějakých dílech je až moc postav a navíc v českém dabingu slyším pořád stejné hlasy ale to by se dalo obejít. Námět tohoto seriálu je myslím hodně originální a prostě se mi líbí. A naštvali mě autoři s tím, že není 4. série. To už měla Veronica pracovat u FBI a já bych to tolik chtěla vidět. --------- *Oblíbený díl: 1x10 - Vánoce u Echollsů, 2x22 - Mimo zaznam, 3x01 - Uvitaci vybor, 3x13 - Konecne skore ---------- *Oblíbená postava: Veronica Mars ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Veronica (Kristen Bell) bývala jednou z nejpopulárnějších holek na škole. Když byla ovšem její nejlepší přítelkyně Lily (Amanda Seyfried) nalezena mrtvá, a šéf policie a otec Veronicy Keith (Enrico Colantoni) označil Lilyina otce jako hlavního podezřelého, svět se obrátil vzhůru nohama. Veronica Mars je mix detektivky a vztahovky, který na první pohled možná nevypadá nijak originálně ani zajímavě, ale první pohledy klamou. Faktem je, že do detailů promyšlený detektivní děj hlavní linky nepřestává překvapovat, a mnoha četnými (a nutno poznamenat chytrými, narozdíl od např. Pretty Little Liars) cliffhangery láká na další a další díly. Vedle hlavní linie pak většina dílů obsahuje nějakou menší či větší samostatnou detektivní zápletku s více či méně překvapivými pointami, zatímco vztahová rovina vždycky baví, a je pokaždé komu fandit. Veronica sama je skvěle napsaná, božsky zahraná a zajímavá postava, Keith si potom může nárokovat titul snad nejsympatičtějšího televizního taťky. Škoda jenom předčasného useknutí, ale co naděláme, inteligentní seriály mají vždycky problém si najít diváky. 85% ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Seriál by som opísal ako zrod mladej detektívky. Kristen Bell je fajn, ale táto postava jej podľa mňa nesedí. Dialógy mi sem tam prišli šialené, dej bol taký chytrácky. Ostatné postavy sa podľa mňa veľmi nevyznamenali. Naozaj to bola niekedy nuda. Humor mi niekedy pripomínal ten zo seriálu Ženy z rodu Gilmorovcov. V kriminalistike to neprinieslo nič nové, len je to taká vstupenka do tohto žánru pre mladých. Naozaj som to pozeral, len kvôli nej, inak to pre mňa dennodenne pozerávať po škole bola taká trochu nuda, či zabiják času, oddychovka ani nie. ()

nikushaa 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden zo seriálov, ktoré som si nikdy nenechala v telke ujsť - vrátane početných repríz. Aj keď som zo začiatku o ňom pochybovala. Ale jednotlivé zápletky epizód a sérií boli zaujímavé a tak si ma nejak postupne Veronica Marsová získala. Čo však treba zdôrazniť - seriál by nebol tým čím je bez Kristen Bell, vďaka ktorej hlavná hrdinka, ironická detektívka, nemala chybu :) A síce je to teenagerský seriál, no s OC a jemu podobnými sa porovnávať našťastie nedá - 4* ()

Wendy 

všechny recenze uživatele

Na svůj žánr seriál luxusní kvality, který funguje na rovině epizodního krimi pořadu, celosériového případu i jako exkurz do života studentů jedné americké střední školy. Tato kombinace zabraňuje tomu, aby se ztratil v záplavě na teenagery zacílené tvorby zabývající se pouze milostnými vztahy mezi jejími protagonisty, a umožňuje vznik velice zábavné a inteligentní podívané, oblíbené mimochodem i mezi takovými filmovými/seriálovými tvůrci jako jsou Kevin Smith a Joss Whedon (kteří si oba ve Veronice Mars střihli roličky zaměstnanců ve službách). V seriálu se objevuje i dnes celkem módní záležitost, což jest sociální kritika, ale ve stejně chytrém a nonšalantním stylu jemu podobném; navíc se nevyhýbá ani některým tématům jinde tabuizovaným, např. znásilnění. Navíc - hlavní hrdinka by měla své místo na již klasickém tričku s nápisem "What Would doplňte jméno seriálové postavy Do?" plně zasloužené. A má poslední pochvala patří jejímu televiznímu otci, Keithu Marsovi, protože je fajn vidět po záplavě skvělých TV maminek typu Lorelai Gilmore či Joyce Summers i skvělého TV tatínka. A long time ago, we used to be friends... ()

Galerie (403)

Zajímavosti (28)

  • Na konci 11. epizódy z druhej série lepí Veronica na zrkadlo lístok zo šťastíčka, je tam text a čísla. Tie čísla majú byť odkazom na seriál Lost, ktoré sa počas seriálu neustále opakujú. (Vica)
  • Amanda Seyfried, která si zahrála roli Lilly Kane, původně dělala konkurz na roli Veronicy Mars. (Tom Riddle)
  • V první a druhé sezoně řídí Logan žlutý Nissan Xterra S a ve třetí sezoně černý Range Rover. Veronika řídí v první a druhé sezoně Chrysler LeBaron. Ve třetí sezoně řídí stříbrný Saturn VUE. (TomikZlesa)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama