Reklama

Reklama

Daredevil

(seriál)
  • USA Marvel's Daredevil (více)
Trailer 1
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 34 h 56 min (Minutáž: 46–61 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Vincent D'Onofrio, Jon Bernthal, Elodie Yung, Geoffrey Cantor, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Teď bojuje s nespravedlností ve dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorkské čtvrti Hell’s Kitchen. (Netflix)

Recenze uživatele neo93 k tomuto seriálu (3)

Daredevil (2015) 

Výborný 13-dílný seriál vycházející z komiksového Marvelu. Celou dobu sledujeme tajemného muže v masce, který přes noc čelí tomu nejhoršímu v Hell's Kitchen a přes den vede advokátní kancelář Nelson and Murdock společně se svým přítelem Foggym a dívkou Karen. To by ještě nebylo nic zvláštního, kdyby onen maskovaný hrdina a též advokát Mattew v jedné osobě nebyl téměř slepý. Již od úvodních dílů mě seriál chytil a nepustil až do konce. Skvěle nastavené tempo, napětí a děj příběhu, které se každou epizodu zvyšuje a prohlubuje. Nechybí akční scény plné násilí a krve, přesně tak, jak by to mělo vypadat v takovém seriálu. Uvidíme také, co se Mattew Murdockovi přihodilo v dětství a také k vůli čemu a jak se stal tím, kým se stal. Výtečně zpracovaný Daredevil, který doufám nezůstane u jedné série. ()

Season 2 (2016) (S02) 

Druhá řada výborného seriálu o samozvaném slepém strážci v rudém obleku. A je to znovu neskutečná řežba. Snad ještě lepší než předchozí. Již od začátku nové série šlape seriál neuvěřitelným tempem a to i díky nasazením velmi ikonické postavy v podobě Punishera. To jak se střetávají v prvních epizodách Frank Castle a Daredevil nemá prostě chybu. Ani ale v dalších dílech tvůrci nepolevují a obsazují další zajímavou postavu jakou je Matta Murdocka bývalá přítelkyně Electra, která přináší do Hells Kitchen snad ještě vetší problémy a to nejen pro maskovaného hrdinu, ale také pro právnickou společnost Nelson a Murdock. A když, už i do tak našlapané sestavy přidají dokonce jednoho starého známého, jenž hrál ústřední roli v minulé sezoně, je o zábavu dokonale postaráno. Netřeba víc dodávat, snad jen, aby Netflix pokračoval v drsné a krvavé laťce, kterou si nasadil. ()

Season 3 (2018) (S03) 

Daredevil se již potřetí vrací ve stejnojmenném seriálu, resp. vstává z popela, a to doslova. Museli jsme si dlouho počkat na pokračování, ale výsledek stojí za to. Nová série začíná přesně tím, čím skončila první řada příbuzného seriálu Defenders. Náš hrdina z Hells Kitchen, jako zázrakem přežívá výbuch a pád budovy Midland Circle a ocitá se tam, kde vyrůstal, tedy v sirotčinci u sv. Anežky, ve kterém ho nyní dávají do kupy. Jenže nejde tak ani o jeho fyzické rány, ačkoli má velmi četná zranění, zpočátku neslyší na pravé ucho a ani nemá své zdokonalené smysly, jak normálně, ale jako spíše o nápravu psychického a duševního zdraví. Ztratil víru v Boha, své přátele i sebe sama a své poslání. A než se znovu dá dohromady, aby mohl vykonávat svoji dobrovolně povinnou službu své čtvrti, věci se dají do pohybu. Především se do hry opět dostane jeho úhlavní nepřítel, nikdo jiný než Wilson Fisk, brutální zločinec, jehož společně s Fogygm a Karen, poslali za mříže. A právě Fisk je ústředním bodem třetí řady. Což je jen dobře. Fiskova osobnost je natolik komplikovaná, že si zaslouží dostatek prostoru. Jeho vliv, moc, vydírání a zastrašování, nejsou možná konkrétně tak vidět, ale v atmosféře seriálu je to hodně znát, když postupně ovládne FBI, policii i další složky ve městě. Velmi zajímavé jsou ale i třeba interakce Daredevila právě s Fiskem, ve své mysli. Kromě něj se seriál zaměřuje rovněž na staré dobré parťáky a přátele Matta Murdocka, ambiciózního a dobrosrdečného právníka Foggyho Nelsona a odvážnou a cílevědomou novinářku Karen Page, které je dokonce věnována téměř celá jedna epizoda, kdy se dozvídáme podstatné informace z její minulosti. Nezapomíná se ovšem ani na další zásadní události, které se přihodili v životě Matta. Třetí série nám však přináší i nové postavy, které jsou znovu skvěle vystavěné, ať už je to agent FBI Ray Nadeem nebo jeho kolega Ben Poindexter, jenž sehrávají významné role v seriálu. Po příběhově stránce se nedá jednoduše nic moc, co vytknout. Nicméně bez určité akce, napětí a patřičného násilí by nebyl Daredevil, tím čím je. A třetí řada, v tomto ohledu, v ničem nezaostává za předchozími, ačkoli je jí možná méně než v minulé řadě. Ale když už na ní dojde, je naprosto uchvacující. Jako v případě dokonalé jednozáběrové akční pasáže ve vězení, brutální bojové scény v kanceláři Bulletinu nebo další surové akce v kostele. Závěrečný souboj, je už pak "pouze" očekávaným dějovým vyústěním, tří hlavních postav. Třetí a bohužel poslední řada seriálu Daredevil, třeba se ještě dočkáme další série, je znovu excelentní a znovu potvrzuje, že nemá mezi svými známými z Defenders, ale také mezi nejen komixovými seriály konkurenci a nabízí to nejlepší ze současné televizní tvorby. ()

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Reklama

Reklama