Reklama

Reklama

Daredevil

(seriál)
  • USA Marvel's Daredevil (více)
Trailer 2
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 34 h 56 min (Minutáž: 46–61 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Vincent D'Onofrio, Jon Bernthal, Elodie Yung, Geoffrey Cantor, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Teď bojuje s nespravedlností ve dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorkské čtvrti Hell’s Kitchen. (Netflix)

Recenze uživatele InJo k tomuto seriálu (7)

Daredevil (2015) 

Opravdu bych nečekal, že pravděpodobně nejlepším superhrdinským komiksovým filmem od dob Nolanovy netopýří trilogie se stane zrovna... seriálový Daredevil. ;) S01: 80 %; S02: 90 % S03: 90 % ()

Season 2 (2016) (S02) 

Druhá série je snad ve všem lepší než ta předchozí. Je dějově rozmáchlejší a poutavější, temnější, vyhrocenější a hlavně brutálnější! Takto explicitní zobrazení násilí v superhrdinském filmu/seriálu se jen tak nevidí (scény mučení, střelba brokovnicí do hlavy, bodnutí nožem do rozkroku, řezání a sekání různých částí těla atd.). Vlastně to má asi jen jednu větší "chybu". Hlavní hvězdou tu tentokrát není titulní postava, ale naprosto famózní Punisher! V žádném z dosavadních "punisherovských" filmů nebyl tenhle (anti)hrdina tak drsný, nelítostný (někdy až sadistický), morálně nejednoznačný a démonický, jako právě zde. Jeho vlastního seriálu se už teď nemůžu dočkat... 90 % ()

Bang (2016) (S02E01) 

Famózní nástup Punishera na scénu...! ()

Ti nejlepší z New Yorku (2016) (S02E03) 

Parádní názorová výměna dvou bojovníků se zločinem s odlišnou morální filozofií, zakončená (minimálně stejně parádní) několikaminutovou jednozáběrovou megabitkou. Jen houšť! 90 % ()

Halíř a desetník (2016) (S02E04) 

Skvělé vyvrcholení prvního aktu druhé série, jenž si pro sebe celý nekompromisně ukradl lahůdkový Punisher. A ta míra temnoty, drsnosti a hlavně brutality mě v této sérii (a obzvláště v tomto dílu) nepřestává udivovat... Je tohle vůbec ještě ten samý Marvel, jenž nám v kinech servíruje rodinné přebarvičkované Avengers?! 90 % ()

Season 3 (2018) (S03) 

Nechybělo mnoho a mohlo jít o bezkonkurenčně nejlepší sezónu (a to jsem po nářezu s Punisherem čekal spíš lehký úpadek a únavu materiálem). Z ryze komiksové brutální akční jízdy ve druhé sérii se zde stal z netflixovsko-marvelovského hitu téměř regulérní politicko-novinářský krimi thriller o zdánlivě bezmezné moci korupce a hlavně zákeřné, ničeho se neštítící manipulace, nejvíce připomínající něco mezi 70's žánrovou klasikou ve stylu Sidneyho Lumeta a dobrou řadou 24 hodin. Tentokrát mě nejvíce připoutaly tři postavy - Kingpin (znovu skvostný D'Onofrio v jedné ze svých životních rolí) a agenti Dex a Nadeem. Právě dvojice nováčků má nejsilnější a nejvýraznější dějové linie, osudy obou jsou velmi strhující, v nejlepších chvílích (Dexovy flashbacky, Nadeemův telefonát synovi) bezmála dokonalé... Celkově parádní podívanou mi trochu kazí asi jen dvě věci - jedno poněkud laciné a zbytečné odhalení a především nedopečený a nemístně vyměklý závěr. Celou dobu tvůrci bez zásadních přešlapů a zaváhání směřují k epickému vyvrcholení takřka antických rozměrů, které nebude mít vítězů, zato spoustu poražených (buďto rovnou mrtvých či "alespoň" zlomených, ať už tělesně, duševně, či obojí), a po němž už nikdy nebude nic jako dřív. Přesně tak to mohlo být, ale nakonec to bohužel dopadlo v podstatě úplně naopak - a v tomhle případě mě to fakt dost mrzí... ()

Perfektní hra (2018) (S03E05) 

Zevrubné a intenzivní seznámení s klíčovou vedlejší postavou (vynikající flashbacky!). Výtečně představený agent Dex je pro mě aktuálně highlightem třetí série a nemůžu se dočkat každé další scény s ním. Velká radost obzvlášť při vzpomínce na filmového Daredevila, kde byl totožný charakter zploštěn na tuctového béčkového padoucha... ()

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Reklama

Reklama