Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Recenze uživatele Najt k tomuto seriálu (30)

Série 1 (2015) (S01) 

První série FTWD začíná v běžném světě, tak jak ho všichni známe. Seznámíme se s postavami, postupně se začnou dít zvláštní věci a série končí dílem, kdy v L.A. plně vypukne zombieapo. U teto série se mi zacatek libil, protože to napětí a klid před bouří mám rád a líbilo se mě, jak se to díl od dílu začalo zhoršovat. Samotné finále pak naladí na druhou sérii. ()

Počátek konce (2015) (S01E01) 

Začátek zombie apo z pohledu feťáka. Sice kvalit pilotu TWD nedostahuje, ale ten pozvolný nástup a začínající postapo atmosféra, kdy je svět jeste v pořádku a místy se objevují jen náznaky je super. Podobná vlna na mě dýchla i u pilotu TWD, tady je ale super, že seriál začíná ještě ve 100% civilizaci a my budeme svědky rozpadu všeho. Původní seriál už asi žádný projekt v tomto vesmíru nepredčí, ale milovníci zombie apo budou rádi za každý kvalitní přírůstek a to rozhodně celá první série, včetně pilotu, je. Obstojní jsou i herci a jejich postavy a efekty typu makeupů, tak to je prvotřídní záležitost u všech TWD seriálů. ()

Daleká cesta (2015) (S01E02) 

V předchozím díle bylo ještě vše v pořádku. Infrastruktura fungovala normálně, jen se občas někdo neco šustlo. V druhém díle se už zvláštních situací děje více a postupně začíná chaos. My samozřejmě víme, co bude následovat, ale pohled na jiný kus země, od úplného začátku je fajn. V twd jsme se ocitli v apokalypse v plném proudu, tady vidíme její začátky. ()

Pes (2015) (S01E03) 

Pozvolné tempo je fajn. Člověk prostě čeká co se bude dít a zatím to je takové oťukávání diváka. Kdyby byla jen jedna řada, určitě bych si říkal, ze to chce přidat, jenže tvůrci věděli, že to 6. dilem neskončí. Na druhou stranu zase čekám jiné TWD a tady je právě fajn, že seriál začíná v době, kdy je vše v pořádku a postupně se vše zavrtává. Skupinka je tedy stále v L.A., ve čtvrti, kterou obléhají vojáci a vše vypadá nadějně. Bude ale hůř. ()

Co se nevytratí (2015) (S01E04) 

Tenhle díl byl sice slabší, ale drsnější. Příběh se totiž posouvá o 9 dní v před. Z předměstí, kde se nachází naše skupina se stala karanténa, z města lidi utekli, nebo byli odvezeni, někteří zabiti a prázdné ulice vystřídala mrtvá těla. Svět, jak jsme ho znali dříve se začíná měnit. ()

Kobalt (2015) (S01E05) 

Na před finálový díl to nebylo až takové, ale v tomhle díle už je jasné, že jde vše do kytek, je to spíše příprava na propuknutí zombieapo v pravém slova smyslu. ()

Dobrý člověk (2015) (S01E06) 

Finále s patřičnou akcí, kdy plně propukla apokalypsa s emotivním finále. To celé na krásném okraji L.A. ()

Monstrum (2016) (S02E01) 

Začátek série na moři je fajn. Plavající zombíci v oceánu jsou tak trochu novinka a par dní po vypuknutí apokalypsy už po sobě lidi jdou. ()

Všichni zahyneme (2016) (S02E02) 

Skupinka připlouvá na svatou Kateřinu, aby setřásla pronásledovatele. Na ostrově se ale dozvídá nepříjemné informace. ()

Ouroboros (2016) (S02E03) 

Konečně trocha akce a typická kamufláž. Strand je pěkný zmrd. ()

Krev v ulicích (2016) (S02E04) 

Asi nejzajímavější epizoda od začátku seriálu, ale začínají lidské intriky, aby byl seriál zajímavější. Přesně tak to bylo i v TWD. Chápu, že lidi se snaží bojovat o svoji prdel mezi sebou, ale v tuhle chvíli je zdrojů ještě habaděj. Tady je potřeba kooperovat a bojovat s nákazou, než mezi sebou. ()

Vězeň (2016) (S02E05) 

Na to, že se tento díl téměř vubec netýkal apokalypsy, tak byl napínavý. Rodina je konečně pohromadě a hurá do Mexika. ()

Kniha žalmů (2016) (S02E06) 

Prvni půle super. Apokalypsa, krásná krajina a nějaká akce. Druhá spíš jakoby z oka vypadla původnímu twd, jen misto Carla Abigail, misto stodoly sklep a misto farmy hacienda de mexico. Konec zajímavě načasovanej, Chris vypadá jak psychopat. ()

Bůh Šiva (2016) (S02E07) 

Rozuzlení na haciendě bylo místy až přiblblé.. každopádně skupina půjde dál a to je dobře. Tyhle intrikářské inscenace mezi postavami jsou oproti twd o level níže a i když žádná postava není vyloženě stupidní, tak ani žádná ničím nevyniká. Žádný druhý Rick ani Daryl na obzoru. Fear musí táhnout atmosférou, akcí, zombíky či příběhem. ()

Groteska (2016) (S02E08) 

Nickův díl a kupodivu nebyl špatný. Objevily se i nové postavy a mexická dálnice a vlastně ten mexický zapadákov se k té apokalypse hodí. ()

Město mrtvých (2016) (S02E09) 

Nick nasel novou rodinu, Abigail zmizela a mejdan v hotelu se nevyplatil. Travis stále kamerám uniká. ()

Nerušit (2016) (S02E10) 

Solidní díl se skvělým koncem. Chris je definitivně zmrdem a nemám ho rád. ()

Pablo a Jessica (2016) (S02E11) 

Mě se tenhle díl líbil. I když byl sentimentální, bylo už na čase, aby v postavách tvůrci probudili emoce. V takové situaci by se většina sesypala. Průvod smrti na molu byl skvělý. Takže skupina hotel má hotel v hrsti, druhá skupina má městečko a Travis měl zase pauzu. Co je ale s Ofélii? ()

Solný sloup (2016) (S02E12) 

Že by se skupina dala zase dohromady ? .. ()

U skomírajícího ohně (2016) (S02E13) 

Zombie v pozadí, intriky v popředí. Celkem ale výživný díl. Tady to táhl Travis, jeho neskutečná trpělivost a ten debilní Chris. Ten by potřeboval namlít hubu, stejně tak bych zastřelil ty jeho kamarády. Ale Travis to ustál s grácií a našel Madison. No a konec, tam už jsem se musel usmát. Doufám, že ti hnusní smradi dostanou vylágoš. Něco mi ale říká, že si na nich smlsnou zombíci. ()

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama