Reklama

Reklama

Domek z karet

(seriál)
  • Česko Dům z karet (více)
Trailer 3
USA, (2013–2018), 63 h 6 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Předloha:

Michael Dobbs (kniha)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin Spacey, Robin Wright, Michael Kelly, Rachel Brosnahan, Mahershala Ali, Nathan Darrow, Michel Gill, Reg E. Cathey, Sebastian Arcelus, Kate Mara (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(73)

Francis Underwood (Kevin Spacey) vás vezme na dlouhou cestu, během níž si vybírá svou pomstu na těch, kteří ho zradili – včetně členů jeho vlastní vlády i prezidenta Spojených států osobně. Elegantní, prohnaný, metodické a zlý Frank Underwood spolu se svojí manipulativní manželkou Clair (Robin Wright) berou Washington útokem. Příčku po příčce stoupají po hierarchickém žebříku, aby dosáhli toho, po čem tak zoufale touží – po moci. (AXN)

(více)

Recenze uživatele strom-z k tomuto seriálu (10)

Série 2 (2014) (S02) 

Po zhlédnutí 4 řad musim říct, že tohle je podle mě jasně ta nejlepší. Je podle mě dobrý seriál dokoukat do konce čtvrtý, ale třetí řada z mýho pohledu klesne v kvalitě a přesvědčivosti o pěknejch pár stupňů a tak dobrou úroveň to už nenabere... ()

Série 3 (2015) (S03) 

SPOILERY První řada mi přišla slušná, ale vyloženě nenadchla, druhá už mi přišla opravdu dobrá, Frankův mocenskej vzestup včetně vztahu s prezidentem a dalšíma politikama - opravdu poměrně strhující. Jenže tady podle mě kvalita hoodně upadla. Je mi líto, ale najednou mi přijde, že tvůrci by potřebovali pořádnej kurz v politice a mezinárodních vztazích, některý momenty jsou opravdu až směšně nerealistický... Stejně tak epizoda s gay aktivistou - souhlas s dalšim komentářem zde, že Claire už se to absolutně nedá věřit. Pro mocenskej vzestup bez mrknutí oka vezme vraždu (!!) novinářky a pak se najednou zhroutí pro tuhle sebevraždu? A opět - ten její výstup na tiskový konferenci je tak strašně nerealistickej, že to bolí... Ruskej prezident chvílema opravdu karikatura, program America Works je taky absolutně směšná věc. Bohužel to už dost kalí vody průlměru. ()

37. kapitola (2015) (S03E11) 

Vůbec první epizoda rozpačitý třetí řady, která se mi dost líbila (že by hodně zapracovala Agniezska Holland? nicméně díl předchozí, kterej režírovala taky, mě nijak nenadchnul). Dobře zpracovaná volební diskuze a do psychopatickýho rámce manželů Underwoodových se konečně vkrádá něco jako morálka v podobě protikandidátky Dunbar a dilematu Jackie, aniž by to bylo pitomě černobílý. Jen mi to celý pořád slušně kazí zcela potlačenej fakt, že Frank Underwood jaksi ZABIL dva lidi a jeho žena o tom asi něco bude vědět... a ti dva jsou v chillu a řešej i skrz Frankův životopis v porovnání s timhle faktem slušný p**oviny. Fail seriálu, že tenhle elephant-in-the room jakoby neexistoval, psychologicky mi to připadá strašně nepřesvědčivý. ()

39. kapitola (2015) (S03E13) 

Brutál. Byť po skončení úplně nevim, jestli věřim všem těm jednotlivostem, chování postav a co si o tom všem tak úplně myslet... ale chladnym mě tenhle díl nenechal a úplnej mišmaš to taky nebyl. ()

49. kapitola (2016) (S04E10) 

Určitě další lepší díl než z 3.řada, ale přece jen mi i dle zdejších komentářů připadá, že se tu někteří trochu nechávají opít rohlíkem... Já tomu často prostě nevěřim. Nechápu, proč se Claire vychrápala s Tomem, necejtim tam tu chemii. Scéna z oválný pracovny - já nevim, za mě možná až moc tlačený na pilu na úkor realističnosti. Fakt by se ministryně zahraničí nechala TAKHLE vydírat prezidentem? Ufff.... ()

52. kapitola (2016) (S04E13) 

Z velký části dost dobrý finále, a klíčovej díl (ve kterej jsem už ani nedoufal), kdy se KONEČNĚ na Underwoodovy sesype aspoň kus tý obrovský špíny a aspoň část všech těch neuspokojivě ukončenejch kauz se konečně vracej na scénu. Poprvé za celej seriál aspoň náznak katarze! Přesto - znáte takovej ten pocit při konzumace mistrovskýho díla (film, kniha...), kdy to do sebe fakt všechno zapadne a vy jenom vycedíte "k***a to je prostě geniiální"? Ne, House of Cards mi po tomhle klíčovym díle dokonalej nepřijde, skvělý momenty střídaj z mýho pohledu až neumětelský a nerealistický (viz ten úplnej citát s terorem, kterej nevim jestli je víc trefnej nebo pitomej), seriál to občas hraje strašně na efekt, ale cejtim pod tim křehký základy. Frank je podle mě celkově pojatej dost slušně (a Spacey opravdu hvězda), ale postava Claire Underwood je pro mě pořád hodně velkej problém a ani její extrémně problematickej vztah k matkou mě nepřiměl ji považovat za přesvědčivě zahranou/vykreslenou. Nevěřim ani její obrovský popularitě v seriálu - to jako americký veřejnosti nevadí, že i ledová sfinga projevuje tisíckrát víc emocí...? Jinak do pátý řady bych po tomhle díle strašně doufal v mnohem důkladnější vykreslení pádu Franka a Claire z piedestalu, protože tohle si opravdu zaslouží víc než část jednoho dílu... ()

Série 5 (2017) (S05) 

SPOILERY: Překvapivě slušnou sérii (která konečně vytahuje všechnu tu špínu z dřívějška) pro mě srazily o celý dvě hvězdy závěrečný dva díly, který původně velmi nadějnej seriál proměnily v normální frašku; oním momentem zlomu je příšernej scénáristickej nesmysl, kdy prezident shodí ministryni ze schodů (ano, on už ten moment, kdy shodil Zoe před vlak, byl příšerně děravej - načasování vlaku? kamery? - ale k tomu se seriál aspoň pomalu vracel a dával naději v aspoň trochu přijatelný vysvětlení...). Stejně tak Frankovo "šokující" odhalení z úvodu posledního dílu je absolutní cringe... Z Claire je v samym závěru už jenom parodie sebe samý, to ani neni monstrum, to je robot, kterej psychologicky ne že by byl neuchopitelnej, on vůbec nedává smysl... Jestli za svou roli dostala Robin Wright míň peněz než Kevin Spacey (byť i k němu určitě lze mít výhrady), kvalitativně je to podle mě zcela správně. Btw Doug už je jen nesnesitelnej a jeho konstantní pološepot jak z béčkovýho seriálu - kterym HoC už koneckonců je - je prostě k smíchu (naopak většinu série mi dobrej přišel Seth, kterej ten blázinec tak nějak držel při zemi). ()

60. kapitola (2017) (S05E08) 

Asi to je i tim, že jsem od pátý řady vzhledem k horší pověsti neměl vůbec očekávání - ale neshoduju se s horším hodnocením zde, tohle pro mě naopak byla kvůli pár věcem veelmi slušná epizoda. Zaprvé - KONEČNĚ návrat k pro mě obrovský nelogičnosti v ději, a sice kamerovýmu záznamu z metra při vraždě Zoe. Zadruhé - Claire Underwood řekla Tomovi, že ho asi miluje, a já tomu celkem (relativně) věřil! Což je pro mě vzhledem k její absolutně neproniknutelný/nepřesvědčivý? ledový šlupce druhý příjemný překvapení, který už jsem ani neočekával. Tak nevim, jestli nepřijde nějakej průšvih, ale pro mě zatim pátá řada vůbec tak nezaostává, místy dokonce naopak... ()

62. kapitola (2017) (S05E10) 

Já se zase neshodnu. Pro mě skvělá epizoda a snad první moment, kdy Underwoodům fakt teče do bot. ()

65. kapitola (2017) (S05E13) 

TRAGÉDIE. Je mi líto, ale Forman21 to sepsal tak dobře, že kopíruju: "Aha. Takže Frank na sebe velmi komplikovanou cestou všechno práskne, dobrovolně rezignuje a doufá v milost od Claire, a to všechno proto, aby konečně získal tu "skutečnou" moc?? Tady to scénáristé ve snaze za každou cenu překvapit diváka ostudně překombinovali a spláchli tím do té chvíle skvělý seriál do kanálu. A nesmyslné postrčení ministryně ze schodů (s velmi nejistým a dosud neodhaleným výsledkem) tomu celému zpětně dává šaškovskou korunu." Ach bože. Pátá série mi dlouho přišla dost slušná, ale ve 2 posledních dílech se ten domeček z karet dokonale sesypal. Fantasmagorie na entou, strčení ministryně ze schodů absolutně nedávalo smysl a tím to jen začalo, z Claire se stalo už jen absolutní monstrum, kterýmu ale bohužel už člověk absolutně nevěří, protože to prostě psychologicky absolutně nedává smysl. Zabije svýho milence, zbaví se svýho manžela... a to všechno PROČ? Ještě tou poslední banálně feministickou větou se proměnila v dokonale sebeparodickýho robota sebe samý. Mimo jiné jsem čim dál hůř snášel teatrální Dougův pološepot a Frankovy strašně na-efekt projevy, který při bližšim ohledání haprujou podobně jako nesmyslnej projekt "America Works".... aneb House of Cards se tváří chvílema strašně vybroušeně, ale občas je to jen děsně pitomý. ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

07.08.2022

Dříve jeden z nejváženějších herců v Hollywoodu, dnes chodící černá kaňka, která se v prestižním filmovém či televizním projektu možná už nikdy neobjeví. Kevina Spaceyho v roce 2017 alespoň patnáct… (více)

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

12.11.2020

Za tři týdny startuje na Netflixu výrazně stylizované životopisné drama Mank o postavě H. J. Mankiewicze, scenáristy legendárního snímku Občan Kane, a už nyní je jasné, že to nebude poslední… (více)

Reklama

Reklama