Reklama

Reklama

Pomsta

(seriál)
USA, (2011–2015), 66 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Mike Kelley

Hudba:

Fil Eisler

Hrají:

Madeleine Stowe, Emily VanCamp, Henry Czerny, Josh Bowman, Nick Wechsler, Gabriel Mann, Ashley Madekwe, Connor Paolo, Christa B. Allen, Barry Sloane (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(89)

Otec Amandy Clarkeové byl neprávem odsouzený na doživotí za zločin, který nespáchal. Po sedmnácti letech přijíždí do městečka Hamptons mladá Emily, která rozjíždí plán pomsty za toto nespravedlivé obvinění. Emily je totiž ve skutečnosti Amanda, která je rozhodnutá, že za utrpení jejího otce zaplatí všichni, kteří jej kdysi zradili... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděla jen první dvě řady, ale musím říci, že je to super. Nečekala jsem, že mě seriál tak vtáhne. pravda druhá řada, byla utahanější a zamotanější. Ale za tu první dávám 4****. Výborný námět a velmi uvěřitelně zahrané postavy. Nolan je super a Victorie taky. ()

Loooki 

všechny recenze uživatele

Doteraz mnou najlepšia vec o pomste, akú som kedy v televíznom svete videl! Hodnotené absolútnom finále seriálu. (najlepšie finále seriálu v prípade Revenge I.séria, aké som kedy videl) ()

bagetka007 

všechny recenze uživatele

Tak já vám nevím, zpočátku mě tento seriál hodně bavil, ale s 16. epizodou za námi mě baví čím dál tím méně. Hlavně mi není jasné, co by museli scénaristé napsat, aby tento seriál měl více než dvě sezóny (a aby si to zároveň udrželo již tak zpomalené tempo). Snižuji na tři hvězdičky. Nyní jsme v polovině druhé série a nevím proč, asi kvůli ideji pomsty, jsem k tomuto seriálu nějak přilnula. ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že po prvních pár dílech jsem byla přesvědčená, že už se dál dívat nebudu.. Zaplať pánbůh, že jsem se dívala dál! Protože to nabralo neuvěřitelné tempo a seriál jede.. fakt jede! Je to pecka. Emily jasně dokazuje, že je odhodlaná udělat cokoliv, aby zjistila pravdu a dostála pomsty. Victoria je zase odhodlaná chránit rodinu, stejně tak ale bojuje za svoji lásku a občas tápe. Ale je to správná mrcha. Nolan, nejlepší postava! Daniel mě nebaví, nelíbí se mi, je to trouba. Ashley stejně tak. Z Charlotte se stává správná holka. Dříve taková princezna, ale posledních pár dílů se krásně mění. Co jiného ji ale zbývá. A Amanda s Jackem, no.. zajímalo by mě, co bude dál. A jak to nakonec skončí. Zamotané je to hezky. Dříve se mi seriál fakt nelíbil, teď se nebojím říct, že je to jeden z nejlepších právě vysílaných seriálů :) ()

Destinytte 

všechny recenze uživatele

Double infinity. Čekala jsem velký nic, tak jsem mile překvapena. Když můj zájem začal opadat, zase to trochu rozproudili kolem čtrnáctýho dílu. Seriál mi byl (ne)doporučen s tím, že je o bohatých lidech s problémy bohatých. Trefné. Všichni jsou falešní, že by mohli soutěžit, kdo víc. Chodí na snobské akce... A doufají, že na jejich tajemství nikdo nepřijde. Asi je nepohřbili moc hluboko. Alespoň jednou zaplatí něčím jiným než penězi. Celou dobu mě fakt dost irituje Ashley, oblíbila jsem si Nolana. Dávám 3 *. //26. 1. 2015 Měním na 4*, hodně mě to baví. :) ()

Naki 

všechny recenze uživatele

Konečně se mi "splnil sen" a sledujeme příběh z pozice "padoucha". Je samozdřejmě jasné, že Emily/Amanda je ta hodná a chce jen pomstu.. :) Ale ona páchá škodu, ničí životy a my jí při tom držíme palce. Pokud seriál nevyběhne ze zajetých kolejí a neotočí se tohle všechno proti Emily, může se stát, že si ho zamiluju ještě víc! ()

cogi 

všechny recenze uživatele

Námět není špatný. Flashbacky mají tvůrci dobře vymyšlené, ale chybí tomu nádech, který by vás strhnul a nutil by vás shlídnout všechny díly v kuse. Krom toho mám výhrady i k výběru herců, hlavně k hlavní hrdince a potomkovy jejích dvou hlavních škůdců. ()

haroska 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí pilotu jsem minimálně zaujmutá,spíš až nadšená...z letošních novinek mě tenhle koncept zaujmul zatím nejvíc.Super herecké obsazení,napívaná atmosféra téměř hmatatelná a jak se rozvina zápletka(zda v tuctovku nebo zajímavost) ukáže čas.Rovněž se mi líbí jak je v některých důležitých momentech spomalená kamera. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

David Clarke byl obviněn a následně odsouzen za teroristický čin, který nespáchal a poté zavražděn ve vězení. O sedmnáct let později přichází Emily Thorne alias jeho dcera Amanda, aby se pomstila všem, kteří z něj udělali terč falešného obvinění. Na Pomstu jsem se začala dívat jen kvůli Emily VanCamp, kterou jsem jsem si zamilovala v první sérii Everwoodu už v roce 2002 (tj. už před 11 lety - neuvěřitelný). Po chvíli jsem dumala, odkud znám toho zajímavého mladíka a uvědomila jsem si, že to je Nick Wechsler, kterého si pamatuji ze šíleného Knight Rider Teamu už před neuvěřitelnými 16 lety (to už jsem asi definitivně stará...). Tatínka Emily, který byl křivě nařčen a zavražděn ve vězení hraje Jack - muž na stromě neskutečně sympatický James Tupper. Tudíž Emily přeju, aby co nejšikovněji svého ubohého tatínka pomstila a dopadlo to s ní mocinky dobře. Není to úplně strhující dílko, ale řekla bych slušný nadprůměr s velesympatickým obsazením. Po první sérii u mě dobré - tož uvidíme, jak se to vyvine dál. Po druhé sérii - pořád dobré, několik zajímavých zvratů, vybití otravných postav - už se těším na další díly. Po čtvrté sérii - dokoukáno a uzavřeno dílem 04x23, jsem spokojena a musím konstatovat, že Revenge je jedním z mála seriálů s velmi vyrovnanou kvalitou sérií jakož i jednotlivých dílů. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Hlavně první série je natřískaná dějem a zvraty, že se člověk nestačí divit co Emilyina černá fixka dokáže. Seriál se hodně opírá o herce, kteří jsou hlavně na "špatné" straně geniální. Madeleine Stowe i Henry Czerny byli ve svých rolích neskutečně silní a herecky celý seriál táhli. Vedle neustálých zvratů má Pomsta hodně zajímavé prostředí té nejvyšší smetánky městečka Hamptons. Poslední série už je sice trochu navíc, ale bral jsem to alespoň jako dlouhou rozlučku s celou touhle partou, které vládl excentrický Gabriel Mann je své životní roli. Pokud přijmete hromadu logických i scénáristických nesmyslů jako jsou geniální počítačové programy fungující jak ze Star Treku nebo aplikace, díky které se z Vaše telefonu stane nástroj zkázy, bude Vás Pomsta bavit minimálně stejně tak dobře jako mě. Emily, Jacku, Nolane, Victorie, Danny, Conrade, bylo to fajn! :) ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Seznamte se - Revenge, moje nejnovější seriálová posedlost. Nikdy mě seriálová dramata moc nebrala, ale poslední dobou měním názor. Revenge je dokonale napínavá podívaná, nikdy přesně nevím, co se bude dít, protože to, co scénáristé (Amanda/Emily) vymyslí nemám šanci předpovědět. Z počátku mi úplně neseděla Emily VanCamp, znala jsem ji jenom jako tu hodnou holku z Everwoodu, ale postupem času uznávám, že důvod, proč mi připadá, že hraje nepřirozeně, spočívá v komplikovanosti její postavy. Jak by se mi mohlo zdát přirozené chování herečky, která hraje, že je někdo jiný už přímo v seriálu? Takže ve skutečnosti je Emily VanCamp jenom o poznání lepší herečka, než sama věřím. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Pilot byl vcelku fajn a i když to není nijak světoborný ani inovativní nápad, tak to mělo své možnosti. Bohužel už někde kolem 5-tého dílu bylo jasné, že se z toho udělají rozvleklou, místy až nudnou podívanou... Stále nové a nové vsuvky, které děj jen zbytečně natahují až k utahání... Sérii 22 dílů jsem zvládl, ale kdyby to bylo sestříháno do 13-ti dílů, mohlo to být mnohem lepší a svižnější a místní vysoké hodnocení tohoto seriálu opravdu moc nechápu... Co se postav týče, tak hlavní hrdinka mě po celý čas nepřesvědčila, abych ji postavu úplně uvěřil a nejzajímavější postavou je nakonec spoluspiklenec Nolan, který to s Jackovou pomocí celé zachraňuje... Kdo mě tam vytáčel nejvíc, byla úplně zbytečná postava falešné Amandy a její přítomnost ani smysl do teď nechápu... Ostatní postavy byly relativně v pořádku a casting byl úspěšný, ale závěr první série byl víc než jen zklamáním, protože k žádné luxusní pomstě v podstatě nedošlo, jen byla Greysnovic rodina trochu rozhozená, což opravdu nestačilo a poslední rádoby šokující odhalení, jen diváky navede na druhou sérii... Tu si s prominutím už odpustím, protože tohle nemůže dopadnout jinak, než že se z toho stane telenovelní vztahovka a to opravdu nemám zájem... První série tedy 47% a seriál opouštím... ()

m.sheila 

všechny recenze uživatele

První série totál pecka, druhá troška natahovaná a některý postavy a epizody nechápu, co tam vůbec dělaly, třetí se zatím absolutně nemůžu prokousat. Doufám, že to tímhle skončí, pochybuju, že by se to mohlo zase vyšvihnout zpátky. 4 hvězdičky ponechávám, ale ty jsou fakt jenom za první dvě série. ()

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem maximálně nadšená. Líbí se mi varianta pohledu, padouchovi jsem ještě nefandila. Byť Emily asi není padouch v tom úplně pravém slova smyslu. "Telenovely" z prostředí smetánky, kde jde jenom o to, kdo se s kým vyspí a kdy ho odkopne, bytostně nesnáším, ale tohle má mnohem větší hloubku. A já to opravdu baštím! EDIT: Shlédnuto sedm epizod a mé nadšení se stupňuje. V každém díle mě něco překvapí, naladí na ještě větší tajemno a vyšle dál po zamotané lince příběhu. Líbí se mi hranice, na které balancuje hlavní hrdinka, ten dusivý pocit, že se kolem ní stahuje smyčka. Jestlipak tu tenkou linii někdy překročí? ()

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Prvních deset epizod se nese skoro na 4* vlně, mírně neotřelé téma na TV a chytře uchopené, dobrý scénář a nadprůměrní herci (zejména Madeleine Stowe) působící v přitažlivém světě bohatých. Jenže jakmile se zápletka odkryje z větší části tak tvůrci začnou kombinovat nejrůznější blbosti, aby seriál co nejvíce natáhli, a stane se z toho rozplizlá nekoukatelnost. ()

Reklama

Reklama