Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Atlantida

(seriál)
  • Kanada Stargate: Atlantis (více)
Kanada / USA, (2004–2009), 71 h 12 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Brad Wright (povídka)

Hrají:

Joe Flanigan, David Hewlett, Rachel Luttrell, Jason Momoa, Torri Higginson, Paul McGillion, David Nykl, Robert Picardo, Rainbow Sun Francks, Mitch Pileggi (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(98)

V Antarktíde vedci objavili starú základňu z antických čias. Odhalia v nej odpovede na tisícročné tajomstvá, napríklad aj to, že stratené mesto Antikov - bájna Atlantída - sa v súčasnosti nachádza v galaxii Pegasus. Expedíciu, ktorá sa do galaxie Pegasus vydá preskúmať Atlantídu, vedie dr. Elizabeth Weirová (Torri Higginsonová), bývalá veliteľka SGC, spolu s podplukovníkom Johnom Sheppardom (Joe Flanigan). Na hviezdnej bráne je však potrebné zadať až osem symbolov a zdroj energie vystačí len na jedno otvorenie červej diery, preto sa expedícia nemusí už nikdy vrátiť na Zem. Expedícia pozemských kolonizátorov odhaľuje v Atlantíde množstvo šokujúcich skutočností z histórie Zeme a dozvedá sa informácie o našich predchodcoch - Antikoch, ktorí dnes tvoria najpočetnejšiu rasu vo vesmíre. Pozemšťania nadväzujú vzťahy s obyvateľmi okolitých planét, potomkami Antikov. Neustále ich však sužuje hrozba útokov zo strany agresívneho nepriateľa, krvilačnej rasy Wraithov, ktorí z ľudí vysávajú životnú energiu, pretože ju sami potrebujú na to, aby prežili. Naši noví Atlanťania sa snažia pomáhať ostatným a brániť Atlantídu za každú cenu, pretože Wraithovia by mohli objaviť Zem a nájsť tu svoje nové loviská. S riešením problémov významne pomáha aj český vedec dr. Radek Zelenka (David Nykl), povestný svojimi typickými hláškami v rodnej češtine. (TV JOJ)

(více)

Recenze uživatele RedRose k tomuto seriálu (36)

Hvězdná brána: Atlantida (2004) 

Kvalitativně srovnatelné s SG1 a komentář který jsem napsal tam, platí i zde. Přímo z něj vychází a tři roky běžely současně a vzájemně se doplňovaly i když těch crossoverů mohlo být mnohem víc... Tato druhá parta kolem Shepparda a McKaye jede úplně ve stejných kolejích jako původní SG1. A nezapomenutelná česká stopa doktora Zelenky v podání Davida Nykla, ta čeština v originálech je úžasná! Stejná kvalita, výprava, humor, efekty, příběhově to je pořád na vysoké úrovni, noví i staří nepřátelé jsou zakomponovaní výborně a v podstatě až do posledního dílu to vypadá, že tvůrcům nedošly ani nápady, ani nadšení. SG1 a SGA prostě hodnotím stejně, jako by to byl jeden seriál! Proč byl seriál po 5-té sérii zrušen i přes výbornou sledovanost a popularitu, je věc jiná... SGA 91% ()

Otrávená studnice (2004) (S01E06) 

Náhodou, nebylo to akční, ale tohle obrovské dilema bylo zajímavé a kontrast našeho pohledu versus jejich odhodlání bylo fajn. ()

V podzemí (2004) (S01E07) 

Ani nepřítel mého nepřítele je můj přítel, tady nikdy nezabere... A na scéně další trekkie Colm Meaney ;-) ()

Bouře (2004) (S01E09) 

Nemám rád Geniie a Kolju už vůbec! Ale John Seppard si tady dokonale střihnul Johna McClana a bylo to skvělé! ()

Oko bouře (2004) (S01E10) 

Vynikající dvoudíl!! ()

Bratrstvo (2004) (S01E15) 

Sice ty ZPM podle minulého dílu měly být na základnách, ale bylo to dobrý. Jen ten závěr se mi nelíbil... Ostatně ani to, že s nedostatkem ZPM budou bojovat prakticky celý seriál, což je škoda... ()

V obležení, 1. část (2005) (S01E18) 

Jak by tím, že zničí město obětovala budoucnost galaxie Pegas?! Některé Hallingovy proslovy mi jsou fakt protivné... ()

Lovná zvěř (2005) (S02E03) 

Jason Momoa přichází !! ()

Duet (2005) (S02E04) 

Dobrá a přitom hodně zábavná epizoda! Jen škoda, že Jaime Ray Newman nedostala v SGA víc prostoru... ()

Kritické množství (2005) (S02E13) 

Může za to Trast? Že ty dabingy kdysi nesladili aby v SG1 a SGA mluvili stejně... O hlasech známých postav ani nemluvím... Jinak málo uvěřitelný díl. Goa'uldi jsou už v této fázi SG úplně out, takže cpát to do SGA byla hloupost, ale Caldwella jsem vždycky nesnášel, takže jeho odhalení se mi líbilo a další pozitivum je přítomnost Jaime Ray Newman a je velká škoda, že ji vidíme naposledy... ()

Michael (2006) (S02E18) 

Popisek je chybný... Myšlenka kolem retroviru je moc fajn, ale zpracování trochu pokulhává i přes výborný výkon Tripa z ST:E! Ale nevidíme se s ním naposledy... ()

Peklo (2006) (S02E19) 

Rodney McKay je nezastavitelný!! Myslím, že v mnoha ohledech zastíní i svou předlohu Samathu Carterovou! I když Sam je samozřejmě chytřejší ;-) ()

Země nikoho (2006) (S03E01) 

Sice skvělá vesmírná bitva, ale i přes vítězství jsme (zase) dostali pěkně na frak a hlavně přišli o skvělou antickou loď... Proč Zelenka nevyslal ty střely na oba úly současně? ()

Neodolatelný (2006) (S03E03) 

Neodolatelný Richard Kind! Skvělý díl ()

Sateda (2006) (S03E04) 

Rononův díl !! ()

Potomci (2006) (S03E05) 

Nejnebezpečnější nepřítel ve všech galaxiích opět na scéně a v podobě své první generace... Replikátoři, kteří se chtějí povznést... Zrada jednoho z nich kopíruje zradu pátého, Replikátorů z SG1... Ale bylo to dobrý! ()

Skutečný svět (2006) (S03E06) 

Slabota... Trochu to zachraňoval O'Neill, ale slabé... ()

Společný zájem (2006) (S03E07) 

Velice povedený díl! Je to akční, dozvídáme se zajímavé informace a hlavní je zde představení Todda. ()

McKay a paní Millerová (2006) (S03E08) 

V originále: Radku měj se! Rodney na druhou a chctrá sestra k tomu s odporem k armádě, to bylo fajn... Co není fajn, je že zase (ostatně jako téměř celý seriál) nemají dostatek energie... ()

Související novinky

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Khal Drogo Aquamanem?

Khal Drogo Aquamanem?

16.06.2014

Jason Momoa ušel od Ronona z Hvězdné brány dlouhou cestu. Jeho Barbar Conan sice moc fanoušků předlohy nenadchl a záporácká role v akčním béčku Jedna mezi oči mnoha lidem unikla. Ještě předtím, než… (více)

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

U Croma! Conan je z Havaje

U Croma! Conan je z Havaje

23.01.2010

Startoval kariéru jako model, pak ukazoval vypracovanou postavu v Pobřežní hlídce, několik let hvězdil jako drsný hláškař Ronon Dex v Stargate: Atlantis, brzy se objeví v adaptaci fantasy bestselleru… (více)

Reklama

Reklama