Reklama

Reklama

Ordinace v růžové zahradě

(seriál)
  • Česko Ordinace v růžové zahradě 2
Ukázka z filmu 1
Rodinný / Drama
Česko, (2005–2024)

Hrají:

Linda Rybová, Roman Zach, David Prachař, Dana Syslová, Ladislav Potměšil, Otakar Brousek st., Tomáš Krejčíř, Pavel Nový, Daniela Šinkorová (více)
(další profese)

Série(22) / Epizody(1349)

Obsahy(1)

Den co den balancují na hranici možného. Nikdy nevzdávají boj za pacienta i své vlastní štěstí.  Nové díly seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 slibují další dramatické příběhy kamenických lékařů – chirurgů, pediatrů a gynekologů. Jsou opět vyprávěny s energií, empatií, emoce střídá humor a překvapení. Naši chirurgové zažívají drama téměř každodenně, den co den balancují na hranici možného. Každý po svém, ale všichni bravurně, dobře znají cenu života. Nedají se, nevzdávají se v boji za pacienta i své vlastní štěstí... (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele otík k tomuto seriálu (59)

Ordinace v růžové zahradě (2005) 

Neviděl bych to tak černě!!! Pokud to budeme hodnotit jako novodobý seriál "nováckého" věku, lepší dlouhodobý seriál Nova nevyplodila a asi ještě dlouho nevyplodí. Na začátku se to zdálo jako ubohý kecací babinec, s postupem času a především s druhou sérií se kvalita zvedla, příběh začal mít sem tam i hlavu a patu, některé postavy přišly, aby zas rychle odešly, některé nás věrně provázejí už několik let. Druhá řada se mi zdá povedená (hodnoceno 5.11.2010). Hudba: Tadeáš Věrčák, Miro Žbirka PS: z dlouhodobého hlediska se přeci jen zdá, že tento seriál sice ještě dlouho na obrazovkách setrvá, ale kvalita bude asi hodně dole. PS 2: samostatný silvestrovský díl "EPOCHÁLNÍ VÝLET DOKTORA MÁZLA" *** - samostatný 30minut trvající díl o tom, jak se Mázl probudí do 30.prosince 1979 a musí se srovnat s realitou - ředitelem je jeho kolega, synové létají v politickém průseru, on sám je pro amerického myšlení, .... To se prostě musí vidět. A je jasné, že to navazuje na tu novou řadu z roku 2010. ()

Hodně štěstí, Ježíšku (2016) (S12E34) 

Díval jsem se jen proto, že v tomto díle hraje Honza Nedvěd. Bobo s Heluš zařídí pro Babákovou v kostele, na kterém vystoupí Honza Nedvěd. Pro všechny včetně Nedvěda je to neskutečný zážitek a i divák, který má Nedvěda rád, téměř uroní slzu. I ostatní postavy mají hezký příběh. Milý a na seriál vysoce nadstandardní díl. ()

Život jde dál (2017) (S13E19) 

Obvykle vtipní Švarcovi moc nepobavili, mladá Rytířová stále odmítá odbornou pomoc a nechce jíst, Květa zbouchne chlapa a pak ho hned odvrhne. Tradiční díl, ničím výjimečný. ()

Nenaštvat krajtu (2017) (S13E22) 

Mladá Rytířová uteče z léčebny, zoufalí rodiče ji hledají, přičemž se po jejím nalezení opět milostně sblíží. Martynčák čím dál víc rozkládá normální život Zdeny a využívá k tomu i Haničku. Záchranář Marek objeví při jednom výjezdu potetovaného chlapa a vybaví se mu hrůzy, které zažil na Ukrajině. Nastal čas odplaty. Klasický díl, ve kterém některé příběhy pokračují, jiný začíná. ()

Jsme na to dva! (2018) (S13E41) 

Klasická epizoda, která vybočuje z průměru pro mě tím, že zde hraje advokáta Jožka Kubáník, herec našeho uherskohradišťského Slováckého divadla. Jinak super hláška na konci doktora Máry. ()

Mám jenom tebe (2018) (S13E53) 

Švarc s Heluš opět perlí. Těmhle by měla Ordinace tesat sochy. ()

Tak hodně štěstí! (2018) (S13E54) 

No to vám byl zase díl! Petr Rychlý poté, co Petře Kvitové slíbil, že ji dostane do epizodní role, skutečně vše spáchal a Petra se jako tenistka objevuje v miniroličce tenistky Petry Kvitové, se kterou si Mázlík místo svého syna jde zahrát, tam ho napadne Rytíř, protože našel zfalšované výsledky testu otcovství, a tak dá Mázlovi pořádnou ránu a ten se válí v síti. Drb noviny se toho chytnou a vymyslí si vlastní story. I tohle vede Alenu k tomu, že i po vyznání Mázla, že ji chce zpět, v Kamenici to chce zabalit a ani jednoho z potenciálních otců už nechce ani vidět. Do toho nám Andrea omdlí, protože její nevyléčitelná nemoc postupuje a Ota je při ošetření opět slibuje, že skutečně Petrovi nic neřekne. A Andrea se už těší, jak spokojeně umře a s Petrem ještě něco hezkého prožije. Jen aby se to její milý nedozvěděl. Člověk nestačí zírat, co vše se vleze do jednoho dílu. ()

Andreo, bojuj! (2018) (S13E73) 

Očekávání jsou veliká - tož jak se ksakru zbavijú té Andreííí? Samozřejmě před tím hodina hloupých intrik docenta Máry, simulace nevolnosti před důležitou informací a snaha totálně odborně zdiskreditovat Kováře. A do toho zásnuby Jindřicha s Aloisií. No a pak už to přijde. Stačí chyba policisty a magor to prostě zmáčkne. A ... konec. Víc až v dalším díle. Takže zatím jen "Bojuj, Andreo, bojuj!". ()

U vody si lidi tykaj (2018) (S14E07) 

Jeden z těch lepších dílů hlavně díky Bobovi a Heluš, kteří se opět vzájemně nešetří a dávají si pořádné dávky emocí. Jinak klasický díl, ve kterém se začíná trochu ukazovat nový primář. ()

Test důvěry (2018) (S14E13) 

To se zas scénáristé předvedli - napsat tak debilní scénu, kdy čerstvou sebevražednici nechá Marika odpoutanou a bez dozoru, to může jen pablb. Děs. Jediné rozumné na tomto dílu je pokračování vztahu Boba s Heluš. ()

Střepy znamenají štěstí (2018) (S14E16) 

Za krásné vyznání lásky Boba Heluš dávám tři hvězdy, jinak jako obvykle trapárna, obzvlášť když Mára začíná ujíždět na paní Šantal. ()

Já to zvládnu sám (2018) (S14E20) 

On-line nevěra s pipinou s kaktusem. Tak tohle je asi tak nejzajímavější z celého dílu. No proč ne?:-) ()

Jsme na to dva (2018) (S14E24) 

V Ordinaci je teď smutno. Tereze umírá při předčasném porodu dítě, Jonáš krade a lže, Marika stále zapírá, že by stála za nehodou se zabitím. Je mi z tohoto dílu smutno, ještě že to sleduju jen na jedno oko. ()

Nová strategie (2018) (S14E25) 

Bobo je s Heduš zase na nože a už je to trapné, vůbec to už nebaví. Marika je pořád uřvaná a blbá ženská a Jonáš srab nad sraby. Bída, scénář jde o dvou do nikam. ()

Nejlepší nápad (2018) (S14E27) 

"... ty si klidně zfackuješ generální ředitelku špitálu ..." - Mára perlí. Konečně to vybalí na Terezu v plné formě a od plic jí řekne, že ji pouze využíval jako nástroj proti jejímu tátovi. A Tereza fňuká a fňuká a fňuká. Jojo, tohle bylo hodně zábavné, zbytek tradičně trapný, včetně Maričinných trablů s Adamem, které už jsou fakt trapné a ubohé. ()

Prosím tě, neumírej! (2018) (S14E32) 

Bobo s Heluš si vyznávají lásku, Jonáš přežije pád ze střechy, drogoví dealeři jsou za katrem a Jonáš bude propuštěn z vazby. Paráda, to budou vánoce! Jenže pak přijdou vši a pohoda je pryč. No prostě Ordinace se vším dobrým i špatným. ()

Nedráždi hada bosou nohou (2019) (S14E35) odpad!

Heluš si nemůže koupit ani botičky, tak je chudá. A k tomu je chudá snobka! Bibi si zase neumí koupit těhotenský test, píše smsky Markovi, ten pak dělá čaj. Mama mia, je to trapas. Ufňukaný a trapný díl od začátku do konce. ()

Zabiju si ji sama (2019) (S14E47) odpad!

"Jé, holky, my blinkáme." Ach jo, čím dál horší. Intriky Máry dále pokračují, Zdena s Davidem stále hledají své dítě a Bibi má pořád své stejné problémy. Adam Svoboda se vrací na scénu, naprosto nejtragičtější postava xxx posledních dílů Ordinace. Spánembohem, zase na dlouho mám od tohoto nekonečného seriálu pokoj. ()

Odměna za Haničku (2019) (S14E52) 

Tradiční díl, který ničím nevyniká. Zdena stále hledá své dítě, Martinčák nabízí pomoc, Zdena odmítá. Darkovi umírá na sále pacient, Mára mu za to dává okamžitou výpověď. Marek se rozhodne jít na spermiogram a Heluš ošulí o prachy dalšího klienta - tentokrát Babetina manžela. ()

Vždycky zbývá naděje (2019) (S14E53) 

Dráma pokračuje - malá Hanička stále unesena a Martynčák má díky vypsané odměně stopu. Bibi se dozvídá o Markově nevěře a neví, jak dál. Heluš míchá cizokrajné čajíčky, Mára dál spřádá plány na likvidaci chirurgie a Sekora se zase naopak snaží o její záchranu. Tady prostě jde o ..... :-) ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a skladatel Miro Žbirka

Zemřel zpěvák a skladatel Miro Žbirka

10.11.2021

Dnes přišla velmi smutná zpráva pro českou a slovenskou hudební sféru, ve věku 69 let nás totiž opustil populární zpěvák a skladatel, bratislavský rodák a držitel Zlatého slavíka, Miro Žbirka. Zprávu… (více)

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama