Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze (94)

valasek.m 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mi změnil pohled na život a řekl mi „Všechno bude zase v pořádku.“ Tato věta by nás měla provázet celým životem..."Na světě je jen jeden Tree Hill a je to tvůj domov!" Musím říci, že lepší seriál na světě není a asi ani nebude, protože tento seriál, se ve mě drží, ještě dva roky po jeho dokoukání. Ta neuvěřitelná hudba, která nás provází celým seriálem, ten famózní scénář na celých devět sezon... To je prostě něco, co je neopakovatelné... Sledovat, jak dospíváte a jak pěkně to může jednoho dne dopadnout, ale taky, jak nemusí. Tento seriál taky v nás vyvolá strašně moc pocitů, budete se smát a budete taky mnohokrát brečet. Prostě jej všem doporučuji, protože takový seriál vznikne jednou za život. Ještě musím něco napsat k poslednímu dílu, já jsem brečel jako malé děcko, protože všechny ty vzpomínky a nejvíc mě dostalo jak všichni společně zpívali naši známou píseň I don´t wonna be.... Tahle píseň nás provázela celým seriálem a je naprosto skvělá a výjimečná. ()

Barvoj 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že od prvního dílu mě tenhle seriál uchvátil a první sérii jsem zkoukl v podstatě bez přestávky. Postavy byly velice zajímavé a jejich životy zrovna tak. Bavilo mě zjišťovat, jakou povahu postavy mají a sledovat jejich vývoj. Druhá sezóna začala přesně tak jako první přestala a stále to byla neuvěřitelná zábava. Tyto série hodnotím 100%. Ve třetí a čtvrté dochází z mého pohledu k určitému zvratu.Nejsem si jistý, jestli se opravdu snížila kvalita seriálu a nebo je to pouze moje subjektivní záležitost, ale postupně jsem si začínal uvědomovat, že už mě OTH nebaví tak jako dřív. Kladnými body hodnotím epizody s Jimmym Edwardsem a psycho-Derekem. Třetí série 90%, čtvrtá 75%. V páté sérii došlo k posunutí děje o 4 roky dopředu, což mi celkem vadí. Postavy jsou výrazně jiné, mají jiné cíle, jiná přání, jsou na tom jinak finančně, s prací.. Především ze začátku série pak díly obsahují jakési flash-backy do různých situací z těch čtyř let i z předchozích čtyř sérií. Ale co.. Brooke je furt tady, ten malej prcek je taky vtipnej a Skills je sympaťák.. 70%. ()

Reklama

Kvítek 

všechny recenze uživatele

One Tree Hill se na první pohled tváří jako další prvoplánová záležitost vyrobená pro středoškolsky povinné teenagery. Netrvá ale dlouho ztotožnit se s výrokem, že je vážně jenom jeden Tree Hill. Mě přikoval na dlouhé hodiny k monitoru počítače a v postteenagerovském věku rozšířil moji seriálovou vášeň do nepoznaných rozměrů. I když se ochomítáme okolo dobře provařených témat (nejen) středoškolské lásky, přátelství na život a na smrt, trpkých životních chvil, životních snů a jejich pádů, šmakuje ta tolikrát ochutnaná směsice nějak jinak. Těžko říct, která tajná ingredience to má na triku, ale prostě je to tam!!! One Tree Hill se dotýká „obyčejných“ témat neobyčejným způsobem, a proto ho musím vyzdvihnout do seriálových výšin. Celou parádu podtrhuje skvostný soundtrack nabitý nevšedními a více než příjemnými songy, které potvrzují, že ART MATTERS !!! Libozvučnost ódy na One Tree Hill kalí pátá a šestá serie, které lze s přivřením obou očí považovat za chudé příbuzné špičkových předchozích čtyř řad. To, co dělalo tenhle seriál výjimečným, v Two Tree Hillu nenajdeme a zašlou slávu neopráší ani pár epizod ve starém dobrém duchu a už vůbec ne nechutně vyslazené finále. I přesto pro mě One Tree Hill nikdy nebude jenom seriálem. Byl pro mě záchranným lanem, když mi bylo na nic. Byl pro mě maximálně příjemnou kratochvílí, když mi bylo hej. One Tree Hill pro mě vždycky a napořád bude FRIEND WITH BENEFIT. Always & forever ()

T2

všechny recenze uživatele

__One Tree Hill: kompletná 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,410,032 //počet predaných kusov 111,340 ║ __One Tree Hill: kompletná 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $5,525,234 //počet predaných kusov 141,709 ║ __One Tree Hill: kompletná 6.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $5,870,977 //počet predaných kusov 163,128║ __One Tree Hill: kompletná 7.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,838,833 //počet predaných kusov 130,236 ()

GOtoUCSC 

všechny recenze uživatele

Každá holka má seriál z dětství na který nikdy nezapomene. Většinou to neni nic super kvalitního, ale kvůli tomu jsme na to nekoukaly. Ať je to Beverly Hills 90210, Čarodějky nebo Gilorova děvčate. One Tree Hill je srdcovka pro mě,  já se sžila s Brooke a brečela jsem když to celý končilo. Ale musím říct, že prokousat se půlkou první série bylo peklo ! Chad Michael Murray 8 dílů řešící basketball mě málem odradil. Ale jsem ráda, že jsem vydržela ! Protože po těhle 8mi dílech to je jen lepší a lepší až do chvíle, kdy Chad seriál opustí úplně a pak je to nejlepší ! Jinak písnička v úvodních titulkách je geniální stejně jako celý soundtrack. ()

Galerie (462)

Zajímavosti (60)

  • Postavy v seriálu začínají jako druháci a navštěvují Tree Hill High School. (Redík)
  • Jakeovu malou dcerku Jenny hrála v seriálu 4 různá miminka. Tři děvčátka a jeden chlapeček - dvě z děvčátek byla desetiapůlměsíční dvojčátka Erin a Emily. (Redík)
  • Peyton (Hilarie Burton), Brook (Sophia Bush) i Haley (Bethany Joy Lenz) pojmenovaly své seriálové děti svým příjmením, tedy Sawyer, Davis a James. (KucC)

Reklama

Reklama