Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze (94)

Mikita 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, štve mě tolik věcí (některé nesmyslné proměny charakterů, přehnaně načančané herečky,atd.), ale přesto jsem stále zvědavá, co bude dál, jak se vztahy zamotají či rozmotají. Každou chvíli miluju jinou postavu a nakonec se může ukázat, že ji další díl budu nenávidět. A je to fajn. První série je průhledným čajíčkem na začátek. Stále jsem si říkala, že už scénáristům musely dojít nápady, že vystříleli všechny zápletky a pak přijde druhá série a já žasnu. Sice mě stále štve několik věcí, ale seriál, ve kterém mě zaujmou snad všechny charaktery (až na Annu a Felixe, ti přestali být po 3 dílech zajímaví) si můj obdiv zaslouží. ()

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem uvažoval, zde se pustit do hodnocení tohoto seriálu. Uvažoval jsem nad tím hlavně z toho důvodu, že určitě nebudu schopen najít ty správná slova, jakými bych charakterizoval jeho dokonalost. Ale jelikož nastal čas mého třicátého komentáře, chtěl bych ohodnotit něco, co za to opravdu stojí - budu mluvit stručně, ale jasně. Ještě nikdy v životě se mi u žádného seriálu nestalo, abych ho „přelouskal“ téměř v kuse, s maximálním zaujetím a vášní, jakou si ani nedovedete představit. Ano, je to tak. Velice mě zaujal děj, postavy, prostředí, myšlenky, citace, hudba, prostě vše. Velmi oceňuji, že se jedná o takový ten „lidský“ seriál, rozuměj seriál, který se zabývá pocity obyčejných lidí v jejich každodenním životě. V žádném případě se zde nedočkáte žádných šroubovitých dialogů, přesně naučených scének a do puntíku sehraných scénářů. Místy jsem měl pocit (a řekl bych, že se nemýlím), že šlo o částečnou improvizaci a to mi jen více a více potvrzovalo, na jak kvalitní kousek jsem to narazil a jaká čest se mi dostala tím, že jej mohu sledovat. Od maximálního hodnocení (=100%) mě dělí jen jedna věc. A to fakt, že po odchodu Lucase a Peyton už mi tam něco chybělo, ta jiskra, šťáva, nevím, jak to charakterizovat. Nic to ale nemění na tom, že se jedná o nadčasový snímek, kterému se ještě jednou určitě dostane větší pozornosti, než je tomu dnes. Mohu říct, že každá série měla něco do sebe (ať už krásná sonda do života středoškoláků, tak později maturantů i jejich dalšího života), ani na chvíli jsem se nenudil. A i když jsem si po několika hodinovém sledování párkrát říkal takové to „Ok, pro dnešek dost, budu pokračovat zase zítra“, nešlo to. Ke konci každého dílu Vás scénáristé navnadí do takové míry, že nejste schopni se odtrhnout a „ještě jeden díl“ (:D) si prostě musíte dát. Ne vážně, tohle za Váš čas určitě stojí. OTH mi dal do života víc, než kterýkoliv jiný seriál. Právě s jeho pomocí jsem si uvědomil a srovnal v hlavě určité věci, určitým způsobem vnitřně dospěl a uvědomil si, co od života chci a kam směřuji. A o tom, kolik mi toho dal, co se do angličtiny týče, snad zase někdy příště. Takže pánové scénáristé, díky za tento úžasný skvost v dnešní záplavě prostoduchých seriálů, které našemu milovanému OTH nesahají ani po nehet na malíčku. Všechny klobouky dolů, já se Vám hluboce a upřímně klaním. 99% ()

Reklama

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Seriál jde rozdělit na tři etapy. 1.-4. Série jsou dějově i emočně nabité a OTH nechává všechny ostatní teen seriály daleko za sebou. Konec čtvrté série s sebou přináší i vhodný čas pro ukončení seriálu, CW se ale rozhodlo pokračovat. Děj v 5.-6. sérii se posune o čtyři roky vpřed, tempo zpomalý a hraje se spíše na nostalgickou strunu. Konec šesté série je ještě vhodnějším místem pro uzavření seriálu než tomu bylo na konci té čtvrté, CW rozhodlo: Jede se dál! 7.-8. série probíhá již bez účati ústředního páru a dalších známých vedlejších postav, což se ukáže být katastrofou pro celý seriál. Děj je plytký, patetický a především nudný, staré postavy ztrácí jiskru a nové jsou mdlé a nevýrazné (snad s vyjjímkou Alex Dupré). Z pětihvězdičkové záležitosti OTH odplulo do kalných vod průměru. Máme tu tedy další klasickou oběť nenažranosti amerických studií. 1.-4. Série 90%, 5.-6. Série 80%, 7. Série 60% 8. Série - sledování jsem raději po dvou dílech ukončil. ()

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Pocity po zhlédnutí první série: tenhle seriál je prostě naprosto RIDICULOUS. I can't even tell... Některý zápletky jsou prostě vyloženě směšný, nedávají smysl, irl jsou nemožný... Což se asi do jistý míry děje v každým seriálu/filmu, ale tady je to opravdu už přes čáru. Při sledování se popadám za hlavu a mlátím hlavou do zdi... Ale stejně to sleduju dál... Nedokážu vlastně ani vysvětlit proč. Je to vlastně hrozná blbost, ale baví mě, občas :D Podobné pocity přetrvávají i při sledování třetí série. I při sérii páté :D ()

Kvítek 

všechny recenze uživatele

One Tree Hill se na první pohled tváří jako další prvoplánová záležitost vyrobená pro středoškolsky povinné teenagery. Netrvá ale dlouho ztotožnit se s výrokem, že je vážně jenom jeden Tree Hill. Mě přikoval na dlouhé hodiny k monitoru počítače a v postteenagerovském věku rozšířil moji seriálovou vášeň do nepoznaných rozměrů. I když se ochomítáme okolo dobře provařených témat (nejen) středoškolské lásky, přátelství na život a na smrt, trpkých životních chvil, životních snů a jejich pádů, šmakuje ta tolikrát ochutnaná směsice nějak jinak. Těžko říct, která tajná ingredience to má na triku, ale prostě je to tam!!! One Tree Hill se dotýká „obyčejných“ témat neobyčejným způsobem, a proto ho musím vyzdvihnout do seriálových výšin. Celou parádu podtrhuje skvostný soundtrack nabitý nevšedními a více než příjemnými songy, které potvrzují, že ART MATTERS !!! Libozvučnost ódy na One Tree Hill kalí pátá a šestá serie, které lze s přivřením obou očí považovat za chudé příbuzné špičkových předchozích čtyř řad. To, co dělalo tenhle seriál výjimečným, v Two Tree Hillu nenajdeme a zašlou slávu neopráší ani pár epizod ve starém dobrém duchu a už vůbec ne nechutně vyslazené finále. I přesto pro mě One Tree Hill nikdy nebude jenom seriálem. Byl pro mě záchranným lanem, když mi bylo na nic. Byl pro mě maximálně příjemnou kratochvílí, když mi bylo hej. One Tree Hill pro mě vždycky a napořád bude FRIEND WITH BENEFIT. Always & forever ()

Galerie (462)

Zajímavosti (60)

  • Scéna Nathana (James Lafferty), kdy vbíhá jako nový hráč Charlotte Bobcats, se natáčela na domácím hřišti týmu a před skutečnými fanoušky. (Azuko)
  • Herečka Hilarie Burton byla, stejně jako Peyton, roztleskávačka na své střední škole. (Azuko)
  • Sophia Bush se v seriálu jmenuje Brook Davis, ve skutečnosti se Brook Davis jmenuje Sophiina spolubydlící z vysoké. (KucC)

Reklama

Reklama