Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze (94)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"There is only One Tree Hill, and it's your home." Tenhle seriál mi byl doporučený a já jsem se do něj pustila přes prázdniny, protože nemám žádné jiné seriály a no, tenhle má devět sérií, což mi mělo stačit. Navíc je od stanice CW a ať si každý říká, že je to stanice pro teenagery, já jí mám pořád nejradši a to už teenager nejsem. Až jsem byla překvapená, že mě tenhle seriál zas až tolik nenadchnul. Ne, že by se mi nelíbil, líbil a konec jsem obrečela, ale bylo tam na můj vkus až moc nesnesitelných postav. Dan Scott a Marvin McFadden jsou pravděpodobně dva nejodpornější chlapi, i když u Dana Scotta je to spíš osobností a no, trochu si to zachránil tou poslední sérií, ale stejně. Upřímně jsem myslela, že až ze seriálu vypadnou 'dospěláci' tak to bude o něco lepší, ale nakonec se ukázalo, že mi přece jen ty první série později chyběli. Skok mezi čtvrtou a pátou sérií, v čase dopředu, seriálu spíš uškodil než pomohl a asi definitivně ho pohřbil odchod dvou hlavních hvězd CMM (ironie, že jsem se na to chtěla dívat kvůli němu) a Hilarie Burton. Ale zase tam aspoň zůstala Sophia Bush, protože bez Brooke a Juliana bych to snad už ani nedokoukala. Ale tak, dám tomu 4* byly tam epizody, které mě vyloženě nadchnuly a celkově jsem se k tomu seriálu ráda vracela, když jsem si pak vždycky zvykla na změny v obsazení nebo v časové linii. Pokud ale váháte zda se na to podívat a máte rádi seriály ze stanice CW, tak bych vám to i doporučila. ()

REBARB0RKA 

všechny recenze uživatele

Malý velký vztahový seriál, který se od podobných výtvorů pro náctileté liší tím, že za ním stojí tým, který ví, jak se dělá drama. Když si odmyslím jaksi povinné tradiční zápletky (on chce ji, ona jeho ne, přebírání kluků/holek), zůstane souboj člověka s nástrahami života. Jakou cenu má popularita? Kam až zajde nenávist k bratrovi? Co stojí splnění snů? Z těchto témat umí tvůrci vytěžit drama jako blázen, ale taky ukazují, že i ode dna se člověk dokáže odrazit. A právě hloubka seriálu a životní pravdy povyšují OTH vysoko nad průměr. Bohužel od páté série zabředává OTH do bažin konverzačního polodramatu, hlavně proto, že mu chybí pořádná záporná postava. Naštěstí se nevytratily vtip a úderné hlášky a díly napsané duchovním otcem Markem Schwahnem jsou pořád nadprůměrné. Cukrkandlovou sedmou sérii a pro diabetiky smrtící poslední díl této série zachraňuje posledních pět minut epizody. Podle první ukázky na devátou závěrečnou sérii to vypadá, že mě OTH bude opět emocionálně masakrovat. Těším se. Po shlédnutí 9. série: Emocionální masakr se vrátil a ani moje oko nezůstalo při finální epizodě a bonusové části suché. ()

Reklama

Kuzzie 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery.Chtěla jsem víc Tristana z Gilmorek ,a tak jsem našla tohle. Příběh puberťáků ze střední školy, pojat vážněji než v jiných seriálech. Prvních 6 sérií je skvělých. Hlavně 5. mě překvapila tím, že dokázala v jiném prostředí navázat podobnou kvalitou. Bohužel odchod ústřední dvojice další díly hodně poznamenal a po pár dílech 8. řady, jsem dívání vzdala ,a i když už je to pár let, co mám v plánu to dokoukat, ještě se tak nestalo. Ale to přijde. Čím mě OTH zaujal? I veskrze kladné a morální postavy dokázaly být zajímavé. Začala jsem poslouchat skupinu Honorary title, a celou řadu dalších výborných skladeb od méně známých skupin( a titulní písnička je fakt bezva). Mám ráda basketbal, takže.., taky bych chtěla, aby se spory v reálném životě vyřešily tak, že někdo skončí v nemocnici, za chvilku se sice úplně vyléčí, ale všichni okolo si uvědomili, že se hádají o blbostech a usmířili se. Taky aby všichni byli totální psychopati(chůva i Katie jsou psycho i v Pretty little liars, kde hrajou-asi mají problém i ve skutečnosti) a já se jich mohla zbavovat a připadat si, že dělám svět míň nebezpečnějším. A chci se vtělit do Lucase a zamilovávat se lusknutím prstů a vypadat jako on a umět hrát ten basket a ..mohli by prosím všichni zloduši být jako Dan? Prosím, prosím! ()

Nikkilee 

všechny recenze uživatele

*SERIÁL STVOŘENÝ PRO TY, CO HLEDAJÍ VÍC, NEŽ JEN POUHÝ SERIÁL..* Postavy jsou napsané tak reálně a přirozeně, že každý se v někom z pěti hlavních hrdinů zajisté najde. Fiktivní městečko Tree Hill (Wilmington), Severní Karolína a s ním příběhy Lucase, Nathana, Peyton, Haley a Brooke vás vtáhnou tak nenuceně do děje, že máte pocit, jako byste tam žili s nimi. Díky tomuhle seriálu změníte pohled na svět, uvědomíte si, co je pro vás v životě důležité, kam míříte a kým chcete být. Miluju aplikaci klasických citátů na běžné situace v životě teenagera. Soundtrack pecka! Troufám si říct, že neexistuje seriál s kvalitnějším výběrem hudby! Zajímavost: Většina epizod nese název nějaké písničky. OTH se nebojí dotknout dosti ožehavých témat jako je např. 16. díl třetí série, která zachycuje Američany tolik obávané střílení ve školách a věřte mi , že „does this darkness have a name?“ Vám bude znít v uších ještě hodně dlouho potom. Mark Schwan je génius a tvořil to srdcem! Řada 1-4 je high school drama at its best a pětka - se svým časovým skokem je jedna z mých nejoblíbenějších! Na konci šesté řady každý dostane své „happily ever after“ a dle mě to bylo ideálním bodem pro zakončení famózního seriálu, který nemá ve svém žánru obdoby. Nicméně známe Američany a prostě dokud to vydělává, bude se točit dál (což je celkem škoda a ačkoliv OTH miluju, musím objektivně uznat, že to výrazně ubralo na kvalitě), tudíž stanice CW navazuje sedmou, osmou a devátou řadou. Škoda, sedmička i osmička jsou víceméně zbytečné, devítka o něco lepší, ale není to již ono. Po odchodu ústředního páru Lucase a Peyton se ztratilo jisté kouzlo a nové postavy ho nedokázaly zaplnit, snad ani nemohly - na jejich obranu ...(TEAM LEYTON FTW!) Měla jsem to štěstí a do Wilmingtonu se podívala a zúčastnila se OTH convention a musím říct, že to opravdu byl splněný sen! Na závěr bych použila citát Nathana a Haley, který symbolizuje jejich vzájemnou lásku a zároveň moji lásku k tomuto seriálu. Takže DÍKY Chad, Hilarie, Sophia, James, Bethany, Mark a další za všechno, co to přineslo do mého života a říkám „ALWAYS AND FOREVER….“ PS: Slibuji, že se nevdám dřív, dokud nenajdu někoho „…Who I want next to me when my dreams come true…“ ()

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě ze začátku moc nenavnadil, ale něco mě pořád přemlouvalo, že po několika dílech si to oblíbím. A taky se stalo. Seriál měl svoje kouzlo. Skvěle vybrané herce perfektní městečko Three Hill, kde se to vše odehrávalo, skvělá hudba, nádherná a nepřehnaná romantika, drama které mě drželo v napětí, smutek, který mi nahnal slzy,zábava která mě pobavila a rozesmála a celkově příběh, který díl co díl na sebe navazoval a člověk nikdy nevěděl co bude nebo co se stane. Některé díly končili smutkem, některé neuzavřenými problémy některé zase ztrátou, některé láskou, některé s bolestí, některé zase štastně. Každá serie měla něco co mě nutilo se díval dál. V každé sérii se odehrávalo něco jiného něco krásného něco smutného něco dramatického a tohle mě hrozně fascinovalo a překvapilo. Nádherné Městečko Three Hill si u mě získal Top! ()

Galerie (467)

Zajímavosti (60)

  • Herečka Hilarie Burton byla, stejně jako Peyton, roztleskávačka na své střední škole. (Azuko)
  • Natáčení One Tree Hill museli vždy na chvilku přerušit, když se vysílal kreslený seriál Simpsonovi. Chad Michael Murray a James Lafferty jsou velcí fanoušci seriálu a nechtěli ani jednu část vynechat. (Redík)
  • Sophia Bush skoro nedostala roli Brooke P. Davis. Casting dělala na 3 pokusy. (Azuko)

Reklama

Reklama