Reklama

Reklama

Pomsta

(seriál)
USA, (2011–2015), 66 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Mike Kelley

Hudba:

Fil Eisler

Hrají:

Madeleine Stowe, Emily VanCamp, Henry Czerny, Josh Bowman, Nick Wechsler, Gabriel Mann, Ashley Madekwe, Connor Paolo, Christa B. Allen, Barry Sloane (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(89)

Otec Amandy Clarkeové byl neprávem odsouzený na doživotí za zločin, který nespáchal. Po sedmnácti letech přijíždí do městečka Hamptons mladá Emily, která rozjíždí plán pomsty za toto nespravedlivé obvinění. Emily je totiž ve skutečnosti Amanda, která je rozhodnutá, že za utrpení jejího otce zaplatí všichni, kteří jej kdysi zradili... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

athena07 

všechny recenze uživatele

První série mě celkem bavila, ale objevili se i díly, které byly slabší, dějově se celkem nic nedělo a hodně mluvilo. Ale pak přišlo finále, na které jsem koukala s otevřenou pusou a série druhá. Každý díl se postavy někam posouvali a přišlo několik dějových zvratů. Díly hltám a nemůžu se dočkat dalšího. A ty pohledy Emily a Victorie jsou odzbrojující. Skvělé herecké obsazení. 1.série 70%, 2. série 90% ()

tixi 

všechny recenze uživatele

Ani vo sne ma nenapadlo ze to bude až také dobre.Prvej sérii udeľujem 90%,druhú som ešte nevidel ale pochybujem že by ma sklamala. ()

Matt2626 

všechny recenze uživatele

Videl som veľa seriálov a niektoré z nich som si aj obľúbil a stal sa ich fanušíkom. Revenge parí medzi jeden z nich. Mike Kelley posunul seriál z ktorého názvu a pilotného dielu mohol upadnúť do tuctového priemeru americkej stupidity ale nestalo sa tak. Posunul laťku mnohonásobne nad priemer a ostatní scénaristi môžu od neho len opisovať. V mnohom mi táto séria pripomína jeden z mojich ďalších obľúbencov - Leverage (ktorý na moje sklamanie už skončil). Plynule vyvíjajúca sa dejová línia, retrospektívne časti na doplnenie príbehu, zápletka, dráma, všetko nie príliš okaté a umelo vytvorené ale postupne zapadajúci do seba príbeh. Po prvej sérii veľmi príjemný objav a Emily VanCamp skutočne nesklamala a zhostila sa (aspoň pre mňa ako doposiaľ neznáma herečka) svojej role excelentne. 85% a teším sa na pokračovanie ()

MirekTo 

všechny recenze uživatele

Americky serial, jehoz zacatek me vtahl do deje. Po shlednuti nekolika dilu vsak kvalita pomerne upada. Herecke vykony jednotlivych postav jsou celkem obstojne, avsak rozdil mezi nejlepsim a nekhorsim je diametralni. Pribeh je svym rozsahem absolutne odpovidajici puvodnim 13 epizodam. Nicmene, jak je v USA zvykem, po uspesnem uvedeni a oblibenosti se pribeh natahuje, stejne jako to bylo napriklad u Pretty Little Liars. Zbytecne, avsak i tak jsem byl schopen shlednout i nekolik epizod denne. Doporucuji ()

DrahciiiRe 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem to přímo hltal. Třetí série je pro mě bohužel ukázkou toho, že někdo nevěděl, kdy přestat. Už se to zbytečně natahuje, komplikuje, věříte tomu míň a míň. Přesto se stále držím, koukám a mám to moc rád, snad nezklamou... Konec 3. série - dost silný, i když asi ne podle mých představ. Některé díly to táhly nahoru, jindy to bylo slabší, každopádně to od počátku hodně oslabilo... Dodatečně doplňuji - konec 4. série byl podle mých představ, celé poslední tři díly se nesly v duchu důstojném mému hodnocení. ()

Askaneli 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je nutno pojmout jako sváteční nedělní dlabanec o dvou chodech - napřed je nutno spolykat smysly otupující emocionální vejvar s vyčpelým moralizováním jako zásmažkou, aby se strávník dostal k hlavnímu chodu, který představuje honba za pomstou jedné nadurděné bloncky a její zábavné suity. Některé postavy nejsou úplně vylízané a našel bych i ty vyloženě zajímavé (například ten vychrtlej bisex je nadmíru vtipný a naprosto úchvatná je zlá královna vládnoucí pozlátkovému království s mrtvolným úsměvem), navíc je jejich počet pravidelně regulován (v několika případech se jedná o docela spektakulární podívanou - viz variace na žábu v mixéru v podání jednoho šovinistickýho frantíka), což rozhodně zvyšuje dynamiku děje, sem tam se objeví zajímavý zvrat a celkové pojetí cesty za pomstou mi přijde docela originální, výsledný dojem je však tažen dolů romantizujícím telenovelistickým balastem (repetitivní série zklamávání a následného odpouštění, citová rozervanost snad každé postavy a vyhrocování vyhrocených hrotek) a růzými bizarními dějovými oklikami oscilujímimi na hraně logičnosti a únosnosti (speciálně v druhé sérii). Jako obvykle je nejvíc vysírajícím faktorem neustále propagovaná morálně uvědomělá chudina, představovaná v tomto případě hospodským klanem (kladně hodnotím průběžné snižování jejich početního stavu s ohledem na jejich vysokou reprodukční schopnost), která je poslední dobou v podobných seriálech typická jako řízek na chlebu a která má zapotřebí kolem sebe neustále trousit principy zasadovosti, čestnosti a podobně, ve finále se však jedná o nemlich ty stejný sráče jako jsou jejich úhlavní třídní nepřátelé, kteří jsou se zmíněnou dělnickou třídou dáváni neustále do kontrastu. ()

numan 

všechny recenze uživatele

Nemám rád vztahovky - nechápu popularitu přeceňovaných "Přátel" a nikdy mi nikdo nedonutil k tomu, abych viděl jeden jediný díl Beverly Hills nebo Melrose Place vcelku - vždycky mě stačila čtvrthodina na to, aby se mě z té s*ačky udělalo blivno. Ovšem tuhle nessskutečnou směsici 90210 a Monte Christa posunutou do současnosti jsem si vychutnal celé 4 sezóny - pěkně jednu po druhé vždycky až na konci série 20+ dílů v jednom zátahu. A musím zkonstatovat, že košatější, lepší a napínavější story o pomstě, než byla tahle, jsem v životě neviděl. Je to tak dobrá "pleasure", že snad ani není "guilty". :-D Ne že bych neměl celou dobu pocit, že sleduju dějově značně nadsazenou pohádku pro dospělé (nebo spíš konečně první opravdu dobrou telenovelu), ale výborně zahranou s povedeným castingem (samozřejmě jsou to samí Krasoňové a Krasavy, ale ono to u zazobané smetánky ani jinak nejde - co jim nenadělila příroda, to dodal drahý plastický chirurg) a dějovými zvraty nevídanými dokonce i v dnešním seriálovém světě překombinovaných zápletek. Ano, našly by se mouchy, ale nebudu hnidopich a pálím plnou. Kromě napínavé zábavy a obvyklých frází o tom, jak je pomsta špatná, zbytečná a kazí charakter, totiž "Revenge" nabízí taky mnohem hlubší pohled na věc: CO KDYŽ TO PROSTĚ S NĚKÝM JINAK NEJDE? Jj, jsem přesvědčen, že svině typu Victorie Grayson jsou mezi námi a kulka do hlavy je pro ně jediným řešením. Nebo radši tři. Mmch epické finále (ale to je vlastně celý seriál :-) ) pěkně otevírá šanci na spin-off, docela bych ho Nolanovi přál. ()

Broen 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál jsem se celkem těšila, ale přišlo zklamání. Typicky americké. Ze světa smetánky, kde hlavní hrdinka asi absolvovala vysokou školu FBI nebo nevím. Není mi to sympatické, k realitě a běžnému životu to má hodně daleko a proto k tomuto seriálu nebudu mí tblízko, po druhé epizodě končím. ()

dragonfire 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Dynasty, pro tohle žiju! Ten luxus, to prostředí, to drama. Finále skončilo snad nejlepším možným způsobem. Rád vzpomínám na svoji "Revenge" éru, kdy jsem na tom ujížděl úplně nejvíc. ()

CernaMoora 

všechny recenze uživatele

Mám pravidlo dát seriálu vždy alespoň 5 dílů a pak se rozhodnout, jestli dál sledovat nebo ne. No a tohle pravidlo mi zatím vždycky s úspěchem vycházelo. Ale tady prostě nevím ani po 10 dílech. Hodně se mi líbí, že hlavní hrdinka je taková správně nesluníčková, ale k tomu, abych byla nadšená, to nějak nestačí. Stejně jako je odtažitá ona, mi přijde odtažitý celý seriál, chování postav je mírně divné a prostě obecně se do něj pořád nemůžu ponořit s nějakým větším nadšením. Možná i proto, že ačkoli 10 dílu za námi, moc se toho nestalo a děj se motá tak nějak v kruzích. Uvidíme dál. EDIT: pokračování první série je o dost povedenější, než bylo vše předtím, vyjasnila se spousta věcí ze začátku a dá se říct, že nyní mě seriál opravdu baví. Jsem zvědavá, jak to celé dopadne. ()

Pattrick 

všechny recenze uživatele

Slušný seriál o pomstě s velmi charismatickou Emily a Madeleine. První sezona skončila a šíleně mě bavila, konec si nechal otevřená vrátka pro ještě lepší druhou sezonu. ()

Isfio 

všechny recenze uživatele

Tuctový seriál z prostredia boháčov. Mladí, úspešní, ktorým všetko v živote vychádza. Chýba tam však nejaká kvalitnejšia zápletka. ()

Sasancca 

všechny recenze uživatele

Četla jsem hodně nadšených komentářů k tomuto počinu a vážně mě zajímalo, jak se sladká Emily, kterou jsem takhle měla zaškatulkovanou z Everwoodu, vypořádá s rolí pomstychtivé dívky z vyšší třídy. A zvládla to s naprostým přehledem. Finále bylo strhující a už se těším až Emily/Amanda nakope Graysonovým zadek. A Madelaine Stowe je ve své roli "Queen Victoria" přímo božská, musí být v druhé sérii, bez ní to snad ani nejde! ()

Vojt@P 

všechny recenze uživatele

po první řadě zvyšuju z 3* na 5*! Super zápletka se zajímavými zvraty a do toho velmi dobré obsazení. Nejdřív jsem myslel, že to dokoukám a počkám do příští "okurkové" sezony na shlédnutí další řady, ale ne, Emily chci vídat týdně! Nejvíce mě překvapily výkony Emily VanCamp a Madeleine Stowe, prostě radost ty dvě sledovat, jak si navzájem vyměňují falešné úsměvy... ()

karambwa 

všechny recenze uživatele

Na začátku mu nikdo nevěřil že by seriál u nás prorazil, a nyní? Je vysílán každý týden v hlavním vysílácím čase a já sama si ho nenechám ujít. Musím přiznat že co se týká seriálu jsem prostě blázen, kdykoliv dávají nějaký nový hned ho musím zkouknout a zkusit zda mě nějak nezaujme, a ani u Pomsty to nebylo jinak. Hádky, intriky to je moje. Tak by měla vypadat pomsta. Rozhodně doporučuji a nenechte si jej ujít! ()

Dracek003 

všechny recenze uživatele

Pozměním komentář. Trvalo, než jsem si k tomuto seriálu našla cestu. Po 3tí serii je to moje srdcovka. Doufám, že se povede i 4 serie. Na tebe Amando. ()

Minoka 

všechny recenze uživatele

Bohužel, musím odebírat postupně z 5*, protože jak dokázali zmrvit našlapaný seriál (hlavně ta třetí série...děs), to se jen tak nevidí. Je to nuda a počáteční nadšení je ta tam! 3* z nostalgie ()

studentice 

všechny recenze uživatele

Revenge mě baví i ve třetí sérii. Napětí by se dálo krájet skoro ve všech episodách a navíc je Emily VanCamp úžasná. ()

kritička 

všechny recenze uživatele

Ten seriál začal dost dobře, ale bohužel jsem nucena konstatovat, že skončil nepříliš zajímavě. A asi nejvíc klišé bylo umírání některých klíčových postav. Tolik úmrtí jsem za čtyři série kromě vyložených krváků snad nezažila. Ale pořád se Amanda/Emily držela verze, že nikdy nikoho nezabila. Jak ta může žít se svým svědomím, to opravdu nechápu. ()

sun.eagle

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl polovinu první sezony a děj se začíná solidně plnit vatou a tempo je hodně vlažné. A to jsou ty sezony čtyři!!!Fakt nevím jestli vydržím do konce. Navíc se opakují pořád ty samé hloupé rovnice kdy do klíčového rozhovoru přijde "náhodou" ta nejmíň vhodná postava v nejméně vhodnou chvíli. Co mě zatím drží je očekávání nějakého velkého zvratu a taky postava Victorie v podání skvělé Medeleine Stowe kterou lze snadno pasovat na J.R. Ewinga v sukni, a Emily VanCamp je taky skvělá, toho dábla uvtitř jí fakt věřím. Naopak je tady taky asi jedna z nejprotivnějších postav v seriálech co se objevila jmenuje se Nolan a je to totální p.čus. Má neskutečně otravnou tendenci být všude a u všeho, navíc je to asi ten nejlepší hacker a IT specalista nejen naší dimenze, ale všech dimenzí. Je vysoce pravděpodobné že přes obyčejnou kalkulačku na placatou baterku se během dvou minut nabourá do Pentagonu, NSA a CIA to v čase 1:45 zbyde mu ještě 15 sekund během kterých hackne Nasa a pohne Hubblovým vesmírným teleskopem. Tyhle jeho mega schopnosti seríál zhazují stejně jako jeho postava. ()

Reklama

Reklama