Reklama

Reklama

Medicopter 117

(seriál)
  • Německo Medicopter 117 - Jedes Leben zählt (více)
Německo / Rakousko, (1998–2005), 62 h 18 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Serge Falck, Hanno Pöschl, Sabine Petzl, Roswitha Meyer, Urs Remond, Julia Cencig, Hans Heller, Tom Mikulla, Jo Weil, Edita Malovčić, Heinz Weixelbraun (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Jejich největším nepřítelem je čas. O životě a smrti totiž často rozhodují sekundy. Vrtulníkový záchranný tým doktora Lüdwitze to ví, a tak často riskují svoje životy pro záchranu lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Phobia 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Německo/Rakouská TV produkce - netřeba nic víc dodávat, to je dostatečná informace o kvalitách seriálu. Nesympatické gesichty, mizerné herecké výkony, podpořené deklamovanými debilními dialogy českých dabérů, scénáře užitečné leda jako hajzlpapíry, otravná hudba, kamera naprd, slaboučké efekty. Kdysi jsem z důvodů, na které si nemůžu vzpomenout (že by nějaký otřes mozku ve spojení s paralýzou, nebo jsem byla u někoho jednoduššího na návštěvě?), přetrpěla 2-3 díly. "Pobřežní hlídka" je vedle "Medikoptéry" veledílo, co by mělo obrážet festivaly. 20% dokonale odpovídá tomuto unylému germánskému "skvostu". ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Se jen divim, že tak dokonalých vrtulníku s jejích posádkami neni po světě víc... Zvládaji snad všehno - teroristy, zloděje, vrahy, u toho všeho ješte porodí dítě přímo na palubě vrtulníku. Zdravotníci, policie a protiteroristická jednotka v jednom. Tak naivní a nesmyslný serial. Sorry,snad jen jedna * za snahu... ()

Reklama

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Možná by ten seriál bylo lepší zpracovat, tak že by ten vrtulník neměli. A my se mohli dívat, jak lidi marně čekaj na pomoc, který se nedostanou, protože Německo má ekonomickou krizi v lékářství, tak nemůžou nakoupit nové vrtulniky a tímpádem se nikdy nikoho nepodaří zachránit. Takhle je to jen obyčejná nuda, kdy všechny díly si jsou podobný jak vejce vejci. 15% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ale kdepáák, tohle není odpad! Medicopter je seriál, který drží vše v solidním průměru a nemá se za co stydět. Nabízí nádherné záběry na Německo-Rakouskou přírodu, mnoho drsných příběhů a nebezpečných situací. Před pár lety jsem se na Medicoptera díval často a bavilo mě to, takže jít pod 3 hvězdičky by mi šlo proti srsti. ()

Alexandre 

všechny recenze uživatele

V rámci německých seriálů rozhodně jeden z těch lepších. Pro mě osobně je to seriál mého dětství. Jednou jsem v televizi zkouknul první díl a pak jsem se neubránil sledování dalších dílů. Postavy se mi silně vryly do paměti a některé jejich záchranné akce taky. Některý díl je nudný, jiný lepší, další zas perfektně vygradovaný - nicméně i tak se to pro mě stalo nezapomenutelnou klasikou. ()

Galerie (661)

Zajímavosti (36)

  • Pro potřeby natáčení byly použity 2 různé stroje. První stroj byl použit během sérií 1–4, druhý stroj během sérií 5–7. První stroj byl vyroben v roce 1995. V letech 1997–2001 byla majitelem vrtulníku DRF, čili německá letecká záchranná služba. Vrtulník byl v tomto období použit na natáčení seriálu Medicopter 117 pod imatrikulační značkou D-HECE. Když D-HECE aktuálně nebyl používán pro natáčení seriálu, používal se na skutečné záchranné mise. Začátkem páté série však DRF z neznámých důvodů ukončila spolupráci s televizí RTL. V letech 2001–2006 byl vrtulník buď prodán, nebo pronajat italské letecké záchranné službě Helitalia SpA, kde sloužil pořád s původním designem Medicopteru 117. V roce 2006 se vrtulník vrátil zpět do Německa, kde opět sloužil v Německé letecké záchranné službě DRF, design vrtulníku byl však změněn tak, aby odpovídal designu všech strojů DRF. Vrtulník slouží v DRF dodnes, v současnosti je však z důvodu vyššího věku využíván hlavně jako záložní stroj. Druhý stroj byl vyroben v roce 1993, v letech 1993–2001 byl použit jako vrtulník policejní. V letech 2001–2003 byl použit při natáčení jako seriálový Medicopter 117. V letech 2003–2010 mělo vrtulník v pronájmu několik různých leteckých záchranných služeb. Od roku 2011 vrtulník vlastní společnost DL Helicopter Technik, u které slouží dodnes jako vrtulník civilní. Používají ho i jako atrakci pro fanoušky seriálu, např. na vyhlídkové lety. (patrik1177)
  • Seriálový pes Gonzo nebyl záchranářem jen na plátně, ale i ve skutečnosti. Čtyřnohý hrdina vycvičen pro záchranu lidí v lavinách, díky čemuž nemusel před natáčení prodělat žádnou velkou přípravu. Jeho páníčkem byl Thomas Hlous, který vedle svého zaměstnání provozoval také školu pro výcvik záchranných psů, specializujících se na mezinárodní zásahy v oblastech postižených zemětřesením. (patrik1177)
  • K filmování byly často používány i tři vrtulníky najednou. (CrownThomas)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno