Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze (94)

T2

všechny recenze uživatele

__One Tree Hill: kompletná 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,410,032 //počet predaných kusov 111,340 ║ __One Tree Hill: kompletná 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $5,525,234 //počet predaných kusov 141,709 ║ __One Tree Hill: kompletná 6.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $5,870,977 //počet predaných kusov 163,128║ __One Tree Hill: kompletná 7.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,838,833 //počet predaných kusov 130,236 ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Jestli existuje televizní žánr, ke kterému se pojí největší předsudky ohledně (ne)kvalit, je to jednoznačně teen drama. Mezi obvyklé výhrady patří nerealističnost vztahů i situací, strojenost dialogů, věk herců hrajících teenagery… No, proti tomu poslednímu ani Tunteet Pelissä neuspěje, ve zbytku ale směle převyšuje většinu konkurence, a to i navzdory tomu, že taktéž zastupuje žánr, který pro změnu nesnáším já (sportovní). Před nějakými sedmnácti lety proutník a hajzlík Dan Scott zhruba ve stejné době oplodnil dvě dívky, jednu opustil, u druhé zůstal. Dnes jsou jeho synové téměř na prahu dospělosti, z opuštěného Lucase vyrostl správný teen hrdina, z Nathana zlomyslný fracek. Bratrská rivalita (o post basketbalové star, o lásku otce, o nejsmutnější roztleskávačku světa Peyton) je jednoduše nejdůležitějším hnacím motorem děje, seriál nicméně zároveň stejně dobře zvládá veškeré nevyhnutelné romantické linky hlavních postav. Tou nejzajímavější pro mě paradoxně ovšem není ani jeden z bratrů, ani matky, ani otec, dokonce ani ona smutná roztleskávačka, nýbrž její BFF Brooke (skvělá Sophia Bush), správná mrška i holka do nepohody s úžasně sexy chraplákem, která drží seriál nad vodou i ve slabších chvilkách. Těch bohužel přijde hned několik, většinou kvůli až nesnesitelné otravnosti některých vedlejších postav (Jamie, Millie) nebo vyloženě zbytečným linkám (Mouth s09 anyone?). S Brooke, vynikající finálovou řadou, pohodovou muzikou a cool vizuálem navíc to ale i tak TP utáhne na solidní čtyři hvězdy. ()

Reklama

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem uvažoval, zde se pustit do hodnocení tohoto seriálu. Uvažoval jsem nad tím hlavně z toho důvodu, že určitě nebudu schopen najít ty správná slova, jakými bych charakterizoval jeho dokonalost. Ale jelikož nastal čas mého třicátého komentáře, chtěl bych ohodnotit něco, co za to opravdu stojí - budu mluvit stručně, ale jasně. Ještě nikdy v životě se mi u žádného seriálu nestalo, abych ho „přelouskal“ téměř v kuse, s maximálním zaujetím a vášní, jakou si ani nedovedete představit. Ano, je to tak. Velice mě zaujal děj, postavy, prostředí, myšlenky, citace, hudba, prostě vše. Velmi oceňuji, že se jedná o takový ten „lidský“ seriál, rozuměj seriál, který se zabývá pocity obyčejných lidí v jejich každodenním životě. V žádném případě se zde nedočkáte žádných šroubovitých dialogů, přesně naučených scének a do puntíku sehraných scénářů. Místy jsem měl pocit (a řekl bych, že se nemýlím), že šlo o částečnou improvizaci a to mi jen více a více potvrzovalo, na jak kvalitní kousek jsem to narazil a jaká čest se mi dostala tím, že jej mohu sledovat. Od maximálního hodnocení (=100%) mě dělí jen jedna věc. A to fakt, že po odchodu Lucase a Peyton už mi tam něco chybělo, ta jiskra, šťáva, nevím, jak to charakterizovat. Nic to ale nemění na tom, že se jedná o nadčasový snímek, kterému se ještě jednou určitě dostane větší pozornosti, než je tomu dnes. Mohu říct, že každá série měla něco do sebe (ať už krásná sonda do života středoškoláků, tak později maturantů i jejich dalšího života), ani na chvíli jsem se nenudil. A i když jsem si po několika hodinovém sledování párkrát říkal takové to „Ok, pro dnešek dost, budu pokračovat zase zítra“, nešlo to. Ke konci každého dílu Vás scénáristé navnadí do takové míry, že nejste schopni se odtrhnout a „ještě jeden díl“ (:D) si prostě musíte dát. Ne vážně, tohle za Váš čas určitě stojí. OTH mi dal do života víc, než kterýkoliv jiný seriál. Právě s jeho pomocí jsem si uvědomil a srovnal v hlavě určité věci, určitým způsobem vnitřně dospěl a uvědomil si, co od života chci a kam směřuji. A o tom, kolik mi toho dal, co se do angličtiny týče, snad zase někdy příště. Takže pánové scénáristé, díky za tento úžasný skvost v dnešní záplavě prostoduchých seriálů, které našemu milovanému OTH nesahají ani po nehet na malíčku. Všechny klobouky dolů, já se Vám hluboce a upřímně klaním. 99% ()

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě ze začátku moc nenavnadil, ale něco mě pořád přemlouvalo, že po několika dílech si to oblíbím. A taky se stalo. Seriál měl svoje kouzlo. Skvěle vybrané herce perfektní městečko Three Hill, kde se to vše odehrávalo, skvělá hudba, nádherná a nepřehnaná romantika, drama které mě drželo v napětí, smutek, který mi nahnal slzy,zábava která mě pobavila a rozesmála a celkově příběh, který díl co díl na sebe navazoval a člověk nikdy nevěděl co bude nebo co se stane. Některé díly končili smutkem, některé neuzavřenými problémy některé zase ztrátou, některé láskou, některé s bolestí, některé zase štastně. Každá serie měla něco co mě nutilo se díval dál. V každé sérii se odehrávalo něco jiného něco krásného něco smutného něco dramatického a tohle mě hrozně fascinovalo a překvapilo. Nádherné Městečko Three Hill si u mě získal Top! ()

bagetka007 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není seriál, na který bych se obvykle dívala, ale momentálně je pauza několika mých oblíbených seriálů, tak jsem zkusila One Tree Hill. Několik prvních dílů mi přišlo překvapivě nejslabších, ale neuvěřitelně mě to do sebe vtáhlo. První čtyři řady jsem zhlédla za 6 dní, tedy s tím, že jsem sem tam přeskakovala dopředu. Užívám si jej víc, než eg. 90210 či Gossip Girl, které jsou na můj vkus příliš "hollywood style, upper class, posh atd." Právě jsem zhlédla první díl páté série, který se odehrává o čtyři roky později, ale je tak depresivní, že si od One Tree Hill prostě musím dát pauzu a pouštím si svůj antidepresivní mix, jelikož je ho třeba. Btw. pobrukování úvodního songu se asi jen tak nezbavím. :) O 14 později - tak jsem dala One Tree Hill, resp. páté sérii druhou šanci. Depresivní nálada mě brzy opustila, ale po zhlédnutí páté a šesté série se mi původně chtělo konstatovat, že jsou doopravdy slabší než série 1-4, ale ony jsou prostě jiné. Děti dospěly. Na začátku první série jsem nemohla snést Brooke a Nathana, nyní jsem ukápla slzu právě jen kvůli Nathanovi. Nathan už prostě není ten floutek a stal se z něj strašný sympaťák (jak já mu přála, aby to dotáhl do NBA). Hayley mně vždy přišla docela otravná (nj, klasická paní učitelka), ale člověk jim tu lásku přál. Každopádně musím uznat, že pro mě hlavním motorem a důvodem sledovat tento seriál, byl v těchto řadách malý Jamie (vtipný, chytrý, chápavý - no, prostě zlatý) (+ jeho scénky se Skillsem viz vodítko na svatbě byly jedinečné). Po šesti řadách stále váhám mezi 3 a 4 *.... ()

Galerie (467)

Zajímavosti (60)

  • V 8. sérii je opět zavedena úvodní znělka, v 1. a 11. díle ji tradičně zpívá Gawin DeGraw, v ostatních dílech je ale interpretem pokaždé někdo jiný, např. Kate Voegele, So & So, Spinnerette, Lucas Hill, Laura Izibor, Patrick Stump a mnoho dalších. (ČSFD)
  • Postavy v seriálu začínají jako druháci a navštěvují Tree Hill High School. (Redík)

Reklama

Reklama