Reklama

Reklama

Domek z karet

(seriál)
  • Česko Dům z karet (více)
Trailer 2
USA, (2013–2018), 63 h 6 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Předloha:

Michael Dobbs (kniha)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin Spacey, Robin Wright, Michael Kelly, Rachel Brosnahan, Mahershala Ali, Nathan Darrow, Michel Gill, Reg E. Cathey, Sebastian Arcelus, Kate Mara (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(73)

Francis Underwood (Kevin Spacey) vás vezme na dlouhou cestu, během níž si vybírá svou pomstu na těch, kteří ho zradili – včetně členů jeho vlastní vlády i prezidenta Spojených států osobně. Elegantní, prohnaný, metodické a zlý Frank Underwood spolu se svojí manipulativní manželkou Clair (Robin Wright) berou Washington útokem. Příčku po příčce stoupají po hierarchickém žebříku, aby dosáhli toho, po čem tak zoufale touží – po moci. (AXN)

(více)

Diskuze

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

KevSpa

to praktikujes, jo? jake to je? a beres jako holka raci dva pany, a nebo jednu zenu navic? ja to nak nezkousel, tak se ptam jen ze zvedavosti, neboj, hned se do toho nepozenu... si raci pustim fotbal :-)

na příspěvěk reagoval KevSpa

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

NightPorter

Ty vole. Jako jedna věc je, mít otevřený vztah a nechat partnera, aby si užíval i jinde, než doma, to je v pořádku a i já s tím mám celkem dobrou zkušenost. A možná bych dokonce i uznal, že je výjimečně snesitelná i vzájemná trojka za účasti obou partnerů a jednoho dalšího účastníka. Ale v rámci profesních vztahů, které společně všichni tři mezi sebou mají, je to tak hrubě neprofesionální, až to prostě nesedí do charakteru především Franka, z něhož udělali na pár chvil totální charakterovou mrtvolu. Ne snad, že by nebylo zrovna ukázkově charakterní to, co Frank dělá v celém seriálu, ale tohle do jeho charakteristiky prostě nezapadá. V mých očích psychologa je to daleko větší extrém, než to, že je Frank fakticky vzato masový vrah.

na příspěvěk reagoval KevSpa

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

Eržik

To ano, ale v rámci té hranice behaviorálního extremismu, které se House of Cards od začátku dotýkalo, to bylo už skutečně přes čáru... to už konceptu destruktivního vztahového rámce z morálního hlediska víc odpovídalo shození Kate Mara pod vlak, než tohle. Ale ne nadarmo jsem si vzpomněl na American Beauty... :D

na příspěvěk reagoval NightPorter

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

hypnos11

Vitej v modernim svete :-)

Ale nahodou si myslim, ze tam meli velice dobrou chemii, fakt to mezi nimi jiskrilo. To leckde vubec nevidim a tezko jim ty romanky verim...

Navic tenhle dil myslim zrovna rezirovala sama Robin Wright/Clair, takze tam sel citit ten zensky dotek a fantasie :-)

na příspěvěk reagoval jerry12

hypnos11

hypnos11 (hodnocení, recenze)

to co melo byt, onen (polo)milostny trojuhelnik underwoodovi + meechum v zaveru 11. epizody druhe serie? jsem si rikal, ze se to nekomu musi zdat, tohle uz bylo trochu moc

na příspěvěk reagoval jerry12, Eržik, Kristik

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

no, ten zebricek je spis jedna velka picovina :-) kde je Firefly, kde je Chuck, kde je Community? Kde je 24? To jsou serialy, ktery nemuzou chybet v serioznim zebricku "nejlip napsanych serialu"... hlavne ze je tam sex ve meste a sposta dalsich kikotin. uz tam snad chybelo jen HIMYM a dilo by bylo dokonano.

DarkKnight

DarkKnight (hodnocení, recenze)

KevSpa

To rozhodně... Připomíná mi finančníky z Wall Street, kteří tleskali Scorseseho Vlkovi z Wall Street za to, jak skvěle oslavuje jejich život. :D

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

KevSpa

Zajímavý žebříček, ale skoro bych řekl, že sestavovaný s ohledem na zásluhy... Ale zajímavé, ne že ne.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

MrD

Aha, já myslel, že je to oslava milého teplého člověčenství... Ovšem vážně, vyjmeš-li z rovnice hlavní postavu, tak zbývá běžná politika; nic "nízkého".

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

MrD

Ani nie, keby boli ludia v politike aspon tak cestny ako su v tomto serialy, bolo by na svete krasne. Vacsinou ziadneho politika nedostihne spravodlivost, a takmer s istotou si dovolim povedat ze nieco ako zaujem o obcana je vlastnost politika ktorou oplyva mizerne percento politikov na celom svete.

Uživatel HArna smazal svůj příspěvek.

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

dobre, mozna by to na nejakej ultra hardcore fanda politikareni koukal, ale stejne si myslim, ze bez spaceyho by ten serial sledovalo tak 1/10 lidi, mozna i mene...

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

KevSpa

Mimochodem, abychom neporušili tradici a přešli definitivně k totálnímu OT - když jsi koukala na Homeland, viděla jsi i Prisoners of War? Na to se taky chystám teď. Tím se Homeland inspiroval.

na příspěvěk reagoval KevSpa

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

KevSpa

Masters of Sex je špička, ale nevím proč, mám tendenci to řadit spíše mezi komedie. V porovnání třeba s totálně depresivním True Detective, úzkostlivým Breaking Bad nebo drsným Homelandem mi prostě nejde přes prsty, že bych měl brát MoS jako drama.

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

07.08.2022

Dříve jeden z nejváženějších herců v Hollywoodu, dnes chodící černá kaňka, která se v prestižním filmovém či televizním projektu možná už nikdy neobjeví. Kevina Spaceyho v roce 2017 alespoň patnáct… (více)

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

12.11.2020

Za tři týdny startuje na Netflixu výrazně stylizované životopisné drama Mank o postavě H. J. Mankiewicze, scenáristy legendárního snímku Občan Kane, a už nyní je jasné, že to nebude poslední… (více)

Reklama

Reklama