Reklama

Reklama

Chicago Fire

(seriál)
  • USA Chicago Fire
Trailer 3
USA, (2012–2024), 176 h 8 min (Minutáž: 40–43 min)

Hrají:

Jesse Spencer, Taylor Kinney, Yuriy Sardarov, Christian Stolte, Eamonn Walker, Monica Raymund, Joe Minoso, Randy Flagler, David Eigenberg, Anne Lockhart (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(252)

Adrenalin do žil a slzy do očí... Elitní tým hasičů bojuje o životy druhých, zatímco ty jejich jsou ve stálém ohrožení. Chicago Fire nás zavádí na 51. hasičskou stanici k elitní požární, záchranné a zdravotnické jednotce. Ukazuje prestižní povolání, které je neuvěřitelně nebezpečné, vyčerpávající a stresující, avšak také naplňující a vzrušující. Žádný stereotyp tu nenajdete. Hrdinové z 51. směřují do míst, odkud ostatní utíkají. Navzdory všem rozdílům, rozporům či osobním antipatiím se v profesním životě tento tým snaží čelit situacím spojeným se životem a smrtí jako rodina. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 3

Recenze (82)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Ano! Toto mám rád. Miluji prostředí záchranářů. To jak jimi někteří pohrdají, jiní je "uctívají". Jak musí řešit náročné situace a u toho bojovat s časem a davem lidí. A když se jim něco nepovede, zachovají chladnou hlavu. Toto nabízí seriál ChF. A já jsem nadšen. Nejenže v něm je to co jsem vyjmenoval, ale plus život na stanici a soukromý život záchranářů. Není to jenom o zachraňování lidí. Je v tom vše. Humor, napětí, emoce, ztráta. Doporučuji. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Po zrušení Trauma chyběl typ seriálu, ve kterém budou několika četné záchranářské akce během jediné epizody, a ve které se děj nebude rozpitvávat nad zraněnými v nemocničním dramatu typu ER či Grey's anatomy (avšak pozor, Chicago Med je na obzoru!). Pak ale přišel Chicago fire (s doposud neokoukaným městem!), který naverboval „paramedika“ Taylora Kinneyho ze zmiňovaného Trauma a „doktora“ Jesseho Spencera z House MD a navlékl je do hasičských úborů. I když i zde se odehrává velká porce vztahového dramatu, akce z terénu je tím hlavním lákadlem – a scenáristická taktika několika výjezdů k rozmanitým případům zaručuje, že epizoda bude hezky odsýpat. Navíc mě fascinuje soudobý trend spin-offů, který Chicago využívá na plné maximum. Chicago PD se neustále s hasiči prolíná a do party k nim brzo přibudou i ti doktoři, a tím tak bude dokončena „svatá trojice“. A už jen tímhle se Chicago rodinka zapíše do seriálové historie, i když nejspíš bude kvalitativně nezvratně uvadávat, když se bude snažit nahradit svět CSI natahovanými řadami. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když dojde na filmy či seriály o záchranných složkách, tak se s patosem tak nějak počítá; chtě nechtě prostě patří k zaměstnáním, kde dotyční den co den nasazují životy. Problémem však bývá neodhadnutí správné a snesitelné míry. Stačí o trochu více než je záhodno a je to nechtěně směšné raz dva. Tvůrcům Chicago Fire se však tu míru (zatím) podařilo úspěšně najít. Nepotřebují hasičský sbor oslavovat zpomalenými záběry na vynášené štěně z ohnivého inferna a prostě a jednoduše je nechávají dělat jejich práci. Samozřejmě uzpůsobenou pro oko divákovo čili frekvence dechberoucích akčně dramatických výjezdů je vražedná a poněkud přes míru. Všechny zásahy však bez výjimky fungují; mimo jiné i proto, že se nekonají žádné superhrdinské kousky na vlastní pěst (to by dotyčný naopak kolegům spíše práci přidělal), ale realistická souhra mnoha členů, kdy každý má přesně danou roli. Stejně tak funguje i osobní linie, kde všichni mají zruinovaný osobní život (mají-li to štěstí a mají vůbec nějaký) a na vděk již dávno nečekají. Se slovy díků se nesetkávají, to spíše se žalobami zachráněných. Ve své podstatě je to taková velkorozpočtová necynická zámořská verze britských Sirens o každodenních hrdinech a samozřejmě nepřiznaný spin-off Třetí hlídky. Z produkční stránky potěší, že se tvůrci nebojí využít předností fotogenického Chicaga a vůbec to díky rozpočtu vypadá i zvučí k světu. A tak je zatím na obtíž jen barbínovské duo záchranářek, které vedle mužského ansámblu, které krom chlapackého charismatu oplývá i hereckým talentem, působí jak pěst na divákovo oko. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

V Chicago Fire se povedli dvě věci (možná tři). 1) téma... každý blb točí seriál o policajtech nebo doktorech. Ale hasiči...? dobrá volba. 2) herci... sakra dobrá ruka na volbu herců a postav. No jasně že 3/4 jsou hezounci a fiflenky ale tady to nějak nevadí a neruší. Naopak. no a 3)... pohled na život hasiče. Není to jen o jedu k ohni, uhasím a hrdinsky zachráním sousedovi kočku. Je to ucelený (a různorodý) pohled na práci hasičského sboru protkaný příběhy jednotlivých postav. Za sebe se nedivím, že nezůstalo jen u jedné řady a seriál pokračuje.... 2. série: na druhé sérii je znát, že už se nevyjíždí k požárům tak často (už se třeba jen tahají lidi z popelnice) = produkce šetří a vše se začíná plíživě zaměřovat na životy hlavních protagonistů. Díky tomu vylézá do popředí otravný amerikanismus (jak jsou všichni hrozně poctivý a až obludně tabuizují jistá témata). Za sebe jen doufám, že se to nebude zhoršovat. ()

mata77 

všechny recenze uživatele

Akčne sa tváriaca dráma, s príjemným hereckým obsadením. Sentimentálnosť, klišé a gýč sa veľmi často objavuje vo filmoch s podobnou tematikou. Réžia tu je ale čistá a upriamená na dej, žiadny prehnaný a na city brnkajúci patos tam nie je. V druhej polovici prvej série výrazne ubudlo napätie a akcia, seriál sa upriamil viac na riešenie vzťahov. Takže trochu sklamanie a moje nadšenie pokleslo. ()

Galerie (5 175)

Zajímavosti (16)

  • V epizodě se odkazuje na film Flashdance (1983), konkrétně ve scéně, kdy Sylvie Brett (Kara Killmer) svářečkou vyrábí hasičský přístroj Perligan pro Joe Cruzeho (Joe Minoso) a Capp (Randy Flagler) prohlásí: „To jsem jediný komu se tady vybaví Flashdance?“ (CarloRizzi)
  • Ak si v súčasných Google Maps (2016) zadáte adresu "1360 S Blue Island Ave, Chicago", môžete vidieť skutočnú požiarnu stanicu, na ktorej parkovisku štáb práve natáča seriál Chicago Fire. (Scar)
  • Záběry z natáčení havárie malého letadla byly vysílány ve zprávách chicagské televizní stanice WGN, která se zpočátku mylně domnívala, že jde o havárii skutečnou. (phoebess)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama