Reklama

Reklama

Ray Donovan

(seriál)
Trailer 2
USA, (2013–2020), 74 h 49 min (Minutáž: 45–61 min)

Tvůrci:

Ann Biderman

Hrají:

Liev Schreiber, Paula Malcomson, Eddie Marsan, Kate Moennig, Kerris Dorsey, Frank Whaley, Jon Voight, Elliott Gould, Ambyr Childers, Devon Bagby (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Vítejte ve světě bohatých a slavných, pro které Ray Donovan dělá špinavou práci. Liev Schreiber v hlavní roli jako likvidátor problémů, díky němuž může losangeleská smetánka v klidu spát. Pravé drama začíná ve chvíli, kdy je Rayův otec Mickey nečekaně propuštěn z vězení, což odstartuje řetězec událostí, jež od základů otřesou Donovanovou rodinou. Ray pracuje se dvěma parťáky: impozantním Izraealcem Avim a lakonickou drsnou lesbičkou Lenou. Většinu zakázek získává od nejmocnější právnické firmy ve městě, jíž vedou Rayův mentor a přítel Ezra Goodman spolu s Leem Drexlerem. Ray dokáže vyřešit téměř jakékoliv potíže s vyjímkou těch, které se týkají jeho vlastní rodiny. Rayův bratr Bunchy byl zneužit farářem a teď nedokáže zůstat střízlivý. Druhý bratr Terr byl ponechán příliš dlouho v boxerském ringu, což mu přivodilo parkinsona. Duch jejich mladší sestry, jež jako dospívající spáchala sebevraždu, je pronásleduje všechny. Navíc, Rayova žena Abby si stále ještě zvyká na předměstský život, zatímco vychovává jejich dvě děti Bridget a Conora. Podle Raye všechny jejich trable mají počátek u jedné osoby: otce Mickeyho, gangstera s vazbou na irskou mafii, který nikdy nedokázal ochraňovat svou rodinu. A tak, když se po dvaceti letech v base objeví v Los Angeles, všechno je najednou vzhůru nohama. Mickey chce pomstu, peníze, nový život a patřičné místo v čele své rodiny! (HBO Europe)

(více)

Videa (73)

Trailer 2

Recenze (219)

Axis 

všechny recenze uživatele

Irská rodinka příjde do Bostonu a stane se kolem nich mnoho zlejch věcí. Tatík si jde sednout na 20 let a jeho synáčci se radši přestěhujou do LA. Nejstarší se o ně o všechy postará, rodina je pro Iry víc než zákon. Bohužel nebo bohudík je Ray dobrej jen v jedný věci, máte-li problém a máte-li prachy vyřeší ho. Mrtvá šlapka v posteli, jsi bůh NBA máš u nás smlouvu tak si v suchu, manželka ani bulvár tě nebudou otravovat. Cizí problémy srovnáme, vlastní už moc ne a zavislost na alkoholu je z nich to nejmenší ()

honzii 

všechny recenze uživatele

Liev Schreiber s šarmem jemu vlastním ztvárňuje zkřiveného hrdinu moderní doby, který řeší problémy jiných lidí, ale vytváří tím problémy sám sobě. Jeho postava je přitažlivá, protože v sobě nese jistý morální a etický kód, přesto je nucena jej často potlačit. Nese v sobě velkou živočišnost, ale zároveň velkou schopnost sebekontroly. Je proto napínavé sledovat Raye Donovana, protože nikdy si nejsme jistí, co udělá. Podobně jako postava Mickeyho, jeho otce a nemesis v podání výborně slizkého Jona Voighta. Právě tito dva jsou největším důvodem Raye Donovana sledovat a napětí mezi nimi je hlavním tahákem seriálu. Děj je ale místy příliš překombinovaný. ()

Reklama

Swansea 

všechny recenze uživatele

Za archetyp >macho< , který je ústřední postavou, se scénáristka A.Biderman vůbec nestydí. Ví, o čem mluví. Režisér A.Coulter( mj. House of cards) ji pochopil a dali nám s požehnáním Showtime zajímavý vhled do světa, který je tak jiný nejen pro nás, ale i pro jinou část samotných USA. Stránka lidských emocí je však univerzální. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ray Donovan má přesně ten charakter drsňáka, který je bez servítek, s nablýskanou károu, oblekem, hodinkami a baseballkou, kterého v každém seriálu/filmu chcete vidět. Trochu jako Michael z gtačka. Tento seriál je skvělý. Určitě se zaleknete toho, že je to vlastně o „bodyguardovi“, který chrání celebrity. Protože to zní, jako kdyby v tom šlo o tom samém. Ale skutečně to stereotypní vůbec není. Díky naprosto charakterovým postavám to dává silné grády. Fotříka hlavního hrdiny propustili z basy a je to mega frajer. Takový ten stařík, co si chce vyhodit z kopýtka. Ale Ray ho kvůli minulosti nesnáší. Potom jsou tu Rayovi bratři. Jeden je hloupej jak guma. Druhý má chytrou hlavu, ale zase je v něčem nemocný. No a třetí je černej. Rayova samotná rodina vás taky nebude nudit. Jeho manželka mi sice připomínala svini Skyler z BrBy, ale zase tak strašná není. Synátor je někdy blb a dceruška se na oko povedla. A Rayovi zaměstnanci jsou taky moc fajn. Postavy píšu schválně, protože dialogy a vztahy jsou vážně jeden z hlavních tahounů seriálu. Atmosféra LA je využita pěkně. Všude samé vily, drahá auta, obleky a zbraně. Nutno zmínit, že to má naprosto geniální černý humor. Hudba taky perfektní, ale na jednu stranu není moc využitá. Jinak písničky po každé sedí. Seriál má bohužel i své hodně slabé chvilky, velmi slabé. Od čtvrté série to šlo z kopce. Celé to začalo být hodně nelogické, příběh někdy nezajímavý, ale ze všeho nejvíc se pokazil vývoj postav (včetně Raye). Maličko mi vadilo i to, že na začátku seriálu nám toho nikdo moc neřekne. Musíme si na to přijít sami, jak se Rayova firma vypracovala, nebo kdo co dělá za práci atd. Každopádně i tak jsem si seriál moc užil. 80/100 ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Zatím si nechávám zadní vrátka pro lepší nebo horší hodnocení, proto zatím dávám průměr ale začátek vypadá na slušnou jízdu. Postavy sympatický až na Rayovo manželku, větší kus samice hovězího se vidí málokdy. 4.4.2017 - Konečně jsem se rozhoupal po celých třech letech kdy jsem viděl první tři díly a shlédnul celou první sérku. Seroš je to slušnej, občas jsem se fest těšil na další epizodu. Ale co mi zatím chybí, byl nějaký zásadní šokující zvrat, překvápko, nebo dramatické vyústění. No uvidíme jak to bude dál. 1. série 70% ()

Galerie (1 105)

Zajímavosti (9)

  • Herečka Paula Malcomson, která zde hraje Rayovu (Liev Schreiber) ženu Abby, je původem z Irska. V seriálu je tak možné občas zaslechnout její irský přízvuk, přestože její postava je Američankou. (Shadowspark)
  • Ray Donovan (Liev Schreiber) sa vyváža v luxusnom aute Mercedes CLS550. Jeho šéf Ezra (Elliott Gould) má podobný triedy S. Mercedes je možné zahliadnuť aj u Rayovho suseda Re-Kona (Kwame Patterson), ktorý spolu s mladým spevákom Marvinom Gaye Washingtonom (Octovius J. Johnson) vlastnia i ďalšie autá, napr. žlté Lamborghini Gallardo "Spyder", Rolls Royce Silver Ghost či Bentley Golf Cart. V 4. epizóde 1. série Mickey Donovan (Jon Voight) získa naspäť svoj čierny Cadillac Sedan DeVille 1989 od bývalej Claudette (Sheryl Lee Ralph). (RatBoj)
  • Postavu herca Dasha Mihoka oslovujú v seriáli Bunchy Donovan. Ide o prezývku pre meno Brendan. (toi-toi)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama