Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Diskuze

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

BackPa

v Teorii velkého třesku to taky byl šok, naštěstí se to zase vše vrátilo jak to bylo. Já sleduji vše pouze s dabingem, anglicky neumím a číst titulky se mě nechce. To si pak nevychutnám.

na příspěvěk reagoval Pilda17, BackPa

BackPa

BackPa (hodnocení, recenze)

cariada

Tak třeba Futurama má skvostnej (origo proti tomu fuj) dabing a je to jedna z věcí, to z toho dělají tak super seriál. Ono čím víc sleduju seriály v originále, tím míň se mi potom líbí ten dabing. Osobně mi nejvíce na dabingu vadí, když v originále má herec nějakej přízvuk, ale v dabingu už ne, nebo v origu má hrubý hlas, ale v dabingu mu dají takovej mladej, "měkkej" hlas (viz. např. Ward z AoS). Na druhou stranu stejně seriály, co mám zkouknuté v originále, už pak česky nekoukám a u těch, které jsem viděl jenom v češtině, jsem si na dabing nějak přivyknul. A ta změna dabérů, to je taky peklo a i kdžy je náhrada stejně kvalitní, tak první dojmy jsou spíše záporné (Tony Stark  v AoU, na třetí zhlédnutí už jsem is zvykl)

na příspěvěk reagoval cariada

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

BackPa

já si myslím, že náš dabing zvlášt u seriálů je dobrý, a hlasy dobře sedí (nesmí nastat situace , která tu byla minulý rok, že se zažité hlasy měnili, pro neshody o peníze, ale to už je teď snad zažehnáno). Já osobně za nejhorší dabing považuju seriál Dva roky prázdnin, to je něco šílenýho. A nebo taky třeba když někdo s hodně specifickým hlasem a tváří dabuje. Viz třeba když Bud Spencer je namluvený Rudolfem Hrušínským to se nedá. Jak mile promluví okamžitě mě naskočí R.Hrušínský a to je u dabingu chyba. Dabovat má hlas nikoliv tvář.

na příspěvěk reagoval Ouwen, BackPa

BackPa

BackPa (hodnocení, recenze)

Tak jsem zhlédnul poslední díl s CZ dabingem a kromě Alicie jsou hlasy poslouchatelné. Když nepočítám to "brečení" tak i ten dabing není tak špatnej, ale rozhodně tu jsou i lepší. Poslední doubou se mi zdá, že český dabing nějak upadá.... viz Kingsman, AoS, TWD,.....

na příspěvěk reagoval cariada, Ouwen

Lyli

Lyli (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Já, křehká žena, mám jít během apokalypsy sama ven, abych došla do tvého stanu se třemi konzervami? Hmmm, konec je blízko!

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

a ještě deset sečných, bodných a tupých zbraní, únikový tunel je zajištěn, mám náhradní zdroj energie, sem nezávislý 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Lyli

tak to můžeš jít ke mně, jídlo tu mám na deset let, žiju v opancéřovaném bunkru a mám tu asi padesát zbraní a milion nábojů, takže nikdo se nečape :D

na příspěvěk reagoval Lyli

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

stejně se všecko zdá Rickovi v nemocnici a v tomhle má halucinace ta fetka.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

já sem prostě přikláním, k přírodě/matka země, lidi dělají pičoviny, takže je třeba je zredukovat lidi, takže příroda zasáhne a vytvoří virus, který mění lidi a pouze lidi na zombíky, pač zvířata nejsou zasaženi a proto nikde nevidíme zombie kočku 

Lyli

Lyli (hodnocení, recenze)

Vzhledem k tomu, že už z TWD víme, že virus je v každém z lidí, tak to bude ve vzduchu nebo ve vodě...někde, kde se to dostane ke každému. V zombie se přece přemění každý, kdo zemře....ne, jen fetky.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Sylviiii

nooo to je taky dost možný, a jenom někdo na ty drogy může reagovat, tím že umře a pak se z něho stane zombák, protože spousta lidi si vezeme drogu a nestane se z ních zombík

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Nemůžu říct, že bych byl nějak nespokojen (zatím). Líbí se mi, že je tam začátek nákazy a snad se dočkám i třeba nějakého vysvětlení, ale je dobré koukat na úplný začátek. Pár věcí, bych udělal asi jinak, ale zatím má seriál slušný rozjezd. Do toho vojáci se chovají zvláštně a tak nějak čekám, oč vlastně jde.

Při srovnání s Walking Dead, kde nákaza byla hned je tohle příjemná změna. Postavy jsou tak na stejné úrovni pokud beru rozjezd. Rick mi taky moc neseděl, teď už je jiný a mnoho dalších lepších se objevilo až déle. To samé očekávám i tady, postupně se snad najdou i zajímavější postavy.

Každopádně zatím určitě spokojenost a pokud se to nějak nepodělá, mohl by to být celkově slušný seriál.

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

Helo

přesně tak , je to o životě v tomhle světě, zombi jsou tam jen proto, aby bylo vidět, v čem se musí naučit přežívat. A jak se ukazuje ten život je hodně těžký, a lidi si sahají na samé dno. V tom je krása toho seriálu. Myslím tím samozřejmě TWD.

BackPa

BackPa (hodnocení, recenze)

Moje ujetá teorie je taková, že se vědci snažili nějak vylepšit vojáky - aby nemuseli spát, vydrželi týdny bez jídla a vody atd. Ale nějak se jim to vymklo kontrole :D

na příspěvěk reagoval Helo

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

cariada

tak vláda a doktoři, to patří pod sebe, doktoři dostali povolení od generálů máte zelenou chceme smrtící virus no a někdo to nějak vynesl ven 

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama