Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze (94)

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě ze začátku moc nenavnadil, ale něco mě pořád přemlouvalo, že po několika dílech si to oblíbím. A taky se stalo. Seriál měl svoje kouzlo. Skvěle vybrané herce perfektní městečko Three Hill, kde se to vše odehrávalo, skvělá hudba, nádherná a nepřehnaná romantika, drama které mě drželo v napětí, smutek, který mi nahnal slzy,zábava která mě pobavila a rozesmála a celkově příběh, který díl co díl na sebe navazoval a člověk nikdy nevěděl co bude nebo co se stane. Některé díly končili smutkem, některé neuzavřenými problémy některé zase ztrátou, některé láskou, některé s bolestí, některé zase štastně. Každá serie měla něco co mě nutilo se díval dál. V každé sérii se odehrávalo něco jiného něco krásného něco smutného něco dramatického a tohle mě hrozně fascinovalo a překvapilo. Nádherné Městečko Three Hill si u mě získal Top! ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí všech 4 sérií se nebojím tvrdit, že jde v současné době o seriál na špičce svého žánru. U tématicky podobných záležitostí se totiž obvykle se zvyšujícím číslem série ztrácí počáteční atmosféra a pomalu docházejí nápady, nemluvě o jejich zpracování. Dovoluji si říct, že tohle není případ One Tree Hillu. Je to možná i dáno netradičním faktem, že zde jedna sezóna nepředstavuje jeden školní rok, ale jen polovinu. Takže čtyři série představují v tomhle případě předposlední a maturitní ročník našich hrdinů. Jako obvykle nelze nenalézt klišovitá témata podobná těm které už jsme viděli v jiných seriálech. Co ale dělá seriál skvělým je jejich zpracování. I když asi někdo namítne že může působit účelově (a má pravdu), tak v tomto případu jde o to nejlépe odvedné řemeslo. Setkáme se i s několika epizodami, které člověk z hlavy nedostane ani za několik let, a přesně takové díly povzvedají One Tree Hill z nadprůměru na vrchol žebřičku. Tvůrci se totiž nebáli a v seriálu zpracovali i velmi ožehavá témata, které pokud by byly zpracovány špatně tak by seriál prakticky odsoudily k jeho konci. Naštěstí se tak nestalo. Nevzpominám si snad na jedinou epizodu u které bych se nudil či která by byla víc nezajímavá. Na závěr bych ještě chtěl dodat, že One Tree Hill je nejen o basketbalu (tento sport u nás není tak populární jako v US takže můžeme jen doufat že se se seriálem setkáme dříve či později i na českých obrazovkách), ale především o vztazích, poznávání a dospívání. Pokud OTH odpustíme to že ve skutečném životě je všechno dohromady s čím se tu setkáme velmi nepravděpodobné (to ovšem není případ jen tohoto seriálu, pokud by autoři přistoupili k opačnému kroku, sledovali bychom zdlouhavé a nudné epizody, nebo by se naopak sotva vešli do jediné sezóny) odmění vás nečím nadprůměrným, kde se budete těšit na každou další minutu. 90% /// 1. série - 85%, 2. série - 90%, 3. série - 95%, 4. série - 90%, 5. série - 80%, 6. série - 85%, 7. série - 90% ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Vítejte na dalším prosluněném městečku, další střední škole, kde jsou další populární i nepopulární teenageři, kteří mají další problémy s láskou. Jediné, čím OTH trochu vybočuje z řady je sportovní téma, přestože většinou slouží jen jako výmluva k nějakému sporu. Co mi na seriálu strašně vadí (kromě průměrnosti, která z něj přímo srší) jsou srdceryvné výlevy. Kdyby v každém díle, ale ony jsou tam každých pět minut. Dojemný rozhovor matky se synem, dojemný rozhovor matky se strýcem a tak pořád dokola. Neustálé přehrabování v minulosti, při kterém si musíte klepat na čelo, že na ní někdo tak moc lpí. Podivné a nelogické chování a vývoj postav, to je jen třešničkou na dortu. Chad Murray je i se svýma neustále zamhouřenýma očima (k mému překvapení) snesitelný, ale kdo mi absolutně leze na nervy je neustále ublížená Peyton, která nedělá nic jiného, než že v každém díle bulí. Záchytným bodem, díky kterému jsem se na to ještě nevykašlala, je Brooke. Sexy potvůrka s obrovským charisma, která to tam jako jediná dokáže okořenit a pořádně zamíchat kartami. Baví mě narozdíl od ostatních tak moc, že jsem ochotná sledovat OTH dál. Doufejme, že horší už to nebude. Edit: Škoda, že Lucas naprosto nesmyslně skončil s Peyton místo Brooke proto, že ve skutečnosti se herci zrovna rozcházeli. Ti dva k sobě patřili. A jak bylo v jednom článku: You're either on team Brooke or team Peyton. And nobody wants to be on team Peyton because their captain is a big whore. ()

T2

všechny recenze uživatele

__One Tree Hill: kompletná 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,410,032 //počet predaných kusov 111,340 ║ __One Tree Hill: kompletná 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $5,525,234 //počet predaných kusov 141,709 ║ __One Tree Hill: kompletná 6.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $5,870,977 //počet predaných kusov 163,128║ __One Tree Hill: kompletná 7.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,838,833 //počet predaných kusov 130,236 ()

murthags 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že po shlédnutí 4 série jsem propadl do světa One Tree Hill, prostě výborný drama se skvělým hudebním vkusem, skoro jsem slzel v oči když hráli mé oblíbené písničky, od přeslazenýho Keana, Kashmir od Zeppelin, Coldplay a ukončení série vždycky s Snow Patrol...Hodnocení: 1.řada 95%, 2. řada 98%, 3. řada 96%, 4. řada 100% // Dále 5. řada 75%, 6. řada 78. Abych řekl, tak už nevím co by OTH mi mohl nabídnout dále v 7, 8 a 9 řady. Končím. Můj pětihvězdičkový hodnocení patří první čtyři řady, ty další považuji jako omyl, že jsem na to vůbec díval. ()

Galerie (462)

Zajímavosti (60)

  • Lucasovo (Chad Michael Murray) tetování po nehodě zmizí, později se však znovu objevuje. (KucC)
  • Chad Michael Murray (Lucas Scott) a Hilarie Burton (Peyton Sawyer) si spolu zahráli i v seriálu Dawsonův Svět v epizodě "100 Light Years from Home" (5x19). (Redík)
  • James Lafferty nemusel moc předstírat, aby mohl hrát roli Nathana. Už na střední škole byl skvělým hráčem basketbalu. (Azuko)

Reklama

Reklama