Reklama

Reklama

Černé zrcadlo

(seriál)
Trailer
Velká Británie, (2011–2025), 32 h 45 min (Minutáž: 41–90 min)

Tvůrci:

Charlie Brooker

Hrají:

Rory Kinnear, Daniel Kaluuya, Julia Davis, Isabella Laughland, Colin Michael Carmichael, Jessica Brown Findlay, Lindsay Duncan, Rupert Everett (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(33)

Obsahy(1)

Projekt britského Channel 4 Černé zrcadlo je antologií samostatných televizních povídek, zasazených do blízké budoucnosti. Tak blízké, že se v mnoha ohledech prolíná s dobou, kterou právě prožíváme. Mrazivě černohumorná série se prostřednictvím technologicko-paranoidního podobenství zamýšlí nad nečekanými a často nezamýšlenými důsledky prudkého rozvoje technologií a velmi trefně zachycuje těkavý neklid současného moderního světa. Jejím duchovním otcem a autorem je proslulý enfant terrible britské televizní tvorby Charlie Brooker (*1971), pro jehož tvorbu je charakteristický vždy přítomný prvek kontroverze. Brooker však rozhodně není žádný bezduchý prvoplánový provokatér a jeho promyšlené a inteligentní scénáře prozrazují bystrého pozorovatele, který vždy přesně ví, co chce k současnému světu říci. A že to zpravidla nebývá nic lichotivého, již patří k Brookerově naturelu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele mety6 k tomuto seriálu (4)

Černé zrcadlo (2011) 

Velmi silno sa to snazi mat nejaku hlbsiu myslienku v kazdej casti, ale je to velmi velke klise a prave ta pointa tam casto chyba. Prakticky kazda jedna cast hovori o tom, ake je ludstvo predvidatelne a ruti sa do zahuby a je uplne jedno, v akom case ci mieste sa to odohrava. Je jedno ci ide o pohlavny styk s bravcovinou alebo s avatarom vo virtualnej realite - tak ci tak to skonci tym, ze vsetci ludia su rovnaki a mame si mysliet, ze sme skazeni az do kosti. Autori ocakavaju, ze na konci kazdej casti budeme sediet s otvorenou papulou ale vsetky casti su take nemastne-neslane. Pomaly rozbeh, potom strmo z kopca, lebo ved do prdele mame uz iba 20 minut do konca a drb zaver, kde casto aj chyba nejaka myslienka a scenarista uz asi mal po sichte....ved naco? Divak si aj tak moze domysliet, co chce. 𝑬𝒔𝒕𝒆 𝒔𝒊 𝒕𝒐 𝒏𝒆𝒑𝒐𝒛𝒆𝒓𝒂𝒍? 𝑨𝒏𝒊 𝒏𝒆𝒛𝒂𝒄𝒊𝒏𝒂𝒋! ()

Železná vůle (2017) (S04E05) odpad!

Totalna strata casu. Najslabsia a najnudnejsia cast zo vsetkych 5. serii. Ja mam az pocit, akoby to vobec nepatrilo do serie Black mirror. :/ ()

Loch Henry (2023) (S06E02) odpad!

Najtrapnejsia epizoda zo vsetkych 6 serii (zatial). 40 minut absolutne o nicom. Potom 10 minut nejakej trapnej zapletky a koncovych 5 minut zase o nicom. Po dvoch epizodach tejto 6. serie mam silny pocit, ze tato seria ani nemala vzniknut, lebo len znizuje celkovy rating vsetkych casti dokopy. ()

Beyond the Sea (2023) (S06E03) 

Od asi 10. minúty to bolo viac predvídateľné ako Tom & Jerry. Celá táto séria je nejaká bez života, napätia a nejakého wau efektu. Toto si fakt nezaslúži viac ako 1*. ()

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Tvůrci Cesty a Drive chystají spolupráci

Tvůrci Cesty a Drive chystají spolupráci

19.05.2019

Dva oceňovaní filmoví tvůrci John Hillcoat (Cesta, Triple 9) a Nicolas Winding Refn (Drive, Neon Demon) oznámili spolupráci, které by teď měl věnovat pozornost nejspíš každý hororový fanoušek. Natočí… (více)

Netflix nabídne interaktivní zážitek

Netflix nabídne interaktivní zážitek

03.10.2018

V nové řadě netflixovského seriálu Černé zrcadlo se diváci dočkají speciální interaktivní epizody. Tzv. „choose-your-own-adventure“ typ vyprávění spočívá v tom, že tvůrci natočí několik… (více)

Reklama

Reklama