Reklama

Reklama

Veronica Mars

(seriál)
  • USA Veronica Mars (více)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní
USA, (2004–2019), 50 h 24 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Rob Thomas

Hudba:

Josh Kramon

Hrají:

Kristen Bell, Percy Daggs III, Jason Dohring, Francis Capra, Enrico Colantoni, Ryan Hansen, Teddy Dunn, Michael Muhney, Tina Majorino, Harry Hamlin (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(72)

Obsahy(1)

Veronica Marsová je pravou rukou svého otce, los angelského 'soukromého očka' Keitha Marse, který dříve býval šerifem. Potom se ale v městečku odehrála vražda Veroničiny nejlepší kamarádky, dcery jedné z nejbohatších rodin - Lilly Kaneové. Šerif Mars se vydal po špatné stopě a ze všeho obvinil Lilyina otce, vlivného muže Jakea Kanea, jenže k vraždě se později doznal jistý Abel Koontz a lidé přestali Veroničině otci věřit. Ztratil práci, manželka se odstěhovala a vrstevníci Veronicu vyvrhli ze své společnosti. Alespoň tak to Veronica vždycky viděla. Jenže bylo to opravdu takhle? Byl Abel Koontz opravdu vrahem anebo v tom bylo něco víc? Proč má otec v sejfu i po tak dlouhé době stále složku s Lillyiným případem? A odstěhovala se Veroničina matka vážně jen z důvodů, které byly Veronice řečeny? Odpovědi na tyhle a mnoho dalších otázek se dozvíte v 22 dílném seriálu z produkce režisérů, jenž mají na seznamu např. Ally McBealovou, Chirurgy, Aktu X aj. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (172)

sonoluca 

všechny recenze uživatele

První sezóna - 70%. Druhá sezóna - 80%. Třetí řada - 70%. Předsudky jsou hrozný svině. Kdyby mi někdo před týdnem řekl, že budu koukat na Veronicu Mars, asi bych se mu ke svý škodě vysmál. V rámci žánru hodně silný nadprůměrně, největší zásluhu mají scénáristi a hlavní trio - naprosto skvělá Kristen Bell (ta holka neskutečně válí), Enrico Colantoni (fotr) a Jason Dohring (Logan), zbylé herecké osazenstvo ovšem nijak výrazně nezaostává. Jak už poznamenal Pan Filuta... je to návykovka. PS: Logan rules, Pize nebrat a českej dabing je příšernej! ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Along time ago, we used to be friends.. Kdysi dávno, když měl tenhle seriál ještě červené hodnocení, jsem každé odpoledne po škole sedávala k tomuto úžasnému seriálu. Nevadilo mi, že nejsem venku s kamarády, hlavně aby mi neutekl jediný díl! :-) Teenagerovská záležitost říznutá krimi nádechem. Hlavní postava je v podstatě taková Buffy bez upírů. Blond, křehce vypadající, ale ve skutečnosti s pěkně prořízlou pusou :-) Jednotlivé případy i tajemství, které se táhne celou sérií dávají tomuhle seriálu něco, co běžné záležitosti z americké střední školy (dosti vyždímané téma) prostě nemají. A obejde se to i bez tupoučkých momentů. Kristen Bell moc v oblíbenosti nemám, ale to jen kvůli směru, jakým se po Veronice Mars vydala, každopádně tady hraje výborně a Jason Dohring v roli Logana ( Our story was epic, you know? ) snad ještě líp. Takže zápory? Představitel Duncana, neumí hrát a pokaždé se zmůže jen na tupý a prázdný pohled. Účast Paris Hilton (více, doufám, netřeba dodávat.) A třetí série, pokaždé, když v nějakém seriálu vymění středoškolské prostředí za univerzitu, je to průser. VM bohužel není výjimka. Přesto, při vzpomínce na má všední odpoledne s Veronicou Mars, na vyrábění hudebních videí a na fandění páru LoVe nemůžu dát jinak, než pět hvězd. Nebudu pokrytec :-) A když už jsme u toho, jdu si seriál sehnat v původním znění..(Mimochodem, na imdb má VM 82%, tak kde se stala chyba?:)) ) Can't you talk on the phone and paint your nails like other girls? ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Veronica Mars nepřináší na pole kriminálních seriálů v podstatě nic nového, pouze spojuje více prvků dohromady a vytváří tak příjemný a osvěžující mix žánrů. Kristen Bell jako hlavní postava Veronica Mars je skvělá. Naprosto skvělá. Její krásný vzhled spojení s neustále stylovým vzhledem a "hereckými etudami" nemá chybu. Je velkým plusem celého seriálu, protože její vnitřní dialogy a věrohodnost divákovi vždycky dokáže říct "něco víc". Ostatní složení herců je slušné a ničím neodvádí pozornost od hlavní hrdinky. Také je dobře volená příběhová linie, která každým dílem přináší nový příběh (případ pro Veronicu:)), takže lze sledovat seriál nepravidelně, ale také přináší dlouhý hlavní příběhovou linii, která prochází všemi díly, většinou po jednu sezonu. Tak jako tak jde o milou zábavu, která nikoho nedokáže urazit a na tolik sympatickou hlavní postavu se člověk prostě musí těšit. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzajímavějších seriálů, co jsem doposud měla možnost zhlédnout. Už od prvního dílu mi padl do oka. Zajímavý a neobvyklý děj, postava Veroniky coby mladé detektivky, uznávám vždycky jsem toužila být trochu jako ona:) Zápletky nejen "kriminální", ale i milostné a také banální. Ale každý díl měl něco do sebe, každý byl něčím zajímavý, v průběhu celé řady řešila jeden velký případ a v tom v každém díle nějaký menší, či několik menších najednou. Naprosto mě ale překvapil konec. Nejdivnější konec. Prostě si odejde volit, venku prší, jde po ulici, opona. Jo tak tohle dává prostor spoustě představ, co mohlo a nemohlo být dál. Takže po tomto podivném konci se mi po seriálu a hlavně postavě Veroniky bude hodně stýskat. ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Nenápadný a neprávem lehce tendenčně zařaditelný seriál, který se může při povrchním a zběžném pohledu jevit jako další tuctová záležitost z prostředí střední školy. Nic není dále od pravdy. Veronica Mars je propracovaný mystery seriál s precizně vybroušenou detektivní zápletkou. Přestože seriál staví na známé koncepci "mystery of the week", tak má něco, co chybí např. Castlovi: souvislý a promyšlený story arc. Těžkopádně se snažím sdělit, že pod povrchem je toho mnohem víc, než jen další bezduchá americká záležitost ... Nikoli v rámci hesla "velikost člověka je definována velikostí jeho nepřátel" řeší Veronica často triviální a zástupné problémy Neptunské smetánky i společenských vyděděnců. To, co dělá tyto přízemní případy, tak atraktivní, je neokoukaný a svěží přístup při jejich řešení, vtip, nadhled a narativní charakter vyprávění, který hlavní představitelka často doprovází celou řadou peprných a vtipných aforismů. Významná část jednotlivých dílů je věnována hlavní příběhové ose, což je osvěžující změna oproti nekonečnému prodlužování a vatě, jak je dneska zvykem. To všechno za asistence široké plejády barvitých a zajímavě vykreslených charakterů. Právě groteskní postavy, často vybalancované na hranici absurdity, jsou zárukou dobré zábavy. Za všechny jmenujme Dicka Casablancu (ať žijí negativní konotace). Stále jsme ovšem na střední škole, plné náctiletých a excentrických jedinců, jednotlivé dialogy jsou protkány vodopádem arogantích, rasistických, xenofobních a ve vyjímečných případech i flagelantních náražek. Nad všemi ovšem ční břitký jazyk hlavní představitelky, kterou nezapomenutelným způsobem ztvárnila Kristen Bell. Výjimečnost obsažená v hloubce a ryzí přirozenosti, dělá z Veroniky jeden z nejlepších fiktivních charakterů, jaký jsem kdy viděl. Co říci závěrem ? Seriál má i slabá místa, která ovšem strategicky vynechám. Nejdůležitější je fakt, že slabiny jsou dostatečně pokryty přednostmi: pohlcující mystery aurou, každodenním kusem poctivé detektivní práce, precizně konstruovaným příběhem, jedním z nejlepších opening credits za poslední léta a výjimečnou hlavní představitelkou. Tyto a další atributy zajišťují této perle místo v moji "výkladní skříni", plné hodnocení a příslib toho, že se jednou k seriálu, který mi ukázal skutečnou hloubku a ambivalenci pohnutých lidských charakterů, velmi rád vrátím. Thanks "V", for everything. 1. Série 95%, 2. Série 90%, 3. Série 80%. Nejoblíbenější postavy: Veronica Mars, Sheriff Lamb, Logan Echolls. ()

Galerie (403)

Zajímavosti (28)

  • Sam Huntington (Luke) a Aaron Ashmore (Troy) pokračovali v natáčení rolí Jimmyho Olsena v různých adaptacích komiksu Superman. Sam si zahrál Olsena ve filmu Superman se vrací (2006) a Aaron v seriálu Smallville (2001). (TomikZlesa)
  • Pouze dvě postavy se objeví ve všech dílech, Veronica a Keith Mars. (TomikZlesa)
  • Pro roli Kendall byly zvažovány pouze 2 možné herečky, Heather Graham a Charisma Carpenter. Graham v té době natáčela Emily´s Reasons Why Not (2006). Carpenter byla velký fanoušek seriálu a roli nakonec získala. (TomikZlesa)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama