Reklama

Reklama

Lucifer

(seriál)
  • USA Lucifer
Trailer
Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (2016–2021), 72 h 44 min (Minutáž: 42–66 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro, Scarlett Estevez, D.B. Woodside, Lesley-Ann Brandt, Rachael Harris, Aimee Garcia, Tricia Helfer, Kayla Ewell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(93)

Obsahy(1)

Když se Pán pekel začne nudit, přestěhuje se do Los Angeles, otevře si tu noční klub a seznámí se s detektivem z oddělení vražd. (Netflix)

Videa (14)

Trailer

Recenze (400)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Diabolský námet nemôže nezaujať. Lucifer výrazne pripomína seriál Castle na zabití. Aj tu je dvojica vyšetrovateľov v rámci ktorej je muž bohémsky, nad vecou a žena so zásadami, rešpektujúca pravidlá. Len teda dostávate nadprirodzenú nadstavbu. Bohužiaľ detektívna časť tvorí 2/3 času a jej úroveň je veľmi podpriemerná. Objaví sa jasný podozrivý, ktorý následne poskytne tip na toho správneho podozrivého. Táto šablóna sa neustále opakuje. Vyšetrovanie je v podstate nutná vyplňujúca vata do ktorej sú skromne dávkované vsuvky z pekla. Bohužiaľ stvárnenie samotného Lucifera mi nesadlo. Často pôsobí ako hlupák a občas pôsobí ako hlučný gay. Ďalším problémom je Lauren German. Jej herectvo zapadá do úrovne Penny z Teorie velkého třesku. Za mňa ultra tuctový seriál, ktorý sľubuje niečo, na čo nemá kapacity. Prekúsať sa prvou sériou bola občas vyložene práca. V dnešnej zlatej ére seriálov niečo také nemá nárok na život v rámci môjho TV sveta. ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Jedinná série, která mě bavila, byla jen ta první. Bohužel se seriál postupem času začal měnit mnohem víc v komedii a došel až tak daleko, kdy to co mělo být vtipný mi už přišlo, spíš trapný. Poslední sérii jsem se už i nutil, abych to vůbec dokoukal. Co podle mě seriál dost ničilo bylo to, že je tu Lucifer vyzobrazený jako kladná postava a to mi prostě k němu vůbec nesedlo. ()

Reklama

MMR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálová bomba. Úžasná jízda plná skvělých hlášek. Hlavní představitel zde je strašně sympatický jak vystupováním, tak vyjadřováním. Jeho humor je prošpikován k dokonalosti. Ostatní postavy také ujdou, třeba takový Malcolm se mi také dost líbil. Nechci spoilerovat, tak se jen nepřímo pochlubím, že jsem určitou věc dokázal odhadnout správně. Jsem velice zvědav, jak se tvůrci popasují s další řadou. Laťku totiž nasadili velice vysoko. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Potenciál námětu je využit tak na 20 %. 1)  Spoiler. Lucifer se přestěhuje do Los Angeles a shodou okolností začíná spolupracovat s vyšetřovatelkou z oddělení vražd. To zní zajímavě a slibuje fajn zážitky. V dalších dílech divák postupně zjišťuje, co Lucifera k tomto kroku vedlo, jak na něj pozemský pobyt působí a co tu vlastně dělá. Děj se rozšiřuje o další postavy z Nebe i Pekla a prolíná se se souběžným policejním vyšetřováním různých případů._____ 2) Nezní to báječně? Pro mne určitě ano. Háček je v tom, že jsem se brzy po začátku začal nudit._____ 3)  Především jednotlivé díly jsou silně repetitivní a připadají mi minimálně o polovinu delší, než by měly být. Postupně jsem se přestal těšit na to, co přijde dál._____ 4)  Silně se mi nelíbil nasládlý blazeovaný projev 38letého Toma Ellise (Lucifer). Měl by být, k čertu, přitažlivý a svůdný a ne slizský a nepříjemný._____ 5)  Spoiler. Policejní vyšetřovatelka nejdříve tupě odmítá myšlenku, že by mohlo jít o skutečného ďábla. Pak ji přijme bez diskuse jako fakt. Potkala ji jedna z nejúžasnějších věcí, která mohla a ona se o ni prakticky vůbec nezajímá. Maximálně se stará o to, aby jí ďábel pomohl vyřešit její případy._____ 7)  40letý Kevin Alejandro (policista Dan) je jediný přitažlivý chlap, kterého jsem zaznamenal._____  8)  Seriál v sobě zahrnuje všechna běžná klišé odpoledních telenovel pro ženy v domácnosti k žehlení. Některé filmové přepisy komiksů se podaří a jiné holt ne. Vydržel jsem deset dílů první řady a pak jsem to vzdal. Když si tak čtu komentář kolegy monologa**, udělal jsem moc dobře. ()

kareen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po zkouknutí uniklého pilotu to vypadá, že jsem si na další seriálovou sezónu našla oddechovou alternativu k Forever. Námětem je to dost podobné, další pohledná mladá policajtka a nadpřirozený chlápek s charisma tak velkým, že jsem ochotná přejít fakt, že ten detektivní případ, co spolu řešili, byl výrazně banální, stejně jako rodinné pozadí hlavní hrdinky. Toma Ellise mám zafixovaného jako poněkud zženštilého barmana Garyho z britcomové Mirandy, ale tady mě tedy moc příjemně překvapil. Lucifer je v jeho podání pohodovej, v podstatě dobráckej týpek s krutopřísnejma hláškama (chlámala jsem se celou epizodu), přímo odzbrojující upřímností a navíc je ještě dost sexy. Těžko hádat jakým směrem se to bude dál ubírat, každopádně se mi často nestává, že bych měla po nějakém pilotu nutkání pustit si to ještě jednou a skoro je mi líto, že musím na další díl čekat nejspíš až na další rok (kdo ví, kdy přesně to FOX nasadí do vysílání). Jasně, je to taková blbinka, ale zatím dost zábavná. ()

Galerie (1 021)

Zajímavosti (116)

  • Jedná se o první epizodu, která má ve svém názvu Lucifera (Tom Ellis). (SONY_)
  • Když Lucifer (Tom Ellis) přistoupí v 10. minutě nad mrtvolu Delilah (AnnaLynne McCord), můžeme zřetelně vidět, jak se jí prohne hrudník jako při dýchání, i přesto, že postava už je podle nehybných očí po smrti. (hrumsrt)
  • Auto, kterým jezdí Lucifer Morningstar (Tom Ellis), je dnes již téměř legendární Chevrolet Corvette C1 z roku 1962. Vůz má poznávací značku FALL1N1, což je přepis anglického slova "fallen", které znamená "padlý". Odkazuje tím na Luciferův původ jako padlého anděla. (Miro_CZ)

Související novinky

Komiksový Sandman má obsazení

Komiksový Sandman má obsazení

29.01.2021

Seriálová adaptace komiksu Sandman od Neila Gaimana má už takřka kompletní obsazení. Kromě postavy Smrti byly oznámeni herci ve všech zbývajících rolích, a úvodní reakce fanoušků na sociálních sítích… (více)

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Reklama

Reklama