Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení

(seriál)
  • Česko Oddělení vražd (neoficiální název) (více)
Trailer
Česko, (2014–2022), 35 h 50 min (Minutáž: 53–70 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Bolek Polívka, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Petra Hřebíčková, Igor Bareš (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(35)

Obsahy(1)

Případy 1. oddělení je kriminální seriál inspirovaný 14 skutečnými případy, které řešili po roce 1989 policisté oddělení vražd na území Prahy. 1. oddělení je elitní útvar, který v posledních letech dosahuje objasněnosti trestných činů okolo 95 %. Jeho příslušníci zasahují, dojde-li k vraždě, pokusu o vraždu, těžkému ublížení na zdraví s následkem smrti nebo dalším nejzávažnějším zločinům.
Spoluautorem scénáře je současný šéf oddělení vražd Josef Mareš. Kriminální seriál Případy 1. oddělení se tak opírá o mimořádnou míru autenticity a přesnosti v popisu policejního prostředí, žargonu i vyšetřovacích postupů. Pro ty je typické, že policisté většinou relativně brzy vědí, kdo je pachatelem. Mnohem těžší ale je dopadnout ho a zločin mu dokázat. Důležitou roli hrají i zdánlivé maličkosti. Způsob pátrání a usvědčení zůstal u všech případů do velké míry zachován.
Jednotlivé epizody jsou inspirovány i mediálně známými případy. Například dopadením sexuálního agresora z Jižního Města, případem vraždy pracovníka televizní stanice, vraždou, kterou si objednal majitel domu, aby se zbavil nepohodlné nájemnice. Máte možnost dozvědět se, jak policisté při dopadení pachatele postupovali, co jim komplikovalo práci, případně jaký museli použít trik, aby ho z činu usvědčili. Čeká vás čtrnáct epizod, čtrnáct skutečných případů. Skutečná kriminálka. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Oxyuranus k tomuto seriálu (13)

Podnájemníci (2022) (S03E01) 

Všech topů strop! Mordparta se vrátila tak, jak nás před šesti lety opustila. Ve velkém stylu. Lehounce pozměněná úvodní znělka mně už hned napověděla, že to bude boží. Vrátily se všechny tváře krom majora Plíška, nové přibyly. Kapitán Netík potěšil, že sem zapadá, a kapitánka Čulíková je prozatím pěkná žena a Korejs je pořád pazneht. Sorry, Míro =D ()

Flaška (2022) (S03E02) 

3. série potvrdila formu! ()

Veteráni (2022) (S03E03) 

Skvělý díl, ve kterém se zase projevilo, že se vyplatí takovýto přemýšlení navíc. Ta úcta, kterou každý, kdo Plíška zná, která mu byla projevována, se dotýkala i mě u televizní obrazovky. A Korejse je mi tě nejak líto a jsem rád, že se vrátil. ()

Exploze (2022) (S03E04) 

Případ v režii mého nejoblíbenějšího operativce kapitána Anděla. Kapitán Pražák mě v téhle série začíná opravdu dost štvát a Korejs pobavil. ()

Řetízek (2022) (S03E05) 

Kapitánka Čulíková dokazuje, že na vraždy patří. Parádní díl, který se řadí mezi nejlepší epizody vůbec. ()

Taxivrah (2022) (S03E06) 

Na téhle epizodě je přesně vidět, jaká je práce mordparty piplačka a jakou pravomoc a prostředky mají. Nejen oni. Proto mi baví se na to dívat! ()

Tramvaj (2022) (S03E07) 

Major Kozák je srdcař. Suprový díl! ()

Střihač (2022) (S03E08) 

Opět jedna z nejlepších epizod. Nová paní ředitelka je pěkná motyka, rýsuje se nám tu nový úhlavní nepřítel. A Korejs válí a líbí se mi, že už s ním 1. oddělení tak nějak počítá. Případy to hrnou dál. ()

Romeo a Julie (2022) (S03E09) 

Případy, vy už tak vysoko postavenou laťku stále přeskakujete! Mně už je normálně blbý se tu nad tím stále rozplývat. Boží! A nová paní ředitelka je taková kráva, že by měla mít svůj vlastní kalendář. ()

Smolař (2022) (S03E10) 

Titerná policejní práce v akci. Kozák suprově vypucoval Pražáka, tak snad se ten už zklidní a divím se, že se ředitelka po Kozákovi nesvezla víc. ()

Spolubydlící (2022) (S03E11) 

Esence mezilidských vztahů v praxi. "Poslyšte, pane Nečada, Vy máte o tomhle bytě ňákej přehled" "Tak možná proto, že nečumím furt na Instagram, ale kolem sebe" ()

Loterie (2022) (S03E12) 

Tak to mě hodně dojalo... ()

Trik (2022) (S03E13) 

Hromadné pálení Korejsova kalendáře zítra na Staromáku. Dopadlo to nad očekávání. Tak sbohem, mé milované Případy. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama