Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Recenze (297)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Proti původnímu Walking Dead je tohle po pilotním dílu zatím dost slabý vývar a pomalý rozběh. Snad se nakonec i tenhle spin-off dočká zběsilých dílů, které můžeme vidět u mateřského TWD. Hlavní postavy se zatím jen líně rozvíjí. Nejvíc mě baví ústřední fetka. 70% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nové postavy, staré příběhy aneb Jak vydělávají filmaři peníze. 1) Původní partu z Walking Dead jsem si zamiloval a fandím jí na rozdíl od mnohých komentátorů. Jistě bych Rickově skupině mohl vytknout leccos, a v komentu k původnímu seriálu to udělám (až seriál skončí), nicméně jsem s nimi vášnivě prožíval jejich otřesná dobrodružství a doufám, že dopadnou inteligentněji, než třeba Losti._____ 2) Tento spin-off a prequel vznikl pro diváky původního seriálu. Očekával jsem tedy, že odpoví na nastolené otázky (původ nákazy, její charakter, způsob léčení). Ani náhodou. Vidíme jenom to, co už důvěrně známe z předchozích sérií - zombíky a zmateně pobíhající civilisty (a vojáky). Hlubší vzhled žádný. Diváka sledování šesti dílů první řady nikam neposune, nic mu nového nepoví. Jen si musí zvykat na nové postavy, pravda, trochu sofistikovanější, než v původní řadě (závislák na drogách je dobrý nápad, stejně jako bývalá a současná manželka). Půvab původního seriálu vidím mj. v tom, že netuším, co se stane a proč se děje to, co se děje. Tady se to děje znovu, ale já už všechno vím a zpomalené reakce "hrdinů" mě iritují._____ 3) Bylo by hezké, kdyby se v závěru původního seriálu setkaly obě skupiny, Rickova i Travisova, v nadějném happy endu, ale obávám se, že se to nestane._____ 4) Komentátor Zeck (například) vytýká původnímu seriálu, že ho tvůrci natahují za účelem zisku. Něco na tom bude, ale proč vlastně vznikl Fear? Tady vidím jenom a výhradně snahu svézt se na oblibě původního seriálu, aniž by tvůrci přinesli něco nového a zajímavějšího._____ 5) Zaujali mě: 24letý Frank Dillane (drogově závislý Nick), 22letý Lorenzo James Henrie (Travisův syn Chris), 40letý Shawn Hatosy (zajatý voják Andrew)._____ 6) 12.7.2016 musím dodat, že druhá řada je výrazně lepší a tak přidávám jednu celou hvězdičku a jsem zvědavý, jak to celé jednou dopadne._____ 7) 4.7.2018 konstatuji, že ve třetí řadě tvůrci opět poskočili ve vypravování a už se téměř vyrovnali původnímu seriálu Walking Dead. Za tuto řadu 4*._____ 8) Ve čtvrté řadě tvůrci zrušili chronologické vyprávění a zavedli několik časových rovin. Neustálé přeskoky mezi nimi sice dramatizují děj, ale snižují srozumitelnost a přehlednost fabulace a, alespoň pro mě, i divácký komfort. Rámování do příběhů televizní reportérky věci neprospělo. ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice to není takovej náhul jako pár posledních řad TWD, ale má to svojí atmosféru, nápady, napětí a nářezovej poslední díl. Takže prozatím silnější 4* s potenciálem na pátou. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

po prvním díle jsem si říkal že je to neuvěřitelně rozvleklá nuda...po třetím díle musím uznat,že na tomhle netradičním pohledu na zombie něco bude a pár dílům dám určitě ještě šanci... ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Spin-off k seriálu The walking dead, kterej nám měl vyobrazit, jak přesně probíhal zrod apokalypsy. Jednoznačně tam bylo to, co jsme v originálním seriálu neviděli. První proměny, chaos, kroky armády a vlády. Stejně to ale mělo poměrně pomalej rozjezd, první díly se musely přetrpět. Jako samostatnej seriál by to mělo asi problémy, tudíž je vidět, že to těžilo z originálu. Postavy hodně nemastný a až v posledním díle se dá někdo pořádně oblíbit. To samý po akční stránce, a v tom to utnou. Mezery z TWD nám to taky neobjasnilo. Necham se ale překvapit, co novýho to může nabídnout v další řadě. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 60 % Pokud to budeme porovnávat s hlavním seriálem TWD, tak ten rozdíl je rapidní. Ale já tomu šanci chci dát, protože přeci je to svět, kde jsem strávil deset skvělých sérií. Zde si asi musím zvyknout na nové lidi, ale zatím mne ta jejich linka moc netáhne. Je ale zajímavé trávit čas s lidmi, kteří byli přímo u zrodu. Uvidíme, jaké budou další řady. 2. série - 70 % Po vlažné první sérii se jedná o celkem příjemnou změnu. Už jsem si na postavy zvykl, příběh je díky hotelu a rozdělení skupiny na části zajímavějším, a konec celkem překvapil. Stále to ale mám spíše jako záplatu k hlavnímu seroši. 3. série - 50 % Stále to beru jako záplatu od hlavního seriálu. Je to stejné jako, když máte rádi hlavní sérii filmů o Harrym Potterovi a koukáte se na Fantastická zvířata. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od série i tvůrců série Walking Dead bych čekal nějaký brutální rozjezd! Bohužel v první sérii se spíše víc kecá a přešlapuje na místě, než jedná. Rozhodně to je škoda, protože tahle značka má na víc! *** 1.série: 55%, 2.série: 70%, 3.série: 80%, 4.série: 70%, 5.série: V očekávání. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

První série se mi líbila hodně a to hlavně tou temnější atmosférou. A i přes menší vlnu kritiky, jsem byl na druhou dost zvědavý. První půlka byla hodně utahaná a zdlouhavá a prakticky se nic velkého nestalo, ale pokud jste se dostali k té druhé půlce tak tam nám tvůrci servírují luxusní nálož , která už se dost podobá Walking Dead feelu. Doufám, že si to takovou laťku udrží i nadalé, jelikož potenciál tahle show stále má. We found this place, and we'll find another. ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

První série zajímavá, příjemné doplnění k Walking Dead. Začátek druhé série mě ale neohromil. Nuda, nuda. Třetí díl druhé série, konečně mě to začíná chytat. 19.9.2016 snižuji hodnocení na tři hvězdy. Po druhé sérii nechávám tři hvězdy, ale nejsem spokojená. Vadí mi nekonzistentní ohrožení ze strany zombíků, jednou před nimi není problém odejít, po druhé se postavy nechají nesmyslně sežrat. A já se ptám proč? Po konci čtvrté série snižuji hodnocení na 2 hvězdy. Tolik logickejch kiksů (ano, vím, že se jedná o zombie seriál) už nezvládám. ()

zombkiler 

všechny recenze uživatele

Shlédnuté první čtyři díly. Čekal jsem oproti Walking Deadu docela průser, to se naštěstí nestalo. Hlavní hrdina, kterého hraje Cliff Curtis působí velmi sympatickým dojmem více než Andrew Lincoln alias Rick. Ač se například v prvním a čtvrtém díle skoro nic neděje a nesetkáme se skoro s žádnými chodícími mrtvolami pořád zde převládá napětí, které nutí se člověka dívat a dát tomuhle seriálu šanci. Zatím je to tak na hraně 70%. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

První dojem? Naprosto mě odradila ta amaterská 11mm kamera... zbytek mě nezajímá... stačí mi jedna nepovedená zombie série... proč točit další z opačného konce?! O_o ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Pokud někomu chyběl dílek skládačky, co se dělo, zatímco byl Rick v nemocnici, tak Fear the Walking Dead to poměrně dobře nastínil. Počátek epidemie i s delším (ne)zombim intrem, završený, dá se říct apokalypsou. Teď bude otázka, jak se poperou s další řadou, jestli půjdou ve stopách původní série, nebo bude hrát ještě třeba armáda nějakou roli. Ta loď ale není špatný nápad. edit 2. série: Toho mamlase Chrise by měl co nejrychleji někdo odpravit. Ten mi pije krev. edit ad. 2. série: spoiler: tak se to konečně povedlo. Padá to do průměru, ale drží se to na pomezí 3-4*. edit 3. série: Po první polovině už tam nemám jedinou oblíbenou postavu, poslední díl byl úplně ujetý, škoda, doufám že indiáni ještě zaútočí a semelou je. Snižuju na průměr a koleduje si to o 2*. edit 5. série: Snižuji hodnocení, s každým dílem problém se dodívat na jednu epizodu v celku. Stále nezajímavé postavy, ty děti to zas dali níž... konec: kráva Madison, suverénně nejhorší postava to dotáhla do konce. Malá Tracy jediné pozitivum. 3x hurá za ukončení seriálu. Aspoň to mělo důstojný konec. (hodnocení za 1. - 8. sérii - konec) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Seriál je pro fanoušky Walking Dead. Takovej bonus, co bylo předtím, než se svět úplně rozložil. Nápady tu jsou, ale místy to dost vázne. Naprosto tragické jsou série 5 a 4. Neustálé filozofování co by kdyby. Je smutné, že seriál, který má takový námět a potenciál někdo zabije naprosto nesmyslně napsanými postavy, které se chovají jako idioti. Nevím jak bych se choval já, ale pochybuju o lidech, že by přemlouvali někoho, aby je nezabíjel, že ho za to bude léčit z chandry a podobně. S přibývajícími sériemi jsem čím dál víc zklamaný, jelikož se to celé motá v kruhu blábolů. Hraje se tu jen o čas diváka. Jedno prvenství asi seriál má. Hlavním hrdinům nic nevyšlo, nic se nepovedlo a všecko dopadlo špatně. Žádné hrdinství, jen zmar a zkáza. 50% ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

První řada nebyla žádný zázrak. Pro fandy WD fungovala jako nucená výplň a pro fanoušky zombie žánru jako zajímavá možnost vidět téma z úplně jiného pohledu. Spin-off svou absencí logiky, sympatických postav a práce s tempem vyprávění stojí svému staršímu bratříčkovi po boku. "Mrtvolné" tempo, protivné postavy, jeden walker za epizodu a ke všemu dějová vata. Úvodní série naštěstí měla příjemnou atmosféru nastupujícího zoufalství a excelentně vygradované finále. Druhá řada se svým konceptem alá "zombie-opera" na vodě mohla uspět. To by ale tvůrci nesměli celý koncept po pár dílech zazdít absolutní imbecilitou valící se ze všech stran. 1. série: 60% ____ 2. série: 40% (Dějově se to nikam neposunulo. Od seriálu upouštím po páté části). ()

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama