Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(96)

Ak vyhráte stotisíc dolárov a stratíte tiket, máte zlú karmu! Ako ju napraviť? Nič nie je stratené, musíte len rýchle odčiniť všetky svoje životné hriechy, spáchané do dnešného dna. To je teória, ktorou sa riadi aj nešťastník Jason Lee ako Earl Hickey, ktorý kamsi zapatrošil vzácny výherný tiket na sumu, ktorá by ho zaručene vytrhla z biedy. Podarí sa mu udobriť s vlastným osudom tak, aby mu osvietil cestu k ukrytému tiketu ešte do uzávierky vyplácania výhier súťaže? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (760)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Sú seriály, ktoré dokážu fungovať stále a stále, bez ohľadu na to, koľko dejových odbočení základná zápletka má, alebo ako sa postavy počas celého diania vyvíjajú. My name is Earl je jeden s týchto seriálov. Bavilo ma to. Na každý diel som sa tešil a partu s Camdenu som si obľúbil. Jason Lee sa objavil vo svojej najvďačnejšej úlohe. Jeho looser snažiaci sa konať dobro je veľmi krásne podaný a vďaka tomu obohatený o veľa vtipných momentov. O ostatných postavách sa vyjadrovať ani nemusím. Nikto mi tam nevadil a po Earlovi som najviac zbožňoval Krabmana. Ten černoch mal skrátka niečo do seba, obhliadnúc fakt, že myslel stále pozitívne a že bol vlastne vytrénovaný špión. Seriál fungoval na princípe zatajovania a objavovania. Keď sa neriešil nejaký problém zo zoznamu, tak sa riešili vzťahy hrdinov, ktoré išli stále hlbšie a hlbšie a dodávali tomu ten správny náboj. Jednoducho to malo za následok , že ste tie postavičky obľúbili. Seriál postupne odhaľoval ich minulosť a robil to podstatne lepšie ako sa to darí trebárs How I Met Yout Mother, kde toho začína byť na môj vkus veľa. Tak veľa že sa tam strácam. Nebyť slabšej tretej série, kde bol Earl vo väzení a v kóme, čo troška dynamiku predošlých sérií brzdilo, bolo by to za plný počet. Takto to je 1 séria 100%, 2 séria 80% 3. séria 60% a 4 séria 80%. Výborná vec, ktorá bohužiaľ skončila neuzatvorená. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Earl mně nikdy nějak nelákal. Když to dávali v TV řikal jsem si že to bude kravina ale nalákal mě na to kámoš jednim dílem a pak to jelo samo od sebe. Rozjel jsem to od prvního dílu a jel jsem nonstop a nemohl jsem od toho spustit oči. Příběh Earla Hickeyho a jeho přátel který se snaží napravit chyby co napáchal vás oslní a bavit vás budou celých dvacet minut. Paradní seriál který jsem omrkl už víc jak třikrát. Rád to omrku zase někdy. Seriál má i skvělý soundtrack, hromada známých songů a songů který jsem si oblíbil ztoho seriálu. Earl je týpek. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Earl je skvělý seriál. Už jen ten námět osloví - vyvrhel Earl objeví karmu, rozhodne se změnit svůj život a snaží se odčinit vše špatné, co kdy komu udělal. Všechna ta ponaučení plynoucí z jednotlivých přečinů jsou přitom sdílena přitažlivou formou, není to nějaká prvoplánová touha vychovávat (jen přikázání "nekuř" a "chovej se ekologicky" mi přišla moc podbízivá). I přes tento bohulibý tón zůstává Earl hlavně komediálním seriálem. V tomto ohledu bezesporu kraluje Randy skvěle zahraný Ethanem Supleem. Ten vás musí bavit, i kdybyste ten seriál z duše nenáviděli. Skvělí jsou též Darnell s Joy... Teprve ve třetí sérii Earl lehce ztrácí dech; vězení se povedlo, co už bylo horší, byla epizoda (resp. půl série) s komatem a Billie, kde to už trošku skřípalo. Čtvrtá série už byla hraniční co do kvality, takže je dobře, že se zatáhlo za záchrannou brzdu a seriál skončil. Nejhorší na (téměř) všech seriálech je, že nevědí, kdy skončit. Respektive tvůrci z nich dalšími pochybnými sériemi chtějí vytřískat poslední pětník. Ano, možná by přišly ještě tři čtyři úspěšné série. Spíše by však došlo k úpadku, kterého by nikdo z nás jistě nechtěl být svědkem. Jen se to mohlo scénáristům donést dříve, aby seriál ukončili lépe než odkazem na další sérii, která nikdy nepřišla... 90% (1. série - 100%, 2. série - 100%, 3. série - 90%, 4. série - 60%) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Sitcom s nezvykle pokřivenými ústředními charaktery, jinak však naprosto tradiční (vizuální humor, absurdní zápletky). Osvěžující pojetí vykreslení postav (všichni veskrze záporní) je moc dobrým nápadem, přesto se i Earl začne občas zvrhávat v klasickou moralitku (a občas až tak moc, že to hraničí s Krok za krokem, fakt!). To se naštěstí nestává moc často, navíc se to týká hlavně Earla s Randym, moje oblíbenkyně Joy tak většinou ze všeho vychází morálkou netknuta. Mno, seriál se ale hodně opakuje, a zápletky jsou čím dál průhlednější. Ale pořád to pobaví. P.S. máte rádi Earla? Zkuste Samanthu Who?. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro jedny feel-good guilty pleasure sitcom o strastech a radostech života amerických rednecků, pro druhé zas geniální satirická alegorie o absurditě morálky a karmy stylizovaná do tuctovýho béčka - pro mě však obojí. Neskutečně inspirativní, motivační, a všehovšudy zábavná televizní limonáda o předsudcích, nevěře, chybě v komunikaci jak mezi kámoši tak členy rodiny, posedlostí workoholismem, alkoholismem, hazardem a krásou, iluzi americkýho snu celkově, a zkrátka issues, který řešíme takřka každodenně - což jsou témata, který [vzhledem k době vzniku] se v seriálech podobnýho ražení [tedy sitcomech pro mainstreamový americký publikum] ještě nevyskytovali. Všehovšudy tak jde o výbornou feel-good pohádku o tom, že i ten největší grázl může mít srdce ze zlata, která svým originálním námětem naprosto překonala svou dobu. Ani nechci vědět, kolikrát jsem tuhle šílenost viděl. Jason Lee a Ethan Suplee jsou nesmrtelný ikony buddy-komedie.... Láska na první pohled a jeden z mála seriálů, který si rád pustím i s geniálním českým dabingem. Nadčasová záležitost! ()

Galerie (401)

Zajímavosti (51)

  • V epizodě se objeví Ford Mustang Hardtop z roku 1965 (ve stavu před renovací představovaný vozem o rok novějším) a Pontiac Firebird Trans Am ročník 1977 Billyho Reeda (Timothy Olyphant). (J.F.B.)
  • V epizodě Tornádo se dozvíme, že modré dveře Earlova (Jason Lee) Chevroletu El Camino jsou získány neprávem při tornádu a na konci dílu je vrátí majiteli. V epizodě Sirotek Earl je ale Earl má na svém autě zpět. (jeandepatch)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama