Reklama

Reklama

Super drbna

(seriál)
USA, (2007–2012), 84 h 25 min (Minutáž: 39–42 min)

Předloha:

Cecily von Ziegesar (kniha)

Hudba:

Transcenders

Hrají:

Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Ed Westwick, Kelly Rutherford, Matthew Settle, Taylor Momsen, Kristen Bell (vypravěč) (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(121)

Do města se vrací Serena van der Woodsenová, která před časem bez rozloučení odjela do internátní školy. Hned po příjezdu začíná tušit, že vše nezůstalo při starém. (oficiální text distributora)

Recenze (309)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ten seriál je moje krev, droga a všechno! Miluji intriky, zhýralost a vypočítavost tak jak ji podává GG:-) Nic mě nedostane tak, jako když proti sobě stojí Blair a Chuck a hrají ty svoje hry. Každým dílem lepší a lepší. Tenhle seriál prohloubil moji lásku k pohyblivým obrázkům ještě víc. Oblíbené postavy: Chuck a Blair. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Na tyhle ultracool a rádoby ze života teenage seriály jsem alergickej. Zaručeně dospělí hrdinové mají na starosti party, jak zaujmout své protějšky a ještě musí být cool, já zapomněl, cool ve své lepší společnosti. Alerickej na fifleny, co maj na starosti jen svuj gesicht. A ten český název mě škrábe po celém těle. Nesmysl, ale... Jo, jsou tam pěkný holky a kluci a dobře to vypadá. 30% max. ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

"You can tell Jesus that the bitch is back" :-) - citována postava Georginy, druhá řada. Hodnocení po čtyřech řadách - i když se s přibývajícím počtem dílů vrší na sebe jedna nepravděpodobná intrika za druhou, stejně na tom ulítávám a život této manhattenské smetánky si nenechám ujít. Jako správný filmový nadšenec (kterým jsou i Lonely Boy a Blair) taky pozitivně hodnotím názvy jednotlivých dílů - namátkou The witches of Bushwick, Damian Darko, The empire strikes Jack nebo The unblairable lightness of being. Pozdější update - viděno komplet (6 řad) a musím dodat, že zvláště poslední dvě už nestály za nic, tvůrci už jen vařily z vody a kujení piklů se stalo tak nepravděpodobným, až to bylo směšné. Přesto nechávám čtyři hvězdičky, po Beverly Hills 90210 to byl jediný další seriál z puberťáckého prostředí, který mě opravdu bavil. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Měl to být pouze předkrm před návratem do Beverly Hills v podání Nové generace. Vlastně až na tu dráždivou kombinaci Lively s Meester jsem na tom dlouhou dobu ani žádné větší lákadlo neviděl, jenže po třech sériích se od toho překvapivě nemůžu odtrhnout a jen potvrzuji, že koncept každý s každým pořád funguje a je skutečně geniální. Váš vysněný pár se totiž na 99% jednou skutečně objeví, chvíli budete na vrcholu blaha, a pak vás tvůrci tvrdě sestřelí na zem a to klidně několikrát za sezónu. Ostatně funguje to už od počátku 90. let. Přepálené finále třetí série prozatímním vrcholem. Doufám, že avizovaný sestup kvality nebude tak dramatický. Nebyl, ale je potřeba se připravit na největší seriálový mindfuck za hodně dlouhou dobu. V tomto ohledu je pátá série skutečně jen pro skalní fanoušky. Za úpadek může i neúčast původních tahounů. Jenny i Vanessa chyběly hodně. Finále možná nedává moc smysl, ale mohlo dopadnout mnohem hůř. Jste chudí a myslíte si, že máte problémy? To jste ještě neviděli problémy těch bohatých! XOXO. S1 - S3: 90% S4: 80% S5: 70% S6: 75% ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych, že si tento typ seriálu oblíbím, ale zdalo se. Gossip Girl je naprosto nezávazná odreágovačka, u které může člověk naprosto vypnout a bavit se. Nehledejte v tom nic jiného - nic jiného tam totiž není. Dívejte se na to uvolnění a garance zábavy je zaručena. Po třech sériích musím o hvězdičku ubrat. Je totiž jedno velké klišé dookola, dost hlavních aktérů (zejména Blake Lively) mě začínají neskutečně štvát, a zjišťuju, že to stále ještě sleduji díky skvělé postavě Chucka Basse, nic jiného tam totiž za zmínku asi vážně není. ()

Galerie (1 246)

Zajímavosti (36)

  • Ve scéně, kdy byl Chuck (Ed Westwick) s Natem (Chace Crawford) v Central Parku a kouřili, říkal Chuck Natovi, že měl ukrást svému otci viagru nebo paxil své matce. To však neodpovídá tvrzení z jiných dílů, kde je uvedeno, že jeho matka zemřela při porodu. (Elena.G.S.)
  • Seriál je založený na stejnojmenné knižní předloze od Cecily von Ziegesar, která se objevila v poslední epizodě 4. série. (tb_23)
  • Autorka knižní série chodila na stejnou střední školu jako dívky v seriálu. (Elena.G.S.)

Související novinky

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

02.04.2020

Reboot populárního seriálu Gossip Girl neboli Super drbna od streamovací služby HBO Max konečně odhalil novou představitelku hlavní postavy. Stala se jí mladá začínající herečka Savannah Smith, která… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Reklama

Reklama