Reklama

Reklama

Super drbna

(seriál)
USA, (2007–2012), 84 h 25 min (Minutáž: 39–42 min)

Předloha:

Cecily von Ziegesar (kniha)

Hudba:

Transcenders

Hrají:

Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Ed Westwick, Kelly Rutherford, Matthew Settle, Taylor Momsen, Kristen Bell (vypravěč) (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(121)

Do města se vrací Serena van der Woodsenová, která před časem bez rozloučení odjela do internátní školy. Hned po příjezdu začíná tušit, že vše nezůstalo při starém. (oficiální text distributora)

Recenze (309)

Ant 

všechny recenze uživatele

Ono je to vcelku hrozná blbost a příběh je samé klišé. Možná proto je to ale taková sranda. Navíc konečně pořádně natočený seriál, kde se při řešení těch jejich banálních problémů nemusíte chytat za hlavu. Prostě kdo neviděl, nepochopí. Ultimate guilty pleasure. Po otravné a únavné 3. řadě jsem nad GG skoro zlomila hůl, ale ještě že jsem tak neudělala. 4. řada je totiž skvělá, svěží zábava a navíc bez upírů. 5. řada - LOL a WTF dohromdy. Druhá polovina řady je fakt scénáristická prasárna. Se divím, že mě to ještě překvapuje. 6. řada: Zhrnu to jen krátce. Logika šla do háje, ale to finále je prostě krásný. Těch 40 minut jsem se bavila a vzpomínala na předchozích pět řad. Je to úžasná tečka za celý seriálem, u které mi povinně ukápla slza. Xo Xo, Gossip Girl. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Pokud v seriálech vyhledáváte drama ve vývoji vztahů, Gossip girl je určena vám; ale i když už se můžete cítit přesyceni podobným stylem vyprávění a nemíníte sledovat další ,,vztahovku" (navíc kde se čistá a opravdová láska hledá velmi těžko), nenechte se odradit povrchním mainstreemovým vzhledem a zkuste přinejmenším velmi povedenou první sérii, která je věru nataženou seriálovou verzí Cruel intentions. V další sérii už překombinované vztahové výměny připomínají vydestilovaný děj telenovel, ale i tak zábava neupadá do kalných vod průměru a stále se drží (byť jen o fous) nad její hladinou. Bohužel třetí série už nemá téměř nic co nového nabídnout a jde o nezábavnou recyklaci toho, co už tu bylo několikrát. Super drbna postupem času ztratí i ten poslední zbytek lesku, který si uchovávala. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tori Black konečně prorazila i mimo videa pro dospělé, to jí moc přeju, navíc hraje zábavněji než Sasha Grey.... moment... cože? Leighton Meester? No, Tori Black bylo určitě mnohem lepší umělecké jméno;) Ale vážně - se zjištěním mého "error in personam" ještě neklesl můj zájem o obraz běhající na obrazovkách "žlutých linek" na trase HK-Praha a zpět pod úroveň, kdy obvykle přemísťuju jack sluchátek ke svým MP3, ale faktem je, že bez zvuku je Gossip Girl kromě úvodních titulků (čímž myslím samozřejmě původní znění, kde do nich mluví Kristen Bell aka už jednou provždy Verča z Marsu) skutečně hodnotnější zážitek:) Děj je kombinací Dynastie, Cruel Intentions a Beverly Hills, ale esteticky je to skutečně pozoruhodná podívaná, a Blake Lively to tady sluší pravidelně tak, že Green Lantern by možná mohl konečně upadnout v zapomnění... BTW Kelly Rutherford snad opravdu nestárne, tahle nymfa je tu přece s námi už od Melrose Place, a to už si zaslouží velký respekt. Ale tady asi pozitivní ohlasy k obsazení skončí, protože pánské části souboru vévodí úlisný gay Ed Westwick, jehož herectví snese srovnání snad jen s pověstnou tvárností Daniela Craiga... který ovšem narozdíl od svého mladšího kolegy nestřídá pouze polohy "povýšený floutek s diamantovým piercingem frenula" s "trpitelem, kterého Ona nechce, a tak se jí bude muset pomstít". A ti ostatní absolutně nestojí za zapamatování. Nedovedu si představit, že by seriál ze života teenagerské smetánky Ňů Jorku mohl být nějak inovativní nebo nedej bože mít nějakou hloubku, ale když dokážu s vypnutým zvukem sledovat nejenom děj, ale i odhadovat jednotlivé repliky (jel jsem jednou s manželkou, tak jsem toho využil pro tento sociální experiment;)), je to možná ještě o něco marnější, než byste čekali. Mě tyhle dekorativní hračky rychle omrzí, ale evidentně jsem v menšině, když to početná divácká obec udržela při životě šest sezón (respektive pět a půl). Ode mě 50%, protože objektivně vzato - je to luxusně se tvářící teror, stále o tomtéž hmmmně, a tím nemyslím "humorně". ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Někdo tohle může brát jako pouze holčičí seriál o ničem, ale pro mě to byla závislost. Každý díl byl něčím, co vzbuzovalo mou zvědavost. Jednotlivé scény na sebe navazovaly a do každodenních strastí se dostávaly i jiné problémy, které se táhly celou sérii. A to je podle mě důležité, napínat diváka. Po celou dobu nás taky samozřejmě zajímalo, kdo že Gossip girl je. Závěr, tedy odhalení, bylo podle mě nedomyšlené, protože to vůbec nesedělo, ale co se dá dělat. A samozřejmě každý seriál jednou skončí. Ale možná to u GG bylo dobře, protože přece jen nekonečný seriál jako je Ulice je už moc. A navíc své postavy ztrácely půvab, evidentně se z nich vycucalo co nejvíc. Co si scénáristé mohli odpustit, bylo o 5 let později.. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Otravná, moderno-výstredná somarina pre dnešné mladé publikum a ich kultúrno-úpadkový rozklad. Presne podľa hesla, čím viac ústupkov v logike uvažovania potlačíte, tým väčší fanúšik sa z vás stáva. No úžas! Tie priblbé reči sú vyslovene na diagnózu. Jasný výsledok dnešnej horúčkovitej doby twilightovskej epochy. ()

Galerie (1 240)

Zajímavosti (36)

  • Upper East Side, kde se děj seriálu převážně odehrává, je čtvrť na Manhattanu v New Yorku mezi Central Parkem a East River, dříve sídlo vysoké buržoazie, nyní místo s nejdražšími nemovitostmi v USA. (tb_23)
  • V 16. epizóde 3. série sa na prehliadke Waldorf objaví svetovo uznávaný dj a producent Deadmau5. (dzalaa)
  • Gossip Girl byl původně zamýšlen jako film s hlavní postavou Blair, kterou měla hrát Lindsay Lohan. (Hal_Moore)

Související novinky

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

02.04.2020

Reboot populárního seriálu Gossip Girl neboli Super drbna od streamovací služby HBO Max konečně odhalil novou představitelku hlavní postavy. Stala se jí mladá začínající herečka Savannah Smith, která… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Reklama

Reklama