Reklama

Reklama

Lucifer

(seriál)
  • USA Lucifer
Trailer
Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (2016–2021), 72 h 44 min (Minutáž: 42–66 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro, Scarlett Estevez, D.B. Woodside, Lesley-Ann Brandt, Rachael Harris, Aimee Garcia, Tricia Helfer, Kayla Ewell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(93)

Obsahy(1)

Když se Pán pekel začne nudit, přestěhuje se do Los Angeles, otevře si tu noční klub a seznámí se s detektivem z oddělení vražd. (Netflix)

Videa (14)

Trailer

Recenze (400)

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Lucifer je pro mě ukázkový seriál jehož neuvěřitelný potenciál (série 1) dovedla ruka scénáristova přes slábnoucí, ale stále koukatelnou 2hou sérii, až téměř na samotné scénáristické dno (série 3). Série 1**** mě bez debat chytla a udělala ze mě fandu seriálu. Originální, zábavné a plné dobrý hlášek. Tom Elis v roli Lucifera takřka geniální (on zkrátka Lucifer je :-D). Vytknout šlo snad jen naivnější detektivní zápletky a postupem času stále stejné opakující se situace, ve kterých kapánek ubývalo i těch "ďábelských" nadpřirozených akcí, na kterých to vlastně stálo. Série 2 *** bohužel v pozvolném slábnoucím trendu pokračovala, i když problémy "božské" rodinky v čele s výbornou matkou v podání Tricii Helfer z ní stále ještě udělaly ucházející zábavu, a to i přes sílící trend všemožného řešení vztahů, které si v ničem nezadalo s jihoamerickou telenovelou. Série 3 se pro mě bohužel zvrtla již v tu v nefalšovanou telenovelu (Esmeralda "hůl hadr" - chyběl tu snad už jen José Armando a osleplá Chloé Decker), která navíc servírovala tak plytké a naivní zápletky, že jsem chvílema přemýšlela na jako věkovou skupinu je vlastně mířeno. Až na pár dílů vymizelo z Lucifera vše co ho dělalo Luciferem - a poslední díl ten průser nezachránil. ()

HoneyBunny

všechny recenze uživatele

Tento komentář píšu ve chvíli, kdy má seriál 666 hodnocení... :-) Beru to jako znamení a hodlám si počkat na celou první sérii. Nicméně pilot má určitý příslib. Předně, za námětem a scénářem k jedné z epizod stojí můj oblíbenec Neil Gaiman - ano, seriál bude odlišný od Gaimanova originálu, ale doufám, že tvůrci budou mít dostatek rozumu a neudělají z toho jen další detektivku a la CSI: Peklo. Což je bohužel hlavní pocit, který z pilotu mám. Ale hej, od toho jsou pilotní díly, aby se vyzkoušelo, co funguje a co ne. Tom Ellis jako Lucifer je moc fajn, ano, se svým sex-appealem je tak trochu sázkou na jistotu, ale Lucifer přeci má být nejkrásnější z andělů, ne? Ellis má naštěstí i skvělý komediální timing a některé z jeho scén (s dcerou policistky, s psycholožkou, s černým raperem) jsou k popukání. Dialogy se tu vůbec povedly. Uvidíme, uvidíme, Lucifera mám určitě v hledáčku. ()

Reklama

URBAN 

všechny recenze uživatele

Lucifer mě upoutal už od svého pilotního dílu, což se stává jen zřídka. Jeho postava je mi velmi sympatická jeho humor a narcismus mě uchvátil, spolu s jeho schopnostmi. Příběh se rozvíjí svižným tempem a jeho "kolegyně" ho skvěle doplnuje je jeho přesným opakem. Celkově tento žánr mě vždy uchvacoval a Lucifer je skvělým zástupcem tohoto žánru. Jediné co mě u tohoto seriálu mrzí je že přibližně v polovině série upadá humor, ale tento seriál má dokonale zpracované postavy a příběh že to je jen malá vada. ( 26.8.16 až 30.8.16/1série ) ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, jak málo lidí shledalo pilot naředěnou satanskou mrdkou. Rovněž mě překvapuje, že nikoho netrápí ono kokotské klišé, kdy se charismatický vošoust s různícím se množstvím nadpřirozenosti přidá k sexy emancipované čubce lokální kriminálky a spolu pak brouzdají po L.A. či New Yorku a řeší vraždy. A to hlavní - vono to mezi nima jiskří, ale na šuk si počkáte několik sérií. Komiks jsem nečetl, neboť mi na něj po pivu a cigaretách nezbývají chechtáky. Zato kolegu Sandmana mám v knihovně zastoupeného v kurevském štosu a už léta si nad ním leštím péro jako amiš nad trakařem plným obilí. Většina ohlasů tvrdí, že komiks Lucifer je v genialitě úměrný Sandmanovi a to je vše, co potřebuji. Pochybuji, že předloha byla smutný kříženec Mentalisty a Buffy, přemožitelky upírů a upřímně se divím, že tenhle tuctový kriminální sranec jakéhokoli fanouška předlohy uspokojil. Loňský Constantine byl ve své sebevědomé béčkovitosti alespoň krvavá a všehovšudy zábavná jednohubka. To Lucifer je jen podbízivej sranec vezoucí se na vlně všech těch Castlů, Mentalistů, Monků, Anatomií lží a Foreverů, které několikrát měsíčně necháme běžet v telce, abychom se necítili tak osaměle při žraní večeře. Po páté epizodě na to seru, jsou tisíce lepších způsobů, jak zabít čas. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Tvůrci měli z pekla štěstí na hlavního představitele, který je charismatický a pohledný. Horší je to však s hláškami jeho postavy, které jsou pekelně nevtipné, protože se pořád točí kolem téhož. Lauren Germanová coby detektiv Deckerová není úplně marná, ale její nehybné monstrózní obočí a botoxové čelo ji do hereckého nebe nevynesou. Po první sérii zůstává Maze jen bezkrevnou vedlejší figurou, která je hříšně nevyužitá. Amadiel s terapeutkou (oba ze seriálu Suits) nejsou o moc víc prokresleni. Základní premisa seriálu je atraktivní, na papíře zní skvěle, ale zůstává zcela nevyždímanou. Jednotlivá vyšetřování jsou navíc strašně nezajímavá a lokace chudé, Lucifer jen občas ďábelsky zamrká nebo někoho odmrští, to je ale pohříchu málo. Není tak divu, že po třech sériích dal Fox seriálu sbohem. [1. série]. ()

Galerie (1 021)

Zajímavosti (116)

  • Ve 12. epizodě 1. série "TeamLucifer" pronese Lucifer (Tom Ellis): "Busy, busy, no rest for the wicked." (volně přeloženo jako: "Stále zaneprázdněný, zkažení si holt neodpočinou"), tím odkazuje na píseň skupiny Cage The Elephant  "Ain't No Rest For The Wicked", která zazněla v první epizodě seriálu, a jejíž název i text pojednává právě o zaneprázdněnosti, kvůli které nemohou zkažení odpočívat. (Miro_CZ)
  • Dne 11. května 2018 se stanice Fox rozhodla seriál kvůli nízké sledovanosti po třech řadách zrušit. Zrušení Lucifera ze strany stanice Fox vyvolalo mezi fanoušky na internetu velký ohlas, do kampaně o záchranu seriálu se vložili i herci. Dne 15. června 2018 oznámila společnost Netflix, že po dohodě s producentem seriálu Warner Bros. Television objednala čtvrtou řadu seriálu. Desetidílná série byla zveřejněna na Netflixu 8. května 2019. O měsíc později zveřejnili tvůrci Lucifera, že Netflix objednal navazující pátou řadu, která seriál bude uzavírat. (Will_X)
  • Keď Lucifer na adresu hudobníka v 80.tych rokoch prehlási: „Chlapi s očnými linkami, vážne? Čo si to, sakra, mysleli!" naráža na svoju vlastnú postavu, kde ešte pod vedením Foxu nosil v seriáli čierne očné linky aj Tom Ellis. (SaraSoldier)

Související novinky

Komiksový Sandman má obsazení

Komiksový Sandman má obsazení

29.01.2021

Seriálová adaptace komiksu Sandman od Neila Gaimana má už takřka kompletní obsazení. Kromě postavy Smrti byly oznámeni herci ve všech zbývajících rolích, a úvodní reakce fanoušků na sociálních sítích… (více)

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Reklama

Reklama