Reklama

Reklama

Nemocnice New Amsterdam

(seriál)
  • USA New Amsterdam
Trailer
USA, (2018–2023), 64 h (Minutáž: 43–54 min)

Tvůrci:

David Schulner

Předloha:

Eric Manheimer (kniha)

Hrají:

Ryan Eggold, Freema Agyeman, Janet Montgomery, Jocko Sims, Anupam Kher, Tyler Labine, Clifton Davis, Cindy Cheung, Zabryna Guevara, Lisa O'Hare, Gary Perez (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(89)

Seriál čerpá inspiraci z Bellevue, což je nejstarší veřejná nemocnice v Americe. Hlavní hrdina – nadaný a okouzlující doktor Max Goodwin – byl čerstvě zvolený do čela nemocnice. Je rozhodnutý zde odstranit veškerou byrokracii a zajistit špičkovou zdravotní péči pro všechny. Jak toho může dosáhnout právě on? Doktoři a ostatní personál už tohle všechno slyšeli mnohokrát. Goodwin se však nechce vzdát a pokusí se vdechnout nemocnici nový život. Jde totiž o jediné místo na světě, kde jsou schopni léčit pacienty s ebolou, vězně z jedné z nejhorších věznic na světě a např. prezidenta USA pod jednou střechou. Goodwin chce nemocnici vrátit na výsluní a zajistit jí stálé místo na mapě. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele Rozmarýna k tomuto seriálu (1)

Nemocnice New Amsterdam (2018) 

Dobře se na to dívá, ale je to strašná blbost. Už vidím, jak ve velké nemocnici chodí ředitel (Max) v lékařských kalhotech a košili, běhá po celé nemocnici a kontroluje každého pacienta, což by nedělal ředitel ani v malé nemocnici a už vůbec ne těžce nemocný ředitel. Naproti tomu lékaři chodí v civilu a bílém nezapnutém plášti. Kdykoliv jim dovezou jakéhokoliv pacienta, volají lékaři "Zavolejte Maxe". Sami asi léčit neumí. Opravdová bomba: "Pacientka má celulitidu a mykózu, uděláme odběr krve". V nemocnici mají prakticky jen pohotovost a všichni pacienti se léčí na pohotovosti. Onkolog léčí na pohotovosti, neurolog taky, dokonce i kardiolog. Ale kardiolog má navíc operační sál a onkoložka místnůstku pro 4 pacienty s kapačkou chemoterapie. Mají tam asi tak 5-6 doktorů, kteří jsou primáři, ale žádní další lékaři, jen sem tam rezident. Na pohotovosti zruší čekárnu a všichni pacienti jsou ukládáni přímo na lůžko na pohotovosti, i když je pak pošlou třeba domů. Nechce Vám pojišťovna zaplatit plastiku povislé kůže na pažích po zhubnutí? Nevadí, napíšeme, že máte rakovinu. V té nemocnice nevládne socialismus, ale přímo komunismus. Ředitel nemocnice obchází holiče, kam chodí černoši, učí ty holiče měřit tlak, dá mu léky na tlak a holiči měří zákazníkům tlak a ordinují a přidělují jím léky na tlak. Prostě kupa nesmyslů. ()

Reklama

Reklama