Reklama

Reklama

Fresh Prince

(seriál)
  • USA The Fresh Prince of Bel-Air
USA, (1990–1996), 55 h 14 min (Minutáž: 20–24 min)

Scénář:

Michael Soccio, John Ridley, Jenji Kohan, Jeff Pollack, Larry Wilmore (více)

Hrají:

Will Smith, James Avery, Alfonso Ribeiro, Tatyana Ali, John Amos, Tyra Banks, Nia Long, Jenifer Lewis, Glenn Plummer, Will Sasso, Sarah Buxton, Daryl Mitchell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(148)

Obsahy(1)

Chudý mladík Will se nastěhuje ke svým bohatým příbuzným, kteří žijí v jedné z nejdražších čtvrtí Los Angeles. Působí jako rušivý element ve snobské rodině, kde jsou snad všichni slušní a nedělají nic zajímavého. Prostě si jdou podle svého denního programu a žijí onen "spořádaný a klidný život". A to má právě přistěhovalec Will změnit a taky se mu to daří... (Pumiiix)

(více)

Recenze uživatele Likan7 k tomuto seriálu (10)

Fresh Prince (1990) 

Je zajímavé, že Fresh Prince je nejlepší na svém konci. Celý seriál stojí na Smithovi, o tom žádná, jenže samotný Will byl v prvních sezónách až moc mladej. O to víc se v posledních dvou sériích utrhl z řetězu a dokázal svou genialitu pro situační humor, který má opravdu nenapodobitelný a jedinečný. S postupujícími díly se se Smithem vyřádil ale i Alfonso Ribeiro, jehož Carlton si kradl většinu scén pro sebe. Jasně, kluci pochopili, že diváci chtějí jejich absurdní situace zahrávat do ještě absurdnějších závěrů, ale o to vtipnější pak jejich talent byl. Fresh Prince nikdy nebyl geniální seriál, byl seriálem mého dospívání a teď s mým trochu objektivnějším pohledem dost často vycházel do ztracena, ale to nic nemění na tom, že čím byl Smith starší, tím byl vtipnější, hvězdnější a mě bavil... Stejně jako strýček Phil, Carlton, Ashley, ze začátku otravná, ale ke konci dokonalá Hilary, "G" a i Viv, které přeobsazení hodně ublížilo, ale nakonec i ona to zvládla se ctí. Díky rodinko Banksových! ()

Série 1 (1990) (S01) 

Když jsem byl malý, připadal mi Fresh Prince téměř až geniálně vtipný. Nojo, ne všechno je takové, jaké nám v dětství připadá. Zachraňuje to Smith, který je trhle skvělej, ale zatím je to spíš taková oťukávací série. Ostatní postavy si toho moc nedovolují. ()

Série 2 (1991) (S02) 

Zachraňuje to Will, který drží seriál nad vodou. A konečně se začali projevovat i ostatní postavy, které mají často vhodnější komediální talent, než Smith. ()

Série 3 (1992) (S03) 

Stále jedeme na standartu a kvalitách seriálu, kterých si drží od první série. Nebýt často vtipnějšího Ribeira a Marcella, byl by Fresh Prince ještě více ucházející. ()

Takoví jsme byli (1993) (S03E23) 

Recyklace povedených scén na konci třetí série? ()

Série 4 (1993) (S04) 

Odchodem Janet Hubert-Whittenové seriál určitě utrpěl. Její teta Viv byla určitě hezčí a v seriálu přirozenější. Není náhoda, že prakticky v celé čtvrté sezoně je teta Viv velmi okrajovou postavou, která se moc neprojevuje. Její nová představitelka Daphne Maxwell Reid není ani zdaleka tak krásná, a už vůbec je nadaná pro situační komedii. Tenhle nedostatek ale naplno vynahrazuje Smith, který se konečně rozjel do té formy, kterou si pamatuju na Supermaxu. ()

Série 5 (1994) (S05) 

S přehledem zatím nejlepší sezóna. Smith dospěl do stádia génia, kterého si pamatuju ze svých mladých let ze Supermaxu. Přehrává, utrhl se ze řetězu a seriálu to prospělo. Některé díly jsou dokonalé. ()

Tak to bychom měli (1996) (S06E19) 

Šest řad už je pěkná řádka dílů. Šest let je pořádná doba. Seriál se blíží ke svému závěru a Smith dokazující v posledních sériích svou genialitu, nám ukazuje na rozloučenou zákulisí seriálu. Takhle mají vznikat speciály! ()

Související novinky

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Mizera Smith v CIA

Mizera Smith v CIA

23.03.2006

Kdysi mu možná nikdo neřekl jinak než Fresh Prince a jeho poznávacím znamením byl mizerovský kumpán Martin Lawrence, ale dnes je Will Smith v jednom kole s třemi rozdělanými projekty v zádech. Dalším… (více)

Reklama

Reklama