Reklama

Reklama

Fresh Prince

(seriál)
  • USA The Fresh Prince of Bel-Air
USA, (1990–1996), 55 h 14 min (Minutáž: 20–24 min)

Scénář:

Michael Soccio, John Ridley, Jenji Kohan, Jeff Pollack, Larry Wilmore (více)

Hrají:

Will Smith, James Avery, Alfonso Ribeiro, Tatyana Ali, John Amos, Tyra Banks, Nia Long, Jenifer Lewis, Glenn Plummer, Will Sasso, Sarah Buxton, Daryl Mitchell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(148)

Obsahy(1)

Chudý mladík Will se nastěhuje ke svým bohatým příbuzným, kteří žijí v jedné z nejdražších čtvrtí Los Angeles. Působí jako rušivý element ve snobské rodině, kde jsou snad všichni slušní a nedělají nic zajímavého. Prostě si jdou podle svého denního programu a žijí onen "spořádaný a klidný život". A to má právě přistěhovalec Will změnit a taky se mu to daří... (Pumiiix)

(více)

Zajímavosti (22)

  • Česká premiéra seriálu proběhla na kabelové stanici SuperMax a to v roce 1997. Následně byl seriál se stejným dabingem na přelomu milénia odvysílán na Nově a po letité pauze zreprízován na stanici Smíchov a Prima Cool. (Jack_6428)
  • Řidič taxíku v úvodních titulcích je Quincy Jones, výkonný producent pořadu. (Illuminare)
  • Sherman Hemsley se v seriálu objevil v roli dvou různých postav. Jednou jako soudce Carl Robertson a později v camo roli jako George Jefferson. (Illuminare)
  • Adresa Banksových je 805 St. Cloud Road. (Illuminare)
  • Kvůli neshodám mezi Willem Smithem, producentem a Janet Hubert-Whitten byla nucena Janet Hubert-Whitten v roce 1994 ze seriálu odejít. Od 4. sezony ji tak nahradila Daphne Maxwell Reid. (Illuminare)
  • Will (Will Smith) se narodil 3. 7. 1973, Carlton (Alfonso Ribeiro) 4. 8. 1974. Philip (James Avery) slaví narozeniny 30. ledna a Hilary (Karyn Parsons) 18. srpna. (Illuminare)
  • Jméno postavy Will Smith je v serialu zkratka jména Williem, kdežtko v reálném životě se Will jmenuje celým jménem Williard Smith. (Illuminare)
  • Podľa seriálu bola vytvorená špeciálna edícia basketbalovej obuvi: Air Jordan 5 "Fresh Prince" a Air Jordan 5 Retro "Bel Air". (maestrotatum)
  • Počas karantény spôsobenej vírusom COVID-19 sa stretlo ústredné obsadenie seriálu po tridsiatich rokoch od začiatku natáčania prostredníctvom sociálnej siete Snapchat, kde herec Will Smith natáča krátke skeče. Herci Alfonso Riberio, Tatyana Alí, Karyn Parsons, Joseph Marcell, DJ Jazzy Jeff, Daphne Maxwell Reid a Will Smith si pripomenuli seriál krátkymi ukážkami doplnenými o ich vlastné komentáre a pocity z natáčania. Taktiež si spoločne uctili pamiatku už zosnulého Jamesa Averyho. (maestrotatum)

Fresh Prince - Will v hlavní roli (1993) (epizoda) (S04E06)

  • V scéne, kde Will Smith predstúpi pred súd a povie: "I’m from west Philadelphia born and raised on the playground is where i spent most of my days," ide o odkaz na titulnú pieseň seriálu, ktorú aj naspieval. (maestrotatum)

Související novinky

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Mizera Smith v CIA

Mizera Smith v CIA

23.03.2006

Kdysi mu možná nikdo neřekl jinak než Fresh Prince a jeho poznávacím znamením byl mizerovský kumpán Martin Lawrence, ale dnes je Will Smith v jednom kole s třemi rozdělanými projekty v zádech. Dalším… (více)

Reklama

Reklama