Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

„Znáš ten typ člověka, který dělá jen samé špatné věci, a pak se diví, že jeho život stojí za houby? To jsem byl já. Pokaždé, když se mi přihodilo něco dobrého, za rohem už čekalo něco zlého: karma. Tehdy jsem si uvědomil, že se musím změnit. A tak jsem si sepsal seznam všech špatností, co jsem kdy spáchal, a všechny chyby jednu po druhé napravím. Snažím se být lepším člověkem. Jmenuju se Earl.” Tak začíná slavný americký sitcom o drobném zlodějíčkovi a podvodníkovi z maloměsta, který sice vyhrál značné peníze v loterii, ale vítězný los ztratil, když ho srazilo auto. Podaří se mu všechno napravit? (TV Prima)

(více)

Recenze (761)

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

I keď verím na karmu, sledovanie blbých a negatívnych ľudí mi nerobí dobre. To, čo malo byť vtipné, pre mňa bolo niekedy primitívne, a udalosti často predvídateľné. Iba som čakala, kedy mu niekto na tom zozname povie: screw you and your stupid list. Prišlo mi nerealistické, že všetci mu boli takí zhovievaví. A opakované hit&run, ešte prvé tri sa dali zožrať, ale ostatné iba kričali po nedostatku kreatívnosti, aj keď by vsádzali na-princíp opakovania zdôrazňuje pointu. No ale napokon, to predsa len také zlé nebolo (hlavne kvôli Cataline). Celkom fajn oddychovka. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

1. série Takový pohodový oddechový komediální seriál. Earl je zlodějíček, který objevil karmu, sepsal všechny své lumpárny na papír a snaží se každou z nich napravit. A pokud náhodou si dá pauzu nebo nechce něco napravit, karma si ho ihned najde a dá mu to pocítit. Velice se mi 1. série líbila, baví mě to a neustále si musím pouštět další a další díly. 2. série je vlastně hodně podobná té první, pořád Earl plní věci ze svého seznamu, pořád je tam spousta vtipných momentů, možná je však v této sérii trošku více záběrů kdy se vracíme do minulosti. Pořád ale perfektní jako první série. A nejlepší epizoda druhé série jednoznačně "Hráli jsme v seriálu" (Our "Cops" Is On!). Ve 3. sérii nastane mnoho zvratů. První polovina série se odehrává ve vězení, už to chtělo nějakou změnu a vězení je dobrý nápad. Druhá polovina série už je ovšem trošku slabší, Earl je několik epizod v komatu, takže se tam nic moc neděje a poslední díly jsou věnované vztahu Earlovi a jeho ženě, což taky nebylo až tak dobré. 4. série tu hodnotím se zpožděním, už si tolik nevybavuju o čem to přesně bylo, ale ta série byla fajn. Také jsme se konečně dozvěděli pravdu o Krabákovi. Jen škoda, že seriál nemá žádný konec, určitě by si ho zasloužil. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Earl je skvělý seriál. Už jen ten námět osloví - vyvrhel Earl objeví karmu, rozhodne se změnit svůj život a snaží se odčinit vše špatné, co kdy komu udělal. Všechna ta ponaučení plynoucí z jednotlivých přečinů jsou přitom sdílena přitažlivou formou, není to nějaká prvoplánová touha vychovávat (jen přikázání "nekuř" a "chovej se ekologicky" mi přišla moc podbízivá). I přes tento bohulibý tón zůstává Earl hlavně komediálním seriálem. V tomto ohledu bezesporu kraluje Randy skvěle zahraný Ethanem Supleem. Ten vás musí bavit, i kdybyste ten seriál z duše nenáviděli. Skvělí jsou též Darnell s Joy... Teprve ve třetí sérii Earl lehce ztrácí dech; vězení se povedlo, co už bylo horší, byla epizoda (resp. půl série) s komatem a Billie, kde to už trošku skřípalo. Čtvrtá série už byla hraniční co do kvality, takže je dobře, že se zatáhlo za záchrannou brzdu a seriál skončil. Nejhorší na (téměř) všech seriálech je, že nevědí, kdy skončit. Respektive tvůrci z nich dalšími pochybnými sériemi chtějí vytřískat poslední pětník. Ano, možná by přišly ještě tři čtyři úspěšné série. Spíše by však došlo k úpadku, kterého by nikdo z nás jistě nechtěl být svědkem. Jen se to mohlo scénáristům donést dříve, aby seriál ukončili lépe než odkazem na další sérii, která nikdy nepřišla... 90% (1. série - 100%, 2. série - 100%, 3. série - 90%, 4. série - 60%) ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Earl Hickey (Jason Lee) sepíše seznam všech špatných věcí, kterých se dopustil na lidech ze svého okolí a snaží se je napravit. Earlovi při tom pomáhá jeho věčně hladový a přitroublý bratr Randy Hickey (Ethan Suplee). Beau Bridges jako jejich otec Carl Hickey s černovlasou parukou neměl chybu a je škoda, že nehrál ve více dílech. Zhlédnuto 96 epizod z 1. až 4. sezóny. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Prvá séria (85%) milo prekvapí svojou originalitou a "inými" postavami. Je síce pravda, že za týmto odlišným štýlom rozprávania sa vždy skrýva ponaučenie (často banálne), no nikdy neprekáža a tak ide celkovo o veľmi pohodové a úsmevné príbehy. Druhá séria (90%) už nie je len úsmevná, scenár je tak prepracovaný, že mnohokrát sa na niektorých hláškach budete smiať ešte na druhý deň. Všetky postavičky tvoria úžasnú partiu (pri tejto sérii som si konečne obľúbil Joy a tú jej nevymáchanú hubu, ktorá produkuje najlepšie hlášky). Navyše atmosféra oproti prvej sérii takisto nepoľavila, takže ide stále o rovnakú pohodu. Najlepšia epizóda vôbec- Cops. Tretia séria (80%) už nemá tak vtipné a prepracované príbehy (donekonečna to ísť nemohlo), no nemožno jej odoprieť veľkú dávku odvahy: Prvá polovica série sa totižto presunie do väzenia, kam sa dostane Earl pri svojej snahe konať dobré skutky a v druhej polovici je Earl v kóme, kde žije vo svojom televíznom svete, takže originalita tohoto seriálu asi nepozná hranice a ešte stále je na čo sa pozerať. Štvrtá séria (75%) sa vracia k úplným začiatkom a namiesto originality tretej série sa vracia neskutočne pohodová atmosféra prvých dvoch. Kvalitou je však táto séria kvôli zopár menej vydareným častiam o čosi nižšie, no stále je to na takej úrovni, že si človek každú novú časť užíva. Preto je len škoda, že bol seriál stopnutý, navyše po časti ktorá si pýtala pokračovanie. Celkovo (85%) ide o najpohodovejší seriál (plus je bez namixovaného smiechu), ktorý som mal možnosť vidieť a ku ktorému sa zakaždým rád vrátim. ()

Galerie (404)

Zajímavosti (53)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama