Reklama

Reklama

Super drbna

(seriál)
USA, (2007–2012), 84 h 25 min (Minutáž: 39–42 min)

Předloha:

Cecily von Ziegesar (kniha)

Hudba:

Transcenders

Hrají:

Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Ed Westwick, Kelly Rutherford, Matthew Settle, Taylor Momsen, Kristen Bell (vypravěč) (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(121)

Do města se vrací Serena van der Woodsenová, která před časem bez rozloučení odjela do internátní školy. Hned po příjezdu začíná tušit, že vše nezůstalo při starém. (oficiální text distributora)

Recenze (309)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se říká guilty pleasure - je to něco, o čem bych měla před přáteli problém přiznat, že se na to dívám :). Ano, je to po mnoha směrech děsná blbost a po náhodném shlédnutí několika málo dílů v autobuse Student Agency jsem seriál odsoudila jako neskutečnou trapárnu, ovšem když jsem mu dala ještě jednu šanci, byla jsem docela překvapená. I když se mě svět bohatých a rozmazlených amerických fracků v nejmenším netýká, baví mě sledovat jak tihle lidi žijí. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Vidět svět tak nechutně bohatých lidí, že jim prostě musíte závidět, je opravdu zajímavé, protože jak známo, i multimilionářská dítka mají své problémy. Máme tu sice dost nesympatickou Serenu a Jenny, na druhé straně jsem okouzlena Blair, Chuckem a tátou Dana (ten chlap je víc sexy než většina zbylých mužských postav). Kdopak je asi tou drbnou? Update září 2017: Po hodně dlouhé době jsem v sobě našla dost disciplíny na dokoukání. Zápletky se pochopitelně všemožně opakují, Serenu střídavě zbožňujete či nenávidíte, sympatie u Blair a Chucka ale zůstaly a epilog mi udělal upřímnou radost. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Pilot mě navnadil a mile překvapil, nicméně další 3 díly už měly sestupnou tendenci ve smyslu kvality. Ještě navíc se k tomu přidal i fakt, že já vlastně nemám vůbec rád příběhy prachatých mladých idiotů, kteří nevědí co se životem, ve kterém mají toliko možností jak se uplatnit. Všechno je zde lesklé, krásné a nablískané a mě se z toho postupem času začalo dělat poněkud špatně. Po 4 dílech hodnotím jako přihlouplé a poměrně nudné "drama" pár zazobanců, co nevědí jak říct tátovi, že chtějí jinam na školu, protože se bojí o své milionové konto. Smutné! Plusové body jsou i za Taylor Momsen, která je parádní :-) 4/10! A projekce ukončena :-) ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Takové jedno zkouškové vás zavede k tolika seriálům.. Tento má ovšem všechno, co pro vyčištění hlavy, v průběhu těžké snahy dohnat celý proflákaný semestr, člověk potřebuje. Drsná realita americké high school, elita z Manhattanu, 'lonely boy' Dan z Brooklinu, krásná Serena snažící se napravit svou nemilou pověst, mrcha Blair, dokumentaristka Vanessa, rádobynávrhářka Jenny a až neskutečně typická postava Chucka Basse, charismatického záporáka s dobrým srdcem uvnitř. Tisíce klišé, milion zvratů, stovky limuzín, tuny hustého oblečení a hlavně obrovský propletenec vzájemných vztahů mezi dalšími a dalšími postavami, který nemá sebemenší šanci uniknout webovkám tajné neznámé gossip girl! Ne, nic nového či závratného od seriálu rozhodně nečekejte, ale věřte, že minimálně první dvě série se člověk většinu času téhle high school šílenosti docela baví a každé "xoxo, your gossip girl" láká pustit si další díl :))) ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Ono je to vcelku hrozná blbost a příběh je samé klišé. Možná proto je to ale taková sranda. Navíc konečně pořádně natočený seriál, kde se při řešení těch jejich banálních problémů nemusíte chytat za hlavu. Prostě kdo neviděl, nepochopí. Ultimate guilty pleasure. Po otravné a únavné 3. řadě jsem nad GG skoro zlomila hůl, ale ještě že jsem tak neudělala. 4. řada je totiž skvělá, svěží zábava a navíc bez upírů. 5. řada - LOL a WTF dohromdy. Druhá polovina řady je fakt scénáristická prasárna. Se divím, že mě to ještě překvapuje. 6. řada: Zhrnu to jen krátce. Logika šla do háje, ale to finále je prostě krásný. Těch 40 minut jsem se bavila a vzpomínala na předchozích pět řad. Je to úžasná tečka za celý seriálem, u které mi povinně ukápla slza. Xo Xo, Gossip Girl. ()

Galerie (1 246)

Zajímavosti (35)

  • Ve scéně, kdy byl Chuck (Ed Westwick) s Natem (Chace Crawford) v Central Parku a kouřili, říkal Chuck Natovi, že měl ukrást svému otci viagru nebo paxil své matce. To však neodpovídá tvrzení z jiných dílů, kde je uvedeno, že jeho matka zemřela při porodu. (Elena.G.S.)
  • Na základě seriálu byla vydána kolekce oblečení „Gossip Girl by Romeo and Juliet Couture“. Za projektem stojí společnost Romeo and Juliet Couture, která se spojila s firmou CW. Kolekce odpovídá osobitému stylu hlavních postav seriálu Sereny Van Der Woodsen (Blake Lively) a Blair Waldorf (Leighton Meester). (tb_23)

Související novinky

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

02.04.2020

Reboot populárního seriálu Gossip Girl neboli Super drbna od streamovací služby HBO Max konečně odhalil novou představitelku hlavní postavy. Stala se jí mladá začínající herečka Savannah Smith, která… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Reklama

Reklama