Reklama

Reklama

Super drbna

(seriál)
USA, (2007–2012), 84 h 25 min (Minutáž: 39–42 min)

Předloha:

Cecily von Ziegesar (kniha)

Hudba:

Transcenders

Hrají:

Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Ed Westwick, Kelly Rutherford, Matthew Settle, Taylor Momsen, Kristen Bell (vypravěč) (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(121)

Do města se vrací Serena van der Woodsenová, která před časem bez rozloučení odjela do internátní školy. Hned po příjezdu začíná tušit, že vše nezůstalo při starém. (oficiální text distributora)

Recenze (309)

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Jeden pohľad: Zo začiatku som mala obrovský problém s týmto seriálom. Otrasné a slizké charaktery, neskutočne veľa paradoxov v každom dieli, kvázi smotánka, ktorá nemá v hlave nič (okrem najnovších drbov, intríg a nekonečných odplát). Je mi odporné, čo "všetko sa tu deje" a čoho "všetkého sú ľudia schopní"... Nerozumela som tej logike - vznikne obrovský problém, ktorý sa (skôr či neskôr) týka každého a z ktorého sú všetci posratí, avšak nakoniec ho nikto nerieši a problémik odíde skôr ako sa objavil. Zámerná manipulácia s divákom na prilákanie (neskôr udržanie) jeho pozornosti. Druhý pohľad: Napriek tomu všetkému, čo ma odrádzalo a nútilo pozerať sa na to s opovrhovaním, bolo tu niečo, čo ma lákalo pozerať ďalšiu časť. Ťažko to teraz vysvetlím. Zhrnutie: Dobré na pobavenie a relax (aj keď sa často nechápavo usmievate a rozmýšľate wtf?). A najväčším pozitívom je pre mňa herecké stvárnenie a úloha Matthew Settla. Odpad si to nezaslúži, no asi aj tie tri hviezdy sú trošičku nadnesené, no u mňa určite lepšie ako O.C. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Drb = myšlenka, určitý názor, který někdo, a ani ne zase tak dlouho, předtím, než se skutečně stal drbem, řekl do světa jakémusi přenašeči. Ten zprávu pro něj určenou přelouskal a ihned za rohem řekl někomu jinému, kde omylem (a někdy i schválně) zaměnil jedno písmeno. Někdy stačí skutečně jenom a nebo i. Takhle ten člověk, co původní myšlenku, nebo názor řekl, se do hodiny dozvídá naprosto žhavou zprávu, která slovně souhlasí maximálně s písmeny a nebo i. No a o tom je svět drbů, kterých je tento seriál obklopen a nedokážu pochopit, že se na něj dokáže kdejakej chlap dívat. Proto to tady balim, otevírám lahváč a jdu dokoukat Bayern s Manchesterem. (3/10) ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

S počtem řad už se to opět přehání, ale mám tenhle seriál ráda. Nic světoborného a fascinujícího, ale krásná oddechovka plná módy a NY a "drbů" s příjemnými herci. Zvláště pro mě z těch všech asi nejvíce talentovaná tam je Leighton Meester. A taky mám kromě její postavy ráda i postavu Dana. Asi dvě nejoblíbenější z celého seriálu. A ne nepřestanu se na to dívat i kdyby přidali ještě klidně další dvě řady (což řekněme si, je vcelku reálné, i když nevím o čem by už byly). 18.12.2012 Konec 6. série: No tak fajn..to finále musím uznat bomba...celou dobu si člověk říkal kdo je gg, já si jednu chvíli myslela, že je to třeba Jenny, nebo Eric nebo i Dorotha...ale Dan???? Seriously? To mě ani jednou nenapadlo. Ale fakt je ten, že tohle nemohl nikdo čekat, takže finále bylo naprosto překvapivé. A taky konečně objevení Kristen Bell, která celou dobu propůjčovala Gossip girl svůj hlas bylo vcelku vtipné, sice nevím, co tam dělala Rachel Bilson, ale mám ji ráda, tak nevadí. Ale k tomu konci potom jakože "po 5. letech" už mám silné výhrady. To už tam nemělo být...naprosto zbytečný happyending. Ale když teda shrnu všech 6 řad, tak jo..na ty 4* to má...někdy to sice už bylo slabší, jindy zase zajímavější a napínavější, k tomu ta móda, příjemní herci...jsem ráda, že jsem se na tenhle seriál dívala. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Vidět svět tak nechutně bohatých lidí, že jim prostě musíte závidět, je opravdu zajímavé, protože jak známo, i multimilionářská dítka mají své problémy. Máme tu sice dost nesympatickou Serenu a Jenny, na druhé straně jsem okouzlena Blair, Chuckem a tátou Dana (ten chlap je víc sexy než většina zbylých mužských postav). Kdopak je asi tou drbnou? Update září 2017: Po hodně dlouhé době jsem v sobě našla dost disciplíny na dokoukání. Zápletky se pochopitelně všemožně opakují, Serenu střídavě zbožňujete či nenávidíte, sympatie u Blair a Chucka ale zůstaly a epilog mi udělal upřímnou radost. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Zpočátku teenage výplach, kterému není rovno, postupem času drama jako blázen. Gossip Girl nezastírá, že je povrchním náhledem do života mladých a zazobaných puberťáků, naopak se v tom náramně vyžívá a každý díl pomalu ale jistě odkrývá, že se za prvoplánovým pozlákem skrývá víc, než se na první pohled zdá. Pro ty, co měli rádi Beverly Hills a hledají alternativu, v níž si každý musí projít vztahovým peklem, naprosto ideální. ()

Galerie (1 240)

Zajímavosti (36)

  • 22. díl 3. série, kdy byl postřelen Chuck Bass (Ed Westwick), se odehrával v Praze v ulici Perlová, neslavně známé díky prostitutkám. (Reesam)
  • V 16. epizóde 3. série sa na prehliadke Waldorf objaví svetovo uznávaný dj a producent Deadmau5. (dzalaa)

Související novinky

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

02.04.2020

Reboot populárního seriálu Gossip Girl neboli Super drbna od streamovací služby HBO Max konečně odhalil novou představitelku hlavní postavy. Stala se jí mladá začínající herečka Savannah Smith, která… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Reklama

Reklama