Reklama

Reklama

Lucifer

(seriál)
  • USA Lucifer
Trailer
Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (2016–2021), 72 h 44 min (Minutáž: 42–66 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro, Scarlett Estevez, D.B. Woodside, Lesley-Ann Brandt, Rachael Harris, Aimee Garcia, Tricia Helfer, Kayla Ewell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(93)

Obsahy(1)

Když se Pán pekel začne nudit, přestěhuje se do Los Angeles, otevře si tu noční klub a seznámí se s detektivem z oddělení vražd. (Netflix)

Videa (14)

Trailer

Recenze (400)

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Vzít rozmáchlý dark fantasy komiks a adaptovat jej jako procedurální kriminálku, to zní jako špatný vtip. Stanici Fox se to ale zdá v pořádku a tak z Careyho ambiciózního příběhu vzali jen nástřel „ďábel opustil peklo“ a já vlastně nechápu proč se vůbec obtěžovali s právy ke komiksu. Místo nekompromisního padlého anděla nastupuje žvanil, místo střetu nebe, pekla a všeho uprostřed se řeší obyčejné vraždy. A i když odhlédnu od výborné předlohy a budu seriál posuzovat samostatně, pořád to není žádná sláva, ale jen nepříliš povedená variace na Castlea a podobné. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Adaptace vs comics je samozřejmě 0:1, ale nahlédneme-li na Lucifera jako na prostou televizní zábavu, navíc posunutou do žánru komedie, vychází mi L. pořád o dost lépe než ostatní ostudně nudná seriálová produkce, která se nedá sledovat ani jako podkres pro mytí nádobí nebo jinou bohulibou činnost. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych neřekl, že seriál upadá do průměru. Od prvních pár dílů sice trochu ubral na vtipu, ale stále nám ho předkládá dost. Tom Ellis je přímo skvělý a Luciferovi dodává nový, v seriálech doteď neviděný rozměr. A zatímco Jessica Jonnes strádá hlavně v nedostatku dílčích případů, Lucifer tímto problémem netrpí. Za mě zatím jasných 5 hvězdiček.PS: Nesrovnávám s komiksem, protože takto se mi seriál také líbí. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Diabolský námet nemôže nezaujať. Lucifer výrazne pripomína seriál Castle na zabití. Aj tu je dvojica vyšetrovateľov v rámci ktorej je muž bohémsky, nad vecou a žena so zásadami, rešpektujúca pravidlá. Len teda dostávate nadprirodzenú nadstavbu. Bohužiaľ detektívna časť tvorí 2/3 času a jej úroveň je veľmi podpriemerná. Objaví sa jasný podozrivý, ktorý následne poskytne tip na toho správneho podozrivého. Táto šablóna sa neustále opakuje. Vyšetrovanie je v podstate nutná vyplňujúca vata do ktorej sú skromne dávkované vsuvky z pekla. Bohužiaľ stvárnenie samotného Lucifera mi nesadlo. Často pôsobí ako hlupák a občas pôsobí ako hlučný gay. Ďalším problémom je Lauren German. Jej herectvo zapadá do úrovne Penny z Teorie velkého třesku. Za mňa ultra tuctový seriál, ktorý sľubuje niečo, na čo nemá kapacity. Prekúsať sa prvou sériou bola občas vyložene práca. V dnešnej zlatej ére seriálov niečo také nemá nárok na život v rámci môjho TV sveta. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Celkové hodnocení po třech dílech: Peklo s princeznou aneb Lucifer je sexy sympaťák pro každého. Sladké, lehké, americké, nenáročné, dětinsky přesexualizované...prostě klasický mustr implementovaný dosti přitaženým způsobem na popkulturní biblickou operu. Dělat z vládce pekel mužský ideál současnosti (krásný, milý, vtipný, štíhlý, citlivý?!), trošku soudnosti by neuškodilo. Když už to takhle pojali, tak se měli více zaměřit na temnotu. No dobře, je vím to by bylo zase moc náročné a nudné pro jednoduché publikum. PS: Vtipy na děcka pobavili. 52%. ()

Galerie (1 021)

Zajímavosti (116)

  • Lucifer (Tom Ellis) v seriálu popíjí nejrůznější druhy alkoholu. Nejčastěji je to skotská a irská whiskey, bourbon, bourbon whisky a exkluzivní rumy. Realita je taková, že značky alkoholu jsou smyšlené a Lucifer nejčastěji ve scénách popíjí ledový čaj nebo jablečný džus. (KoudyTheAlko)
  • Tom Ellis pochází z velice pobožné rodiny. Jeho otec je baptistický kněz, stejně jako jeho sestra, švagr a strýc. Ellis přiznává, že seriál vnímá spíše jako satiru o spáse, než teologickou debatu. [Zdroj: fandimeserialum.cz] (ČSFD)

Související novinky

Komiksový Sandman má obsazení

Komiksový Sandman má obsazení

29.01.2021

Seriálová adaptace komiksu Sandman od Neila Gaimana má už takřka kompletní obsazení. Kromě postavy Smrti byly oznámeni herci ve všech zbývajících rolích, a úvodní reakce fanoušků na sociálních sítích… (více)

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Reklama

Reklama